بهرغم کاهش قیمت بنزین روی میدهد
حرکت خودروسازان به سمت خودروهای برقی
برای مصرفکنندگان برد مسافتی و قیمت بزرگترین موانع خرید خودروهای برقی است، یک خودروی برقی ۳۰ هزار دلاری به زحمت ۱۰۰ مایل را با یک بار شارژ طی میکند، این برد مسافتی در هوای سرد حتی کمتر هم میشود.
برای مصرفکنندگان برد مسافتی و قیمت بزرگترین موانع خرید خودروهای برقی است، یک خودروی برقی ۳۰ هزار دلاری به زحمت ۱۰۰ مایل را با یک بار شارژ طی میکند، این برد مسافتی در هوای سرد حتی کمتر هم میشود. اگر کسی بخواهد با یک بار شارژ مسافت ۳۰۰ مایل را طی کند، باید مبلغ ۱۰۰ هزار دلار برای خودروی برقی تسلا بپردازد. اما اکنون شرکتهای جنرال موتورز و تسلا اعلام کردهاند که بهزودی خودروهای برقیای عرضه میکنند که با یک بار شارژ مسافت ۲۰۰ مایل را طی میکنند و قیمت آنها حدود ۳۵ هزار دلار است. خودروی تسلا«مدل ۳» و خودروی جنرال موتورز شورلت بولت نام دارد. به گفته جیم موتاوالی، نویسنده محیط زیست که کارشناس حملونقل سبز است، زمانی که تسلا اعلام کرد قصد دارد مدل۳ با برد مسافتی ۲۰۰ مایل را به قیمت ۳۵ هزار دلار عرضه کند، جنرال موتورز تصمیم گرفت تسلا را در بازار شکست دهد و این چیزی است که اساسا اتفاق میافتد. این در شرایطی است که همین اواخر از شورلت بولت در نمایشگاه بینالمللی خودروی دیترویت رونمایی شده است، اما تسلا به زودی مدل ۳ را به بازار عرضه خواهد کرد.
موتاوالی میگوید اینها مدلهایی هستند که توجهات را به خود جلب کردهاند. او میگوید:«خودروسازان تولید نسخه برقی خودروهایشان را آغاز کردهاند و این یک روند طبیعی برای آنهاست. اغلب این مدلها برقی-هیبریدی با برد مسافتی ۳۰ تا ۴۰ مایل(درحالت برقی) هستند. تولید این خودروها درحال تبدیل شدن به بخشی از برنامه عادی خودروسازان است.» علاوه براین، تسلا باتری جدید و تکنولوژی شارژی را ارائه میکند که احتمالا دیدگاه مردم را نسبت به خودروهای برقی تغییر خواهد داد. برای مثال خودروهای جدید تسلا میتوانند به شبکه سوپرشارژر تسلا متصل شوند. شبکه سوپرشارژر تسلا جایگاههای شارژ ۴۸۰ ولتی در سراسر آمریکاست که ظرف نیم ساعت خودرو را شارژ میکند. موتاوالی معتقد است وجود یک شبکه شارژ مناسب برای موفقیت خودروهای برقی ضروری است.
تسلا همچنین محصول جدیدی را تولید کرده است که آن را«پاوروال» مینامد. پاوروال یک ردیف باتری است که در خانهها قابل استفاده است. موتاوالی میگوید:«پاوروال بهدلیل ارتباط نزدیکی که با سولارسیتی دارد، برای تسلا بسیار کارآمد است. باتریهای پاوروال همانند باتریهای خودروهای تسلا هستند و همچنین میتوانند بهعنوان جایگزین صفحات خورشیدی شرکت سولارسیتی استفاده شوند. در اینجا یک همیاری کامل وجود دارد. مدتها درباره اینکه این شبکه به پشتیبان نیاز خواهند داشت، صحبت شده است و پاوروال یک باتری هفت کیلووات ساعت است که میتوانید در خانه داشته باشید.» سولارسیتی یک شرکت آمریکایی تامینکننده انرژی و طراح سیستمهای برق خورشیدی است.
به گفته موتاوالی پاوروال قیمت ۷ هزار دلار اندکی گران است، اما رابطه بین خودروهای برقی و این شبکه برقی چشماندازی از آینده است. او این گونه توضیح میدهد که: «چیزی که درباره آن صحبت میکنیم، خودرویی است که با شبکه برق در ارتباط است؛ یعنی باتری خودرو با شبکه برق در ارتباط است و در زمان کمباری شبکه، برق ذخیره میکند و در زمان اوج مصرف میتواند به شبکه برق برساند.» موتاوالی میگوید اگر فقط یک خودروی برقی این کار را انجام دهد، اتفاق خاصی نمیافتد، اما تصور کنید ۱۰۰ خودرو با باتریهای ۴۰ کیلوات ساعتی به یک شبکه برق هوشمند متصل باشند و این شبکه زمانی که نیاز دارد بتواند این باتریها را به کار بیندازد. او میگوید: «دیگر لازم نیست مردم ژنراتورهای پشتیبان یا نیروگاه ذخیره زغالسوز را به کار بیندازند. حتی زمانی که مالکان، سوار این خودروها هستند میتوان از آنها شارژ گرفت و در ازای آن پول پرداخت کرد. این خودروها این پتانسیل را دارند که توازن بار شبکه را تامین کنند.» موتاوالی معتقد است این خودروها طی ۵ تا ۱۰ سال آینده بهطور کامل سوختهای فسیلی را کنار خواهند زد. او میگوید: «فکر میکنم به سمت ناوگان کاملا برقی پیش میرویم. ما اکنون به نقطهای رسیدهایم که دیگر برد مسافتی مهم نیست؛ بلکه هدف بزرگتری وجود دارد. فکر میکنم همزمان به سمت یک شبکه انرژی تجدیدپذیر حرکت میکنیم. به واقعیت تبدیل کردن این مساله دشوار خواهد بود، اما من فکر میکنم تلاشی بینالمللی برای تحقق این رویا صورت خواهد گرفت.»
ارسال نظر