اعلام نمرات منفی خودروهای داخلی
سازمان گسترش میانگین نمرات منفی خودروهای داخلی را در شهریور ماه اعلام کرد
گروه خودرو- جدول خلاصه میانگین نمرات منفی خودروهای ساخت داخل در تابستان گذشته در حالی از سوی سازمان گسترش منتشر شد که همچون ماههای گذشته نیسان ماکسیما با کیفیتترین خودرو و پیکی جدید و پاژن بیکیفیتترین خودرو تابستان امسال معرفی شدهاند.
طبق این آمار بسیاری از خودروهایی که در تیرماه یا مرداد امتیاز منفی بیشتری داشتند در شهریورماه سعی در رفع عیوب خود کرده و از امتیازهای منفی خود کاستهاند. اما در این میان خودرو زانتیا و کیاریو نه تنها از امتیازهای منفی خود نکاستهاند بلکه به امتیازهای خود نیز افزودهاند. براساس آخرین ردهبندیهای انجام شده در شهریورماه امسال، همچون ماههای گذشته نیسان ماکسیما، مزاد 323، زانتیا سیتروئن، پژو 206 و پاجرو، نیسان رونیز، پژو206 صندوقدار، هیوندای آونته، ریو و فولکس واگن جزو 10 خودروی اول تولیدی در کشور هستند که از امتیازهای منفی کمتری نسبت به دیگر خودروها برخوردارند و در حد استاندارد مطلوب و نسبتا خوبی قرار داشتهاند. در 10 خودروی اولی که میانگین نمرات منفی آنها کمتر بود هر چند ایرادهای فنی زیادی دیده میشود اما هر ماه در ردهبندیهای انجام شده این ایرادها کاهش نسبی یا افزایش داشته است. به طوری که نمره منفی خودرو نیسان ماکسیما در مردادماه«80 » اما در شهریورماه «84 »گزارش شده است. بنابراین با کیفیتترین خودروی تولیدی کشور نه تنها با افزایش کیفیت روبهرو نبوده، بلکه کاهش کیفیت نیز داشته است. این خودرو در ستون
مربوط به نفوذ آب، موتور و انتقال قدرت و همچنین فنربندی تعلیق و فرمان هیچ نمره منفی کسب نکرده و نمرات منفی این خودرو مربوط به بدنه، رنگ، صداهای غیر عادی، تزئینات داخلی و خارجی و ترمز بوده است. نکتهای که در ارزیابیهای سازمان گسترش و نوسازی نمود دارد، این است که بیشتر خودروهای مونتاژی که
از جمله با کیفیتترین خودروهای داخلی نیز محسوب میشوند، بیشتر در تست ساخت امتیاز منفی کسب میکنند و در قسمت مونتاژ از امتیاز منفی کمتری برخوردارند. اما مزدا ۳۲۳ که دومین خودروی با کیفیت در کشور است در هیچ ردهبندی امتیاز بیشتر یا کمتری کسب نکرده است. جمع نمرات منفی این خودرو ۳/۹۳ و بیشترین امتیاز منفی مربوط به تزئینات داخلی و خارجی این خودرو است. زانتیا سیتروئن که از استقبال خوبی در ایران برخوردار بوده هرچند در برخی از ستونهای امتیاز منفی خودروها کاهش رتبه داشته است، اما در جمع کل به امتیازات منفی این خودرو افزوده نیز شده است. در مردادماه گذشته جمع کل امتیاز منفی این خودرو۹۶بود، در حالی که در شهریور به رقم ۵/۱۰۰ افزایش یافته است.
افزایش ایرادات تولیدی این خودرو در تستهای موتور و انتقال قدرت، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، بدنه، نفوذ آب و رنگ است.
برخی از کارشناسان صنعت خودرو یکی از دلایل افت کیفیت زانتیا را مربوط به افزایش ساخت داخل این خودرو خواندهاند. از سویی دیگر پژو ۲۰۶ نیز که در رتبه چهارم از لحاظ باکیفیتترین خودروی ساخت داخل قرار دارد از لحاظ کیفی، در ماههای مختلف در نوسان قرار داشته به طوری که در اردیبهشتماه جمع کل نمرات منفی این خودرو ۱۰۱، در مرداد ۱۰۳ و در شهریورماه نیز ۱۰۱ ارزیابی شده است. پژو ۲۰۶ همچون خودروهای دیگر در بخش ساخت داخل، بیشترین امتیاز منفی را دارا است به طوری که در بخشهای رنگ، بدنه، نفوذ آب و تزئینات داخلی ایراداتی داشته که منجر به کسب امتیاز منفی شده است. پاجرونیسان و رونیز رتبه پنجم و ششم خودروهای باکیفیت ساخت داخل را کسب کردهاند. جمع نمرات منفی این دو خودرو به ترتیب ۱۰۳ و ۱۰۳ مورد ارزیابی قرار گرفته است. پژو ۲۰۶ صندوقدار که اختلافات زیادی را میان ایرانخودرو و شرکت پژو به وجود آورد در رتبه هفتم خودروهای با کیفیت قرار دارد. جمع کل امتیازات منفی این خودرو ۱۱ گزارش شده است. این خودرو در کد ۵ ارزیابی که مربوط به تزئینات داخلی و خارجی است بیشترین نمره منفی را کسب کرده که آن هم مربوط به مونتاژ است. جمع نمرات منفی پژو
۲۰۶ صندوقدار خط بطلانی بر نظریه برخی از افراد مبنیبر اینکه افزایش ساخت داخل دلیلی است بر بیکیفیتی خودروهای مونتاژ شده، میکشد. هیوندای آونته نیز که توسط شرکت کرمانخودرو مونتاژ میشود در رتبه هشتم خودروهای با کیفیت قرار دارد. جمع نمرات منفی هیوندای آونته ۱۱۶ ارزیابی شده است.
اما کیاریو که در تابستان امسال با افت کیفیت مواجه بوده در مرداد ماه جمع کل نمرات منفیآن 115 و در شهریور ماه 117 گزارش شده است. این محصول شرکت سایپا از جمله خودروهایی است که در شهریور ماه با افت کیفیت همراه بوده است. ریو تنها در بخش ترمز امتیاز منفی کسب نکرده بلکه در تمامی موارد مونتاژ ساخت و رنگ امتیاز منفی داشته است. فولکس گل و «هیوندای ورنا» نیز که از دیگر محصولات کرمانخودرو محسوب میشوند در رتبه 10 و 11 خودروهای باکیفیت قرار دارند. جمع کل نمرات منفی این دو خودرو نیز 130 و 131 ارزیابی میشود.
خودرو موسو دارای ۱۳۷ و پژو ۴۰۵ دارای ۳۰۲ امتیاز منفی است. موردی که در این آمار جلب توجه میکند، تفاوت حدود ۵۰ امتیازی کیفیت پژو ۴۰۵ استان خراسان و تولیدات تهران است. مدیران ایران خودرو خراسان در این باره معتقدند که خطوط تولیدی خراسان انعطاف پذیری بیشتری نسبت به تهران دارد. در رده بعدی کیفیت نیز که امتیازات منفی به صورت چشمگیری زیاد شده است، پراید تولید سایپا، پراید تولید پارس خودرو، پژو روآ (آر.دی جدید)، پراید ۱۴۱ و پژو آر.دی قرار دارند؛ به طوری که پراید با امتیاز ۳۲۷ و پژو آر.دی با۴۲۰ نمره منفی چندان با کیفیت به نظر نمیرسند. البته مدل جدید آر.دی موسوم به روآ با امتیاز ۳۸۷ حدود ۵۰ امتیاز با کیفیتتر از آر.دی معمولی است. در سطح خودروهایی که حداقل کیفیت را دارند نیز نام رنو پی.کی با ۵۵۲ نمره منفی و پاژن با ۵۷۱ نمره منفی همچنان خودنمایی میکنند که به نظر کارشناسان خط تولید فرسوده و طراحی غلط این خودرو و بیتوجهی به کیفیت آن به صورت چشمگیری امتیازات منفی این خودروها را افزایش داده است.
در خودروهای وانت نیز وانت نیسان پیکاب با 118نمره منفی تنها خودرویی است که در حد استاندارد خیلی خوب است. در حالی که وانت نیسان زامیاد به همراه مزدا دوکابین و وانت پیکان با نمره منفی بالا در تولید، در سطح حداقل قابلقبول قرار دارند.
ارسال نظر