مدیرعامل فرانسوی شرکت رنوپارس اعلام کرد
باز هم تاخیر در پروژه ال – ۹۰
گروه خودرو- به پایان مهر ماه نزدیک میشویم، اما هنوز از تولید لوگان خبری نیست. هر چند بسیاری از مسوولان صنعت خودروسازی، وعده آبان ماه را برای تولید این خودروی فرانسوی- ایرانی میدهند اما شنیدهها حکایت از آن دارد که خط تولید این خودرو در شرکت ایرانخودرو و پارس خودرو هنوز آمادگی تولید ندارد. هرچند دو شرکت مذکور نیز، توقف پروژه از سوی وزارت صنایع و معادن را دلیلی بر تاخیر چندین ماهه میخوانند اما تا به امروز، مسوولی و یا دستاندرکاری مسوولیت وقفه ایجاد شده در این پروژه را به گردن نگرفته است. طبق اظهارات آندریاس گابریل مدیرعامل رنوپارس، پروژه ال - ۹۰ در پارس خودرو با ۹ ماه و در ایران خودرو با یک سال تاخیر اجرایی خواهد شد. با این حساب این پروژه حتی طی چند ماه آینده نیز عملی نخواهد شد. وی در گفتوگو با خبرگزاری کار مسبب تاخیرهای بهوجود آمده در اجرای پروژه ال - ۹۰ را بازنگری در این پروژه دانسته است. پس از تغییر دولت و روی کار آمدن مدیریت جدید وزارتخانه صنایع و معادن این جمله که «قرارداد ال - ۹۰ خلاف منافع ملی و بسیار نگرانکننده است». شاه بیت گفته مخالفانی در این وزارتخانه و برخی از نمایندگان مجلس شد. هرچند شرکت رنو پیشنهاد و شروط طرف ایرانی را پذیرفت اما نتیجه آن شد که این پروژه با تاخیر زیادی روبهرو و خودروسازان نتوانند طبق قرارداد عمل کنند. پروژه ال - ۹۰ قرار بود که اواسط سال ۲۰۰۶ به تولید انبوه برسد. گابریل مدیرعامل شرکت رنوپارس این شرکت را مسوول تاخیر اجرای پروژه نخوانده و تصریح کرده است که علت تاخیر را باید از ایرانخودرو و سایپا پرسید. وی همچنین خاطرنشان کرده است که هر زمان که پارس خودرو، ایران خودرو و ویژگیهای مدنظر رنو را از نظر کیفیت و استاندارد پاس کنند، تولید انبوه آغاز میشود.
تغییر قیمت لوگان بعید است
آندریاس گابریل مدیرعامل رنو پارس در مصاحبه خود، مسوول تعیین قیمت لوگان را وزارت صنایع و معادن دانسته و تاکید کرده است که قیمت پایه لوگان ۶۷۵۰ یورو (حدود ۸میلیون تومان) است اما رقم دقیق قیمت از سوی ایرانخودرو و سایپا به وزیر صنایع و معادن اعلام نشده است.
گابریل خاطرنشان کرد: لوگان با قیمت اعلام شده به طور کامل توان رقابت با سایر خودروها را دارد.
وی افزود: با وجود اظهارنظرهای مختلفی که از قیمت این خودرو شده، تغییر قیمت بعید است. مدیرعامل رنوپارس، در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر امکان تغییر آبشن توسط طرفهای قرارداد رنو برای کاهش قیمت و توجیه اقتصادی، اظهارداشت: با توجه به تقسیمبندیهای صورت گرفته، لوگان در سه مدل E۰، E۱ و E۲ تولید میشود. گابریل، با بیان اینکه مدل E۰ بدون آبشن تولید میشود و قابلیت نصب آبشنهای اضافی را دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه رنو از ابتدای تولید بر کیفیت تاکید و نظارت دارد، امکان هیچگونه تغییر در آبشنها، وجود ندارد. مدیرعامل رنو پارس، در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر میزان سرمایهگذاری رنو در ایران، اعلام کرد: ۱۵۰میلیون یورو از سرمایهگذاری ۳۰۰میلیون یورویی رنو در ایران صورت گرفته است. گابریل، با بیان اینکه سرمایهگذاری رنو در ایران به همین صورت ادامه دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برخی تجهیزات مورد نیاز قطعهسازان برای تولید قطعه وارد میشود، هزینه بعد از مدتی پرداخت میشود.
همکاری رنو با قطعهسازان ایرانی بیسابقه است
گابریل، با تاکید بر اینکه همکاری رنو با قطعهسازان ایرانی در تاریخ صنعت خودروی ایران بیسابقه بوده است، اظهارداشت: سرعت تجهیز قطعهسازان ایرانی و تطابق با استانداردهای مدنظر رنو بسیار بالا و بیشتر از پیشبینیها بوده است. وی، در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر امکان تاثیرگذاری ادغام رنو با GM بر اجرای قرارداد ال-۹۰ و تکرار تجربه دوو در ایران، خاطرنشان کرد: ادغام رنو با GM کاملا متفاوت از ادغام دوو با GM است، چرا که در آن زمان GM خریدار سهام دوو بود، بنابراین سیاستگذاری هم توسط GM انجام میشد، اما در صورت ادغام رنو و GM رنو خریدار سهام است و مدیریت و سیاستگذاری توسط رنو انجام میشود. وی، اعلام کرد: به طور کامل اطمینان میدهم که ادغام رنو با GM بر قرارداد ال-۹۰ تاثیر منفی نخواهد داشت. به گفته وی، نتیجه نهایی ادغام رنو و GM اکتبر اعلام میشود. گابریل، با اشاره به اخباری مبنی بر عدم تامین و یا مشکل تامین قطعات توسط رنو پارس برای تولید ال-۹۰، خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی رنو پارس فروش قطعه و اجزای تشکیلدهنده قطعه به ایران خودرو و سایپا بوده و از این رو رنو تمام تلاش خود را برای افزایش کیفیت و تامین به موقع قطعات خواهد کرد.
وی، با اشاره به اینکه قطعهسازان به طور مستقیم با رنو پارس در ارتباط هستند، گفت: پرداختها نیز به طور مستقیم از رنو پارس انجام میشود. مدیرعامل رنو پارس، با اشاره به تولید ۳۰۰هزار دستگاه لوگان در ایران خودرو و سایپا، گفت: حجم بالای تولید نشان از توان بالای رنو پارس برای تامین قطعه دارد.
به گفته وی، در صورت توانمندی قطعهسازان ایرانی و افزایش کیفیت، لوگان تا پایان سال به ۶۰درصد تولید داخل میرسد. گابریل، با بیان اینکه رنو در ابتدا تصور ۶۰درصد داخلیسازی لوگان را نداشت، گفت: این امر با توجه به توان بالای قطعهسازان صورت گرفت.
ارسال نظر