پارس‌خودرو باز هم بهترین و بدترین

مژگان میرزایی - جدول خلاصه میانگین نمرات منفی خودروهای تولید داخل، هر ماه توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران منتشر می‌شود. در این جدول امتیاز منفی خودروهای تولید داخل به تفکیک مونتاژ و ساخت داخل مشخص و با کدهای تعیین شده، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. طبق آخرین آمارهای ارائه شده توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، شرکت پارس‌خودرو همچنان در صدر تولید بی‌کیفیت‌ترین و باکیفیت‌ترین خودروهای تولیدی کشور قرار دارد. این آمار که مربوط به تیر ماه سال‌جاری است مشخص‌کننده آن است که خودروهای ساخت داخل و مونتاژ در هر ماه از امتیازات منفی خود کاسته و به ارتقای نسبی کیفی رسیده‌اند. نیسان ماکسیما طبق آمار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در رتبه یک و خودروی پی‌کی جدید در رتبه ۱۹ از لحاظ کیفیت قرار دارد. جمع امتیازات منفی خودروی پی‌کی مسوولان پارس‌خودرو را بر آن داشته که هر چه زودتر این خودرو را از خط تولید خارج کنند.

اما براساس گزارش‌های ارائه شده، نمره منفی خودروی ماکسیما از ۳/۸۱ واحد در اردیبهشت ماه به ۸۰واحد در تیر ماه رسیده است.

در تیر ماه تعداد ۱۵۰دستگاه نیسان ماکسیما تولید شد که در مقایسه با اردیبهشت ماه تولیدات این خودرو ۷دستگاه افزایش داشته است. با وجود اینکه این خودرو در صدر جدول به‌عنوان خودروی با کیفیت قرار گرفته اما در بخش تزئینات داخلی و خارجی افت ۱/۳واحدی نیز داشته است. این خودرو همانند دو ماه گذشته در قسمت‌هایی مانند فنربندی تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، صداهای غیرعادی و نفوذ آب هیچ نمره منفی کسب نکرد و در قسمت ترمز نیز توانست ۶واحد منفی را به صفر برساند اما در مبحث مربوط به بدنه، امتیاز منفی ۳۰واحدی را کسب کرد که در مقایسه با اردیبهشت ماه ۶/۶واحد افت داشته است. مزدا ۳۲۳ دومین خودروی با کیفیت داخل اعلام شده است. مجموع نمرات منفی این خودرو از ۹/۳۹واحد در اردیبهشت ماه به ۹/۹۲واحد در تیر ماه رسیده است. این خودرو در قسمت‌های فنربندی و تعلیق فرمان، موتور و انتقال قدرت تجهیزات الکتریکی و صداهای غیرعادی هیچ نمره منفی نداشته اما در قسمت‌های ترمز، تزئینات داخلی و خارجی بدنه نمرات منفی کسب کرده است.

زانتیا - سیتروئن سومین خودروی باکیفیت در جدول ایدرو اعلام شده است.

مجموع نمرات منفی آن ۸/۹۹ واحد در مقابل ۳/۹۶ واحد در اردیبهشت ماه بوده است. زانتیا در قسمت‌های فنربندی و تعلیق فرمان، نفوذ آب و تزئینات داخلی و خارجی نمره‌ای معادل ۳/۹۶درصد دریافت کرده است.

تولید این خودرو با کاهش اندکی نسبت به اردیبهشت ماه روبه‌رو بوده و تولید آن از ۱۶۳۱ دستگاه به ۱۲۱۱ رسیده است.

خودروی پژو ۲۰۶ (صندوقدار) چهارمین خودروی باکیفیت کشور شناخته شده و این خودرو در اولین سری تولید خود نمره منفی ۱/۱۰۳ را دریافت کرد.

این خودرو در قسمت‌های موتور و انتقال قدرت، تزئینات داخلی و خارجی، بدنه و رنگ نمره منفی معادل ۲/۱۰۱درصد دریافت کرد.

تولید این خودرو در تیر ماه ۷۹۵ دستگاه بوده است.

پاجرو در مجموع ۱/۱۰۴ واحد نمره منفی در تیر ماه به خود اختصاص داده است.

این خودرو در قسمت فنربندی و تعلیق فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز و تجهیزات الکتریکی نمره منفی دریافت نکرده و در سایر قسمت‌ها هم توانسته نمره منفی خود را کاهش دهد.

هیوندای آوانته خودروی بعدی است که مجموع نمرات منفی آن در تیرماه به ۹/۱۰۵ واحد رسید و توانست ۶/۱۰ واحد نسبت به اردیبهشت ماه مجموع نمره منفی خود را کاهش دهد. این خودرو در قسمت‌های مختلف مانند موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، نفوذ آب و رنگ نمره منفی کسب کرده است که نشان می‌دهد افزایش تولید این خودرو موجب کاهش کیفیت آن شده است.

