کارشناسان خودرو نظر میدهند
دلایل نوسان قیمت خودرو طی ماههای گذشته
مژگان میرزایی - بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو در کشور معتقدند که افزایش تقاضای تابستانه خودرو با پایان گرفتن این فصل کاهش یافته و همین امر موجب نوسان قیمت خودرو در بازار کشورمان شده است. ورود خودروی ال-۹۰ به بازار و از رده خارجکردن خودروهای فرسوده و فعال شدن بازارهای صادراتی توسط خودروسازان به منظور رونق دادن خودروهای داخلی از جمله دلایل نوسان قیمت خودرو طی ماههای گذشته بوده است.رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس که بازار خودرو کشور را رو به ارزانسازی میداند، طی روزهای گذشته اعلام کرد که با ورود ال-۹۰ به بازار ایران، خودروسازان ناچار به کاهش قیمت و افزایش کیفیت خودرو هستند، زیرا با توجه به ویژگیهای خودروی لوگان و قدرت بالای موتور آن، ورود این خودرو با قیمت ۸ میلیون تومان به بازار موجب کاهش قیمت دیگر خودروها میشود و خودروسازان مجبور هستند که کیفیت محصولات خود را افزایش دهند. این خبر در حالی اعلام شد که جلال ریختهگر قدیمی، رییس اتحادیه نمایشگاهداران اعلام کرد، که ورود خودروی ال-۹۰ که خودروی جدید در بازار داخلی است تا یکسال آینده و تا زمانی که در بازار داخلی شناخته شود، نمیتواند تاثیری بر بازار داخلی داشته باشد.
یکی دیگر از عواملی که بازار خودرو را طی ماههای گذشته تحتتاثیر قرار داده خروج خودروهای ارزانقیمت پیکی است، مدیر عامل پارسخودرو، طی چند روز گذشته از توقف تولید خودروی ارزانقیمت پیکی خبر داد و اعلام کرد: تولید پیکی به دلیل قدیمی بودن و نداشتناستانداردهای موجود تا پایان سال متوقف میشود.
با وجود اینکه خودروی پیکی از لحاظ کیفی در سطح پایینی قرار دارد اما برای اقشار کمدرآمد جامعه از لحاظ قیمتی، خودروی مناسبی محسوب میشود.توقف تولیداین خودروی ارزانقیمت در حالی اعلام شده که هنوز جایگزین مناسبی برای آن در نظر گرفته نشده است. خاکساری ازکارشناسان صنعت خودرو معتقد است اگر سیاستگذاری در صنعت خودرو درست انجام میشد، ما میتوانستیم خودروی به مراتب با کیفیت بهتر و قیمت کمتر برای اقشار کمدرآمد جامعه تولید کنیم.وی عنوان میکند: خودروی پیکی در حال حاضر با قیمت ۵ میلیون تومان در بازار عرضه میشود، این در حالی است که این خودرو از حداقل کیفیت برخوردار است و این قیمت برای این خودرو مناسب نیست.همچنین ریختهگری تاثیر توقف تولید خودروی پیکی را در بازار بسیار اندک دانست و عنوان کرد: با توقف تولید این خودرو و افزایش تولید پراید نیاز مصرفکننده تامین میشود.
خروج خودروهای فرسوده یکی دیگر از عواملی است که بازار داخلی را تحتتاثیر قرار میدهد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که خودروهای فرسوده بازار را اشباع کرده بر همین اساس یکی از راهکارهای عملی برای فعال کردن بازار داخلی از رده خارج کردن خودروهای فرسوده است. در صورتی که طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با موفقیت انجام میشد، تاکنون ۴۴۰هزار خودرو توسط دو شرکت متولی از رده خارج میشد ولی این طرح به دلیل مشکلات اجرایی روند مطلوبی در پی نداشت.
فعال کردن بازارهای صادراتی یکی دیگر از راهکارهای خودروسازان برای رونق دادن به تولیدات آنها است که نوسانات قیمتی را طی ماههای گذشته در برداشته است.در این خصوص قلعهبانی، مدیرعامل سایپا از صادرات ۸۸ دستگاه خودروی ۱۴۱ به ونزوئلا خبر داد و ارزش صادراتی فروش این خودرو را بیش از هفت هزار و ۵۰۰ دلار عنوان کرد و ارزش صادراتی محموله را نیز بیش از ۵/۳میلیون دلار برآورد کرد.
قلعهبانی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال ۱۳۹۰ بیش از ۱۵درصد و تا سال ۱۴۰۴ بیش از ۵۰درصد تولیدات سایپا صادر شود.ایران خودرو نیز در این زمینه فعالیتهای بسیاری داشته و پس از صادرات سمند به کشورهای مختلف اقدام به صادرات اولین محموله پژو اسدی کرد تا به این وسیله بتواند بازار صادرات خود را به کشورهای مختلف فعال کند.
ارسال نظر