شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۲ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۷۲

  • ژئوپلیتیک در حال تغییر خاورمیانه؟

    دنیای‌اقتصاد: رهبران ایران و عربستان به عنوان دو کشور اسلامی در یک اجلاس به میزبانی ریاض خصومت‌های تاریخی خود را کنار گذاشتند تا موضعی متحد علیه بمباران اسرائیل در غزه ارائه دهند. تصویری که تا پیش از این کمتر می‌توان سراغی از آن گرفت. این تصویر نشان‌دهنده نظم جدید مبتنی بر چندهمسویی است که دولت‌ها، بازیگران و کنشگران را به سمت همکاری و اتحاد و ائتلاف‌های همزمان و در عین حال متناقض متمایل کرده است.این مساله برای بازیگرانی چون عربستان سعودی که تاکنون خود را در نظم بین‌المللی آمریکا محور تعریف کرده‌اند، به تدریج زمینه را برای گسست از این نظم و نزدیک شدن به بلوک‌ها و بازیگران رقیب که به دنبال تجدیدنظر در نظم مستقر هستند، فراهم می‌کند.
  • رایزنی رئیس برای نماینده‌ها

    دنياي اقتصاد: علی رضایی، نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» خبر داد که روز شنبه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس با وزیر کشور صحبت کرده و ظاهرا به استانداران سراسر کشور ابلاغ شده که بند مربوط به ورود و دخالت نمایندگان در انتصابات دولتی را مانعی برای تایید صلاحیت‌ها نکنند. چراکه هیات‌های اجرایی با توسل به این بند، تعدادی از نمایندگانی را که حرمت و محبوبیت دارند، رد صلاحیت کرده‌اند. به باور این نماینده، این رفتار هیات‌های اجرایی باعث کاهش مشارکت می‌شود.
  • استاد برجسته روابط بین‌الملل درگذشت

    داوود هرمیداس باوند، دیپلمات، استاد حقوق بین‌الملل و روابط بین‌الملل در سن ۸۹سالگی در تهران درگذشت. وی ‌زاده ۱۹آبان۱۳۱۳ در تهران بود که دیروز یکشنبه در منزل خود درگذشت. باوند تحصیلات اولیه خود را در تهران گذراند. او پس از اخذ دیپلم به دانشگاه تهران رفت و در رشته حقوق و علوم سیاسی فارغ‌التحصیل شد.
  • حاشیه‌های مهم‌تر از متن اجلاس ریاض

    دنیای‌اقتصاد: روز شنبه ریاض میزبان اجلاس فوق‌‌‌العاده و مشترک عربی-اسلامی با محوریت جنگ اسرائیل و غزه و ارائه راهکاری برای پایان این خشونت‌‌‌ها بود. هرچند برخی تحلیلگران معتقد هستند که این اجلاس خروجی درخور توجهی نداشت اما دیدارهای در حاشیه آن بسیار قابل توجه بود. در حاشیه این اجلاس، رئیس‌‌‌جمهوری ایران و ولیعهد عربستان سعودی دیدار و گفت‌‌‌وگو کردند و در عین حال رئیسی با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌‌‌جمهور مصر نیز دیدار داشت.بعد از این دیدارهای مهم رئیسی در ریاض، این پرسش مطرح شده که چطور رئیس‌‌‌جمهور ایران می‌‌‌تواند با مقام‌‌‌های دو کشوری که از یکسو متحد آمریکا در منطقه هستند و از سوی دیگر دل خوشی نیز از شاخه فلسطینی اخوان یعنی حماس ندارند، دیدار کند و واشنگتن واکنشی به این مساله نداشته باشد. پرسش مشخص آنکه چه اتفاقی در زیر پوست منطقه رخ می‌‌‌دهد که آمریکا دیگر هژمونی سابق را ندارد و نمی‌‌‌تواند مانع از دیدار مقام‌‌‌های سعودی و مصر با ایران شود؟
  • میزبان سازمان ملل باید کشور بی‌طرف باشد

    خالد الدخیل تحلیلگر عربستانی در توییتی نوشت: سازمان ملل از قوانین بین‌المللی علیه اسرائیل در جنگ با غزه حمایت می‌کند. ایالات متحده، جایی که مقر سازمان ملل متحد در آن قرار دارد، مخالف قوانین بین‌المللی است و از اسرائیل در جنگ با غزه حمایت می‌کند. آیا این کافی نیست که سازمان ملل را از یک کشور بزرگ که در کنار اشغالگر علیه مردم بی‌دفاع ایستاده است، به کشوری بی‌طرف‌تر برای گسترش صلح بین‌المللی منتقل کند؟
  • خشم بی‌سابقه در منطقه

    کریستین کوت اولریشسن پژوهشگر دانشگاه رایس در توییتی نوشت: ۲۰ سال است که منطقه را دنبال می‌‌‌کنم و سطوح خشم با هر چیزی که تاکنون به یاد می‌‌‌آورم متفاوت است. جدا از تصاویر ثابتی که از غزه مخابره می‌شود، گمان می‌کنم بخشی از این درک حاد از استانداردهای دوگانه غرب پس از دو سال عملکرد درباره روسیه و اوکراین شکل گرفته است.
  • نارضایتی‌های گسترده از آمریکا

    عبدالعزیز الغشیان محقق سعودی در حوزه سیاست خارجی عربستان در توییتی نوشت: جنگ کنونی غزه فقط به خاطر اقدامات اسرائیل نیست، بلکه نتیجه دیپلماسی‌ای است که توسط غرب تسهیل می‌شود. این جنگ نارضایتی‌های زیادی را برانگیخته و بسیاری از کشورهای منطقه این نارضایتی را نسبت به غرب و به‌ویژه ایالات متحده آمریکا دارند.
  • قمار خطرناک حمایت از اسرائیل

    آمیتاو آچاریا استاد دانشگاه واشنگتن و نویسنده کتاب پایان نظم جهانی آمریکایی در توییتی نوشت: بر اساس یک تلگراف دیپلماتیک که سی ان ان به دست آورده، هشدارهای جدی دیپلمات‌های آمریکایی در جهان عرب مبنی بر حمایت قاطع دولت بایدن از کارزار نظامی مخرب و مرگبار اسرائیل در غزه باعث شده تا ما در حال از دست دادن[حمایت] یک نسل از مردم عرب باشیم.
  • شکست ژئوپلیتیک آمریکا

    استفان والت استاد دانشگاه هاروارد در توییتی نوشت: جنگ غزه بر ژئوپلیتیک فراتر از خاورمیانه تاثیر خواهد گذاشت و این یک شکست بزرگ برای ایالات متحده است.
  • پایان دولت پنهان پاکستان و طالبان

    محمد رضا بهرامی سفیر اسبق ایران در افغانستان در توییتی نوشت: به نظر می‌رسد مناسبات پاکستان و طالبان در ماه‌های اخیر را باید نقطه پایانی بر تفکر راهبردی Deep State که از دهه ۹۰ مبنای رقابت‌های ژئوپلیتیک پاکستان در منطقه بود، محسوب کرد.
  • توییت امیرعبداللهیان درباره ۱۰ پیشنهاد رئیس‌‌‌جمهور

    ایسنا: حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به سخنرانی روز شنبه سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری در نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی در ارتباط با موضوع فلسطین نوشت: «اجرای ۱۰ پیشنهاد عملیاتی رئیس‌جمهور در نشست مشترک سران کشورهای اسلامی و عربی، می‌تواند فورا جنایات صهیونیست‌‌‌ها در غزه را متوقف و راه ارسال گسترده کمک‌‌‌های انسان‌دوستانه را باز کند. اتحاد کشورهای اسلامی عرصه را برای بازی‌‌‌سازی واشنگتن به نفع رژیم آپارتاید تنگ می‌کند.»
  • تحفظ‌های ایران در مورد بیانیه سازمان همکاری اسلامی

    دنیای‌اقتصاد: نمایندگی ایران در سازمان ملل در پیامی در شبکه مجازی ایکس ضمن استقبال از بیانیه سازمان همکاری اسلامی در محکومیت تهدید به استفاده از سلاح هسته‌‌‌ای از سوی مقامات رژیم اسرائیل در سازمان ملل گفت: «ما از بیانیه سازمان همکاری اسلامی که توسط ایران در محکومیت تهدیدهای رژیم اسرائیل برای بمباران هسته‌‌‌ای خاورمیانه ارائه شد، حمایت می‌‌‌کنیم. در این بیانیه که ششم نوامبر صادر شده، آمده است، سازمان همکاری اسلامی از رژیم اشغال‌گر اسرائیل می‌‌‌خواهد که از داشتن سلاح‌‌‌های کشتار جمعی چشم‌‌‌پوشی کند و به ان‌‌‌پی‌‌‌تی بپیوندد و بازرسی‌‌‌ها و نظارت آژانس را بپذیرد.»نمایندگی ایران در سازمان ملل در این پیام تاکید کرد که زمان عمل فرا رسیده است.
  • «افق فلسطین» به افق پیوست

    دنياي اقتصاد: همان‌طور که انتظار می‌رفت برنامه «به افق فلسطین» شبکه افق صداوسیما با سبک‌وسیاق روادارانه‌اش چندان دوام نداشت‌. برنامه‌ای که به بهانه تحولات این روزهای منطقه و آنچه در غزه رخ می‌دهد، روی آنتن صدا‌وسیما رفت و درکمال ناباوری طیفی از منتقدان را نیز ‌میهمان برنامه خود کرد. با این حال این برنامه که تلاش داشت رویکرد متفاوتی دریک برنامه زنده در پیش بگیرد، با وجود استقبال‌ها از شنبه شب به پایان عمر کوتاه خود با روش میانه‌روی رسید‌.
  • آمریکایی‌ها تعجب کردند و جشن گرفتند

    رضا نيازمند: مشکل در تهران مورد بحث قرار گرفت. دو راه‌حل بود یکی زدن پل روی رودخانه و دیگری توقف کار در مواقع باران و قابل عبور کردن رودخانه پس از هر باران. پل زدن کاری پرهزینه و وقت‌گیر بود. تصمیم گرفته شد جاده از داخل رودخانه تسطیح و قابل استفاده شود و هر مرتبه که باران می‌آید حمل‌و‌نقل متوقف شود و پس از اتمام باران باز رودخانه بازسازی و تسطیح شود و حمل کالا از سر گرفته شود و این برنامه به خوبی پیشرفت می‌کرد تا اطلاع دادند که جاده به یک سری کوه‌های خاکی برخورد کرده است و باید جاده مارپیچی در کوه‌ها ایجاد شود. مسوول جاده‌سازی قول داد که با ساخت جاده مارپیچی از این کوه‌های خاکی هم عبور کند. او تعدادی بولدوزر و جاده‌کوب لازم داشت که فوری خریداری و نخستین محموله‌ها از بندرعباس به سر معدن حمل شد. آمریکایی‌ها تعجب کردند و جشن گرفتند. البته مجری این کار هم یک سال حقوق پاداش گرفت. رئیس «اداره ترخیص شرکت مس سرچشمه در بندرعباس» که این شاهکار را انجام داده بود، از بندرعباس تا مس سرچشمه ایستگاه‌های تعمیرات مدام جاده برقرار کرده بود که تمام وقت چاله چوله‌ها را ترمیم می‌کردند.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۸/۲۲

    دو موضوع سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری به عربستان و رد صلاحیت نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس روز گذشته در اکثر روزنامه‌های کشور بازتاب گسترده‌ای داشت‌. در این میان روزنامه‌های اصلاح‌طلب نگاه ویژه‌ای به این دو رویداد داشتند. ازجمله روزنامه سازندگی که با چاپ عکس بزرگی از همنشینی بن‌سلمان و رئیسی در ریاض و با تیتر «همنشینی در حجاز» از این دیدار استقبال کرد. این روزنامه همچنین یادداشتی از محسن هاشمی در صفحه یک خود در خصوص رد صلاحیت‌ها با عنوان چیدمان انتخاباتی منتشر کرده که در آن آمده است: رقابت واقعی انتخاباتی برسر ایده‌های مختلف حکمرانی کشور موجب مشارکت بالای مردم می‌شود، اما خالص‌سازی باعث یاس مردم شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر