شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۶ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۹۶

  • پلن «بی» فعال می‌شود؟

    دنیای‌اقتصاد: مجله تایم نوشت: درحالی‌که مساله هسته‌ای ایران همچنان یک مساله بزرگ در منطقه است، به نظر می‌رسد جنگ اسرائیل و فلسطین باعث شده است ایالات متحده و متحدانش از این مساله غافل شوند. به اعتقاد این مجله با توجه به قرار گرفتن ایران در وضعیت آستانه هسته‌ای شدن، آمریکا باید پلن «بی» را در دو حوزه تحریم‌های نفتی و سخت‌گیری در حوزه آژانس فعال کند.
  • دو پیام مالیه ۱۴۰۳

    دنياي اقتصاد: لایحه بودجه ۱۴۰۳ در حالی به مجلس ارائه شده است که تغییر مدل تهیه و تصویب بودجه، عوارض بسیاری را به مالیه سال آینده دولت تحمیل کرده که در صدر آن «فقدان شفافیت» و سپس «اثرات نامشخص این بودجه بر کسب‌وکارها» خودنمایی می‌کند. در عین حال نمایندگان مجلس معتقدند با توجه به فشار مالیاتی بیشتر بر کسب‌و‌کارها این بودجه انقباضی نمی تواند به هدف غایی خود یعنی کنترل تورم دست یابد و حتی شاهد قرار گرفتن اقتصاد ایران در وضعیت رکود-تورمی خواهیم بود؛امری که می تواند بر پیچیدگی های اقتصادی موجود بیفزاید.
  • امپراتوری تحریم‌ها

    دنیای اقتصاد: نشریه فارن‌افرز در یادداشتی به قلم پل کروگمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد۲۰۰۸ به امپراتوری زیرزمینی شبکه تحریم‌های ایالات متحده پرداخته و می‌نویسد: کنترل ایالات متحده بر نقاط حساس اقتصاد جهانی به واشنگتن راه‌های جدیدی برای نفوذ سیاسی می‌دهد. در سال۲۰۱۲، دولت ایالات متحده توانست با استفاده از سوئیفت و قدرت مالی خود، ایران را از سیستم مالی جهان خارج کند.
  • رای بهارستان به همکاری اطلاعاتی ایران و روسیه

    دنياي اقتصاد: نمایندگان مجلس روز گذشته با اکثریت آرا با کلیات لایحه موافقت‌نامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه موافقت کردند. لایحه‌ای که در کنار موافقان، مخالفانی هم داشت، ولی در نهایت تصویب شد‌. مخالفان تصویب موافقت‌نامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین ایران و روسیه تاکید داشتند که اطلاعات کشور جایگاه مهمی دارد و نباید این اطلاعات در اختیار روسیه قرار گیرد. موافقان این موافقت‌نامه نیز تاکید داشتند که تصویب آن می‌تواند به توسعه روابط اجتماعی و اقتصادی بین دو کشور بینجامد و ما را به دفاع مشترک در برابر تهدیدات سایبری کمک‌رسانی کند.
  • مرگ در مخزن نفت

    دنیای‌اقتصاد: وقتی پنج کارگر ایستگاه برداسپی کوهدشت انبار شرکت نفت «گندابه شیرواند» برای لایروبی وارد مخزن نفت می‌‌‌شدند، هرگز فکر نمی‌‌‌کردند، از آن خارج نخواهند شد. غروب روز شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲ بود. چند ساعت بعد بی‌‌‌شک آنها باید کارشان را تمام کرده و به سمت خانه‌‌‌هایشان می‌‌‌رفتند. اما اوضاع آن‌‌‌جوری که فکر می‌‌‌کردند، پیش نرفت. چنان مشغول کار بودند و لایه‌‌‌ها را می‌‌‌زدودند که هرگز به خاطرشان هم خطور نمی‌‌‌کرد، به زودی نفس‌‌‌هایشان بریده می‌شود. حالا آخرین عکس یادگاری که با هم گرفتند دست به دست می‌شود. این برای نخستین بار نیست که کارگران صنعت نفت در حین عملیات جانشان را از دست می‌دهند. علی‌حسین‌‌‌ رعیتی‌‌‌فر، معاون روابط کار وزارت کار، سال ۱۴۰۱ اعلام کرد: «در سراسر جهان نزدیک ۲میلیون و ۷۰۰هزار نفر در اثر حوادث ناشی از کار فوت می‌کنند. در ایران سالانه بین ۹ تا ۱۰هزار مورد حوادث ناشی از کار رخ می‌دهد که ۸۰۰مورد آن منجر به فوت می‌شود.» تماس‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» برای دریافت اطلاعات بیشتر از شرکت ارگ‌‌‌سازان ناوه که این کارگران اصفهانی در آن مشغول به کار بودند، به نتیجه نمی‌‌‌رسد. تحقیقات روی این پرونده همچنان به گفته مسوولان ادامه دارد.
  • انتقاد قالیباف از اقدامات سلبی در حوزه فرهنگ