ریو که در تیر ماه با کاهش تولید روبه‌رو بوده است. توانسته ‌اکثر نمرات منفی خود را تبدیل به صفر کند این خودرو در تیر ماه ۱۷۲۳ دستگاه تولید داشته و این در حالی است که تولید آن در اردیبهشت ماه ۱۹۶۳ دستگاه بوده است کل نمره منفی ریو در تیرماه ۳/۱۱۵ واحد بوده است.

هیوندای ورنا که نهمین خودروی باکیفیت کشور محسوب می‌شود در مجموع ۱۲۸واحد نمره منفی و فولکس گل ۵/۱۲۹واحد منفی در تیرماه دریافت کرده‌اند.

پژو ۴۰۵ خراسان و پژو پارس که در اردیبهشت ماه در مجموع نمره منفی بسیاری کسب کرده بودند، در تیرماه توانستند نمرات منفی خود را کاهش دهند. پژو ۴۰۵ خراسان توانست از ۴/۲۴۶واحد در اردیبهشت ماه به ۸/۱۲۹واحد در تیرماه برسد و در بیشتر قسمت‌ها نمرات منفی خود را کاهش دهد پژو پارس هم توانست از ۷/۲۵۲واحد در اردیبهشت ماه به ۵/۱۳۷ واحد در تیرماه برسد. سمند، پژو ۴۰۵ و پراید با توجه به استقبال بسیار زیاد مردم از این خودروها همچنان مانند ماه‌های گذشته نمرات منفی بسیاری به خود اختصاص دادند مجموع نمره منفی سمند در تیرماه ۳/۲۴۱ واحدی بوده این خودرو در قسمت‌های فنربندی تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، بدنه و نفوذ آب نمرات منفی دریافت کرد. تولید این خودرو در تیرماه افزایش بسیاری داشته و از ۴۰۴۶ دستگاه در اردیبهشت ماه به ۶۴۷۵ دستگاه در تیرماه رسیده است.

پژو ۴۰۵ نیز مانند سمند نمرات منفی بسیاری در تیرماه دریافت کرده است مجموع نمرات منفی این خودرو در تیرماه ۸/۲۹۸ بوده این خودرو در قسمت‌های فنربندی تعلیق و فرمان، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، رنگ نمره منفی دریافت کرد. این خودرو کاهش تولید بسیاری داشته و از ۱۲۴۰۵دستگاه در اردیبهشت ماه تولید آن به ۹۳۳۴ دستگاه در تیرماه رسیده است.

پراید نیز مانند سمند و پژو۴۰۵ یکی از پرطرفدارترین خودروهــا در بین تمـــام اقشار جامعه است ولی این خودروی پرطرفدار هم مثل ماه‌های گذشته نمره منفی بالایی را دریافت کرده مجموع نمرات منفی این خودرو در تیرماه ۲/۳۰۶ واحد بود. این خودرو نیز در قسمت‌های فنر بندی - تعلیق و فرمان، تجهیزات الکتریکی و رنگ نمرات منفی دریافت کرد.

پژوه RD، پراید ۱۴۱ و پی‌کی بی‌کیفیت‌ترین خودروهای داخلی شناخته شدند

پژو RD با توجه به بهبود مجموع نمرات منفی خود باز هم جزو خودروهای بی‌کیفیت شناخته شده است. مجموع نمرات منفی این خودرو در تیر‌ماه ۵/۳۲۶ واحد بوده این خودرو توانسته ۲/۶۵ واحد نمره منفی خود را کاهش دهد. RD در قسمت‌های موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، صداهای غیر عادی و نفوذ آب نمرات منفی دریافت کرد.

پراید ۱۴۱ طبق آمارهای سازمان گسترش و نوسازی دومین خودروی بی‌کیفیت شناخته شده و در مجموع نمرات منفی آن در تیر‌ماه به ۵/۳۳۸ واحد رسید. این خودرو نیز توانست ۸/۶۲ واحد نسبت به اردیبهشت‌ماه نمره منفی خود را کاهش دهد. پراید ۱۴۱ نیز در قسمت‌های فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، تجهیزات الکتریکی، صداهای غیرعادی، نفوذ آب و رنگ نمرات منفی دریافت کرد.

خودروی پی‌کی با وجود اینکه توانست ۵/۱۹۱ واحد نسبت به اردیبهشت‌ماه نمرات منفی خود را کاهش دهد باز هم به عنوان بی‌کیفیت‌ترین خودروی داخلی اعلام شد. مجموع نمرات منفی این خودرو در تیرماه ۳۸۵ واحد اعلام شده است. این خودرو در قسمت‌های فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، تجهیزات الکتریکی، صداهای غیر عادی و نفوذ آب نمرات منفی دریافت کرد.