با افزایش کیفیت خودروهای چینی روی میدهد
باخت خودروهای آمریکایی به چینیها
گروه اقتصاد بینالملل: مصرفکنندگان چینی برندهای خودروهای آمریکایی را به دو دسته تفکیک میکنند: برندگان و بازندگان.
به گزارش فوربس، خودروهای لوکس آمریکایی زمانی در چین موفق هستند که رانندگی با برندهای دارای پرستیژ بهطور چشمگیری جایگاه اجتماعی افراد را بالا میبرد. براساس آمار سندیکای خودروسازان چین و گزارشهای منتشر شده توسط خودروسازان، فروش این نوع خودروها در این کشور وضعیت مناسبی دارد. بهطوری که فروش برند بیوک در دوره ژانویه تا مه سال جاری میلادی ۴۷۰ هزار دستگاه بوده که نسبت به همین دوره در سال ۲۰۱۵ با رشد ۲۹ درصدی روبهرو شده است.
گروه اقتصاد بینالملل: مصرفکنندگان چینی برندهای خودروهای آمریکایی را به دو دسته تفکیک میکنند: برندگان و بازندگان.
به گزارش فوربس، خودروهای لوکس آمریکایی زمانی در چین موفق هستند که رانندگی با برندهای دارای پرستیژ بهطور چشمگیری جایگاه اجتماعی افراد را بالا میبرد. براساس آمار سندیکای خودروسازان چین و گزارشهای منتشر شده توسط خودروسازان، فروش این نوع خودروها در این کشور وضعیت مناسبی دارد. بهطوری که فروش برند بیوک در دوره ژانویه تا مه سال جاری میلادی ۴۷۰ هزار دستگاه بوده که نسبت به همین دوره در سال ۲۰۱۵ با رشد ۲۹ درصدی روبهرو شده است. فروش برند کادیلاک طی ژانویه تا مه امسال ۴۶ هزار دستگاه بوده است و نسبت به همین دوره در سال ۲۰۱۵، ۳۵ درصد رشد کرده است. فروش تسلا در دوره ژانویه تا مه امسال هزار و ۶۰۰ دستگاه بوده است و نسبت به همین دوره در سال گذشته با رشد ۶۶ درصدی روبهرو شده است. فروش جیپ طی ژانویه تا مه امسال ۵۸ هزار دستگاه بوده که نسبت به همین دوره در سال ۲۰۱۵، ۶۸ درصد رشد کرده است. فروش برند لینکلن در دوره ژانویه تا مه امسال ۸ هزار ۱۰۰ دستگاه بوده که نسبت به همین دوره در سال ۲۰۱۵ با افزایش ۱۱۶ درصدی روبهرو شده است. اما برخی خودروهای آمریکایی دیگر به قیمتشان نمیارزند. این در شرایطی است که فروش برند شورولت در دوره ژانویه تا مه امسال ۱۷۶ هزار دستگاه بوده که نسبت به همین دوره در سال گذشته با کاهش ۳۳ درصدی روبهرو شده است. فروش فیات طی ژانویه تا مه امسال ۸ هزار و ۲۵۰ دستگاه بوده که نسبت به همین دوره در سال گذشته ۴۶ درصد سقوط کرده است و فروش کرایسلر در دوره ژانویه تا مه هزار و ۷۴۰ دستگاه بوده که نسبت به همین دوره در سال ۲۰۱۵ با افزایش اندک ۱۳ درصدی روبهرو شده است.
اما چه مسالهای پشت این اختلاف عملکرد وجود دارد؟ خودروسازان چینی درحال کم کردن فاصله کیفی خود با خودروسازان خارجی که تولید انبوه دارند، هستند. این مساله یک تحول جدید و تعیینکننده است. طی ۲۵ سال گذشته هر کس که در چین خودروی چینی خریداری میکرد فقط به این دلیل بود که نمیتوانست هزینه خرید خودروی خارجی را پرداخت کند. برای مثال مردم میگفتند: «آقای لی چری کیوکیو خریده است، پس حتما پول کافی ندارد.» اما این طور قضاوت کردنها درحال ازمیان رفتن است. خودروسازان چینی مانند گریتوال، جیلی و رووی در حال بهبود بخشیدن به طراحی داخلی و بهطور کلی کیفیت و استانداردهای خود هستند. تکنولوژی این خودروها نیز به روز است بهطوری که مالکان خودروهای جیلی بویو میتوانند به سیستم «اپل کار پلی» متصل شوند و برای رسیدن به نزدیکترین جایگاه سوخت، فرمانهای صوتی دریافت کنند. مهندسان چانگان موتورز اوایل سال جاری میلادی با خودروی خودران این شرکت در بزرگراههای پکن ۱۲۰۰ مایل را طی کردند. سایک موتور (شرکت صنایع خودروسازی شانگهای) در ماه جاری برای عرضه خودرو رووی آراکس۵ با شرکت علیبابا قرارداد بست. این خودرو یک خودروی متصل به اینترنت بسیار پیشرفته است که اینترنت آن با سرویسهای «علیبابا یان اواس» کار میکند.
اکنون خریداران خودرو احساس میکنند برخی از تولیدکنندگان چینی محصولاتی را عرضه میکنند که با برندهای خارجی قابل رقابت هستند، اما قیمت آنها ارزانتر است. (فقط خودروسازان آمریکایی نیستند که در حال آسیب دیدند، فروش هیوندای، سیتروئن و کیا نیز درحال کاهش است). برندهای چینی که خودروهای شاسیبلند تولید میکنند در بهترین وضعیت خود قرار دارند، زیرا فروش این نوع خودروها سریعترین رشد را در چین دارد. در سال جاری برای نخستینبار فروش برندهای شاسیبلند چینی از فروش برندهای شاسیبلند خارجی فراتر خواهد رفت. هماینک خودروهای شاسیبلند ۳۵ درصد از فروش خودروهای سواری را به خود اختصاص دادهاند.
اما کدام خودروساز چینی در بازار این کشور پیشتاز است؟ در پاسخ باید گفت چانگان موتورز که مقر آن در شهر چونگکینگ واقع است، در مسیر فروش بیش از یک میلیون خودرو در سال جاری قرار دارد. خودروساز شماره دو چین گریتوال موتورز است و پیشبینی میشود این خودروساز متخصص در تولید خودروهای شاسیبلند در سال جاری موفق به فروش ۹۰۰ هزار خودرو خواهد شد. سومین خودروساز چینی، شرکت جیلی است که انتظار میرود در سال جاری میلادی ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو بهفروش برساند. (جیلی همچنین مالک خودروسازی ولوو است).
برندهای چینی در فروش خودروهای برقی نیز پیشتاز هستند. شرکت بیوایدی (بیوایدی مخفف عبارت رویاهایت را بساز است) که وارن بافت، میلیاردر آمریکایی، در آن سرمایهگذاری کرده است در حوزه خودروهای برقی پیشتاز است و پیشبینی میشود فروش این خودروساز در سال جاری دو برابر خواهد شد و به ۶۰۰ هزار دستگاه خواهد رسید. در هفته سوم ماه ژوئیه امسال شرکت سامسونگ مبلغ ۴۴۹ میلیون دلار در بیوایدی سرمایهگذاری کرد و به همراه بافت و بیل گیتس به یکی از سهامداران عمده این شرکت تبدیل شد. این در شرایطی است که در مورد وضعیت فورد در چین حرف و حدیثهایی به وجود آمده است. فورد پس از چند سال متوالی ثبت رکورد فروش، در سال ۲۰۱۶ با کندی رشد فروش روبهرو شده است. فروش این خودروساز در چین تنها ۲ درصد رشد کرده است. با این وجود محصولات متمایزی مانند موستانگ و اف-۱۵۰ رپتور میتواند به این خودروساز کمک کند. اما این کمک کافی نخواهد بود. فورد باید سرویسهای پیشرفته حملونقل و سیستمهای اتصال به اینترنت ارائه کند.
موفقیت در بازار چین برای مدیران جنرال موتورز، فورد و فیاتکرایسلر در اولویت قرار دارد. پیشبینی در سال جاری فروش خودرو در چین به ۲۴ میلیون دستگاه خواهد رسید. این در شرایطی است که فروش در آمریکا حدود ۱۷ میلیون دستگاه خواهد بود. خودروسازان آمریکایی از فروش خوب و رشد سود برندهای دارای پرستیژ مانند جیپ، بیوک و لینکلن خشنود هستند، اما بدون تردید آنها از فروش بقیه محصولاتشان رضایت چندانی ندارند. بررسی دیگر صنایع چینی، تصویرناخوشایندی از آینده بازار خودروهای انبوه پیش روی ما قرار میدهد. برندهای چینی که زمانی مورد تمسخر قرار میگرفتند، اکنون کاملا بازار تلویزیون، کامپیوتر، تلفن همراه، موتورسیکلت و لوازم خانگی این کشور را تسخیر کردهاند. بنابراین برندهای متوسط آمریکایی در معرض آسیب قرار دارند. این آسیبپذیری تاحدی توضیح میدهد که چرا با وجود ثبت رکورد سود، ارزش سهام خودروسازان آمریکایی افزایش چندانی نمییابد. اشتیاق مصرفکنندگان چینی به برندها را نباید با وفاداری به برند اشتباه گرفت. آنها برندهایشان را تغییر میدهند.
ارسال نظر