    همایش چیستی و چگونگی قرارگاهی شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز گذشته با حضور ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تالار مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد‌. در این همایش رئیس‌جمهور گفت: تنها راه مقابله با شبیخون فرهنگی، مصون‌سازی براساس مبانی انقلابی، فرهنگی و الهی است. آنها می‌خواهند رفتار و سبک زندگی خود را به سایر جوامع تحمیل کنند. وی تاکید کرد: در مقابل تهاجم فرهنگی باید فعال بود و کنشگری فعال داشت؛ بنابراین در شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها، مدارس و مراکز فرهنگی و علمی باید با برنامه و هدف، کار جهادی انجام شود.
  • خرازی: دولت اصلاحات به‌دنبال جنگ با طالبان نبود

    کمال خرازی روز گذشته در نقد مطلبی در روزنامه کیهان با عنوان «جنگ‌هراسی» پاسخی به این روزنامه ارسال کرده و مندرجات این روزنامه درباره اینکه دولت اصلاحات به‌دنبال جنگ با طالبان بوده است را رد کرد. در این مطلب با اشاره به جلسه‌ای در تاریخ ۱۳۷۷.۵.۲۶ ‌آمده است: دیروز و امروز معاونین جلسه داشتند تا طرح سیاسی برخورد با قضیه کشتار دیپلمات‌های ما توسط طالبان را تهیه کنند. به نظر وزارت خارجه نمی‌توان قضیه را با دخالت نظامی حل کرد. امروز جلسه دبیرخانه شورای عالی داشتیم. دو تن از برادران سپاه، دری نجف‌آبادی و پورمحمدی از اطلاعات، من و بروجردی از وزارت خارجه و لاریجانی از صداوسیما در این جلسه حضور داشتند.
  • احتیاجات ۱۷ سال ایران تامین شد

    رضا نیازمند: گفت بودجه خیلی زیاد می‌خواهد و من پول ندارم. گفتم تمام پولش را من می‌دهم و محصولش را هم پیش خرید می‌کنم. فکر کرد و گفت راست می‌گویی؟ گفتم بله. گفت خرجش ۴۰میلیون دلار می‌شود. گفتم می‌دهم. تو برنامه خرجت را به من بده من چهل میلیون دلار اعتبار اسنادی در هر بانکی بخواهی باز می‌کنم تا بتوانی بدون مراجعه به من سر وقت پول مورد احتیاجت را‌برداری و خط پنجم را به موقع راه بیندازی. گفت: اگر پول مرتب باشد دو سال دیگر خط شماره پنج راه می‌افتد. آقای مدیرعامل چنان خوشحال شده بود که گفت فردا بیا موافقت‌نامه را بنویسیم و من ابتدا باید به هیات‌مدیره ببرم. من فردا صبح با منشی لایقم در دفتر ایشان بودیم. طرح مختصری از اصول توافق نوشتم و دادم منشی ماشین کرد. مشاورین حقوقی و من و مدیرعامل، طرح را اصلاح و تکمیل کردیم. وقتی از میزان تولید این خط مطلع شدم، دیدم احتیاجات ۱۷ سال ایران تامین است. من از خوشحالی در پوست خود نمی‌گنجیدم.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰

    اکثر روزنامه‌های کشور دیروز تیتر یک خود را به استفاده آمریکا از حق وتوی خود در جلسه شورای امنیت در حمایت از اسرائیل و برای جلوگیری از آتش‌بس فوری در جنگ غزه اختصاص دادند. روزنامه ایران از تیتر «رای ننگین آمریکا به ادامه نسل‌کشی» روزنامه هم‌میهن باتیتر «نه به آرامش» و روزنامه سازندگی با تیتر «شریک قتل عام» به این موضوع واکنش نشان دادند. روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «عمل زیبایی هم قسطی شد» ‌نوشت: بدون چک و ضامن در همه شهرهای ایران وام عمل بینی بگیرید»، «جراحی بینی و پیکرتراشی در اقساط سه تا ۲۴ ماه فقط در این کلینیک»، «عمل بینی اقساطی در تمام شهرهای ایران فقط با یک سفته». اینها جملاتی هستند که به‌تازگی تبدیل به تبلیغات بعضی کلینیک‌های زیبایی شده‌اند. جملاتی که نشان می‌دهد مردم تمایل دارند حتی برای انجام عمل زیبایی هم به چک و قسط رو بیاورند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر