شماره روزنامه ۶۰۵۰
|

  • شهید رئیسی؛ الگوی مدیریتی برای دولت‌ها و مسوولان

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار آقای مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری و اعضای هیات دولت سیزدهم، تلاش بی‌وقفه برای حل مشکلات توده‌های مردم‌(نه خواص و ویژه‌خواران)، اعتقاد عمیق به توانایی‌های داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگی‌ناپذیری، مأیوس نشدن، رعایت تعامل و عزت‌مندی در سیاست خارجی، اهتمام به اجرای طرح‌های بزرگ، تواضع و بردباری و معنویت و ذکر و توسل را از ویژگی‌های برجسته فردی و کاری شهید رئیسی خواندند و تاکید کردند: رئیسی عزیز به عنوان یک الگو نشان داد می‌توان به عنوان رئیس‌جمهور یک کشور از مجموعه این خصوصیات فکری، قلبی و عملی برخوردار بود و آن را در عمل دنبال کرد.
  • سیاست منطقه‌ای دولت چهاردهم چه باشد؟

    دنیای اقتصاد: روزنامه «دنیای‌اقتصاد» از امروز سلسله پرونده‌هایی درباره موضوعات مختلف در زمینه سیاست خارجی دولت چهاردهم منتشر می‌کند. در این پرونده‌ها جایگاه و موقعیت فعلی ایران در حوزه‌های خاص مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و برپایه آن پیشنهادهایی برای بهینه‌تر شدن وضعیت ارائه می‌شود. اولین گزارش مرتبط با سیاست منطقه‌ای ایران است.
  • گشایش دیپلماتیک در راه است

    دنیای‌اقتصاد: نیویورک‌تایمز در جدیدترین مطلب خود در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ایران و تاثیر آن بر سیاست خارجی نوشت، مقامات و کارشناسان فعلی و سابق می‌‌گویند که با انتخاب مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌‌طلبان به عنوان رئیس‌جمهور، ایران ممکن است شاهد نرم شدن سیاست خارجی سنتی خود و حتی فرصتی برای گشایش دیپلماتیک جدید باشد. پزشکیان، متخصص قلب، نماینده مجلس و وزیر سابق بهداشت، تجربه مستقیم کمی در سیاست خارجی دارد. اما او متعهد شده است که نخبه‌‌ترین و متبحرترین دیپلمات‌‌های ایران را برای اجرای برنامه‌‌های خارجی‌‌اش به کار گیرد و امیدها را برای روابط گرم‌‌تر با غرب افزایش دهد.
  • پاسخ رسمی ایران به ادعاهای اتحادیه عرب

    ایسنا: در پی ادعاهای بی‌‌‌اساس اتحادیه کشورهای عربی علیه جمهوری اسلامی ایران، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد نامه‌‌‌ای خطاب به شورای امنیت ارسال کرد. در این نامه، جمهوری اسلامی ایران به شدت اتهامات ناحق و بی‌‌‌اساس علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود را که در بند ۱۱ بیانیه اتحادیه کشورهای عربی مطرح شده است، محکوم و قاطعانه رد کرده و این اقدام را دخالت آشکار و ناعادلانه در امور داخلی کشورمان دانسته است. این نامه می‌افزاید: «این اقدام نه‌تنها با روح حسن همجواری مغایرت دارد، بلکه نقض آشکار اصول بنیادی حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل، به‌ویژه اصول برابری حاکمیتی و عدم‌مداخله در امور داخلی کشورهاست. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر حاکمیت غیرقابل انکار خود بر جزایر ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج فارس تاکید می‌کند.» جمهوری اسلامی ایران همچنین استفاده از نام جعلی برای خلیج‌فارس در بندهای ۱۱ و ۱۶ بیانیه مذکور را به شدت محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول دانسته است. بنابر گزارش العالم، جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است که «خلیج فارس» تنها نام قانونی و معتبر جغرافیایی برای این پهنه آبی است که از دوران باستان تاکنون استفاده شده است. تمامی سازمان‌های معتبر نقشه‌‌‌نگاری جهانی نیز این منطقه دریایی را با عنوان «خلیج فارس» به رسمیت شناخته و به آن احترام می‌‌‌گذارند.
  • پیام تبریک سیدحسن نصرالله به پزشکیان

    تسنیم: سید‌حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌‌‌الله با ارسال پیام تبریک برای رئیس‌‌‌جمهور منتخب ایران، بر همراهی با وی تاکید و اعلام کرد که جنبش‌‌‌های مقاومت و نیز ملت‌‌‌های منطقه، جمهوری اسلامی ایران را حامی پایدار مستضعفان می‌‌‌دانند. در پیام سید‌حسن نصرالله به این منظور آمده است: «این انتخاب پربرکت توسط ملت عزیز و شریف ایران را به شما تبریک می‌‌‌گوییم و از خداوند متعال می‌‌‌خواهیم که شما را حفظ و در راه تحقق خواسته‌‌‌ها و آرمان‌‌‌های این ملت فداکار و وفادار، یاری کند.» سید‌حسن نصرالله تاکید کرد: «ما کنار شما هستیم و به‌‌‌خواست خداوند این راه را تا زمان رسیدن به پیروزی نهایی که محور آن ایران مقتدر، عزیز و قدرتمند است ادامه خواهیم داد. از خداوند متعال برای شما قدرت، سلامتی و عافیت خواستارم و امیدوارم با دستان شما آنچه موجب شادی مؤمنان و مستضعفان می‌شود، محقق شود.»
  • اتحادیه اروپا آماده تعامل با دولت جدید

    ایسنا: یک سخنگوی سرویس خارجی اتحادیه اروپا به رئیس‌‌‌جمهور منتخب ایران تبریک گفت. نبیلا ماسرالی، سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران را مورد توجه قرار می‌‌‌دهیم و به مسعود پزشکیان، رئیس‌‌‌جمهور منتخب تبریک می‌‌‌گوییم.» این مقام اتحادیه اروپا همچنین گفته است: «ما آماده تعامل با دولت جدید ایران در راستای سیاست تعامل حیاتی اتحادیه اروپا هستیم.» پیش از این نیز مقام‌‌‌های ارشد منطقه غرب آسیا و همچنین دیگر نقاط جهان، به رئیس‌‌‌جمهور منتخب ایران تبریک گفته بودند.
  • اولین واکنش آمریکا به انتخابات ریاست جمهوری

    ایسنا: پس از پایان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران که به پیروزی «مسعود پزشکیان» منجر شد ، وزارت خارجه آمریکا درباره این رویداد اظهارنظر و ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرد. وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به آسوشیتدپرس مدعی شد انتخابات در ایران «آزاد و عادلانه» نبوده و «شمار قابل‌توجهی از ایرانیان تصمیم گرفتند اصلا در آن شرکت نکنند.» این ادعا در حالی مطرح می‌شود که‌درصد مشارکت در دور دوم انتخابات با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به دور اول همراه بوده است. واشنگتن همچنین با اتهام‌‌زنی به ایران، گفته انتظار ندارد این انتخابات به «تغییر بنیادین در مسیر ایران یا احترام بیشتر برای حقوق‌‌بشر برای شهروندان خود» منجر شود. وزارت خارجه آمریکا با این‌‌حال گفته دیپلماسی را «زمانی‌‌که اهداف آمریکایی را پیش ببرد»، دنبال خواهد کرد.
  • رای پزشکیان قومی نبود

    دنیای اقتصاد: پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری و افزایش مشارکت مردم در مرحله دوم انتخابات، بسیاری را به تغییرات سیاسی و اجتماعی در کشور امیدوار کرده است. برخی افزایش میزان مشارکت مردم را ناشی از گسترده شدن پایگاه رای اصلاح‌طلبان توصیف می‌کنند و برخی دیگر آن را نشانه ریزش پایگاه رای اصولگرایان می‌دانند‌. در این بین دلایل پیروزی پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز محل گفت‌وگو است‌. در همین ارتباط با عباس عبدی روزنامه‌نگار و پژوهشگر گفت‌وگو کردیم.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۴/۱۸

    روزنامه فرهیختگان دیروز در یادداشتی با عنوان «فرمان را از دست رادیکال‌ها بگیرید» روند انتخابات را مورد بررسی قرار داد و نوشت: «پس از انتشار نتایج رسمی، هم مسعود پزشکیان و هم رقبای او کنش انتخاباتی معقولی داشتند. رقبا به نامزد پیروز تبریک گفتند و اعلام آمادگی کردند تا از هرگونه کمکی دریغ نکنند. این یک سوی ماجرا بود اما سمت دیگر، کنش سیاسی اطرافیان نامزدهای پیروز و مغلوب است. شکی نیست که در فضای هیجانی پس از اعلام شکست و پیروزی در انتخابات، برخی هواداران کاندیداها، به صورت احساسی موضع‌گیری کنند، از جبهه خودی گلایه کنند یا حتی با متلک‌گویی سیاسی برای رقیب خود کری‌خوانی کنند، اما هیچ‌کس حق ندارد آرای عمومی را تحقیر و برآیند رای مردم را تمسخر کند.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر