گزارش وزیر کشور به رهبری درباره ردصلاحیتها
عبدالرضا رحمانی فضلی همچنین گفت: رهبری هم بر قانونمداری تاکید دارند. وزیر کشور تاکید کرده است که درباره اعتراضهایی که به نتایج احراز صلاحیتها شد، تاکنون حدود ۲۰ ملاقات داشته و گزارشهای لازم را به شورای نگهبان نیز داده است تا حق کسی ضایع نشود. به گزارش «ایسنا» رحمانی فضلی، عصر دیروز در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور افزود: ما تلاشمان را در وزارت کشور ادامه داده و رایزنی و مذاکرات خود را پیش میبریم. رئیسجمهوری هم اظهار کردند پیگیریهای لازم را انجام میدهند. رحمانی فضلی در ادامه با بیان اینکه گرایش عمومی شورای نگهبان و آقای جنتی در رابطه با ردصلاحیتها مثبت است، افزود: آقای جنتی معتقد است باید این مسائل در یک فضای منطقی و با رایزنی مشترک حل شود تا همه اطمینان داشته باشند که حقشان ضایع نشده است.در عین حال آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در دیدار دست اندرکاران انتخابات با مقام معظم رهبری اعلام کرد که شورای نگهبان تحتتاثیر فشارها و فضاسازیها قرار نخواهد گرفت. براساس گزارش «ایسنا» دبیر شورای نگهبان در این باره تاکید کرد: شورای نگهبان برای تحقق برگزاری انتخاباتی سالم، آزاد، قانونی، رقابتی و در کمال امنیت، در کلیه مراحل از جمله بررسی صلاحیتها با دقت نظارت و اقدام خواهد کرد. با این همه سیامک رهپیک، معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان شامگاه سهشنبه در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو از احتمال احراز صلاحیت ۱۵ درصد از داوطلبان در مرحله بعدی بررسی صلاحیتها خبر داد. از سوی دیگر محمدحسین مقیمی دیروز در همایش فرمانداران و استانداران، از فرمانداران خواست از فرصت باقی مانده برای مشورت دادن به داوطلبان ردصلاحیت شده استفاده کنند تا به دایره تایید صلاحیتها برگردند و به هدف خود که حضور حداکثری است، برسیم.
براساس اعلام شورای نگهبان، در این دوره از انتخابات صلاحیت ۴۲ درصد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در هیاتهای نظارت احراز شد. این رقم یکی از دلایلی است که برخی گروهها از آن به عنوان ردصلاحیت گسترده یاد میکنند. در میان معترضان به ردصلاحیتها نام برخی احزاب و گروههای سیاسی مشاهده میشود. «ایرنا» در خبری نوشت: مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در بیانیهای حذف نامزدها را جفا در حق ملت خواند و عنوان کرد: حذف و طرد نامزدهای خدمتگزار، دلسوز و پایبند به نظام و علاقهمند به مصالح ملی با بهانههای واهی و اتهامات بیاساس و گاه با عنوان تعجببرانگیز (عدماحراز صلاحیت) نه تنها ظلم در حق آنان که جفا در حق ملت و ضربه به نظام است. بر اساس گزارش «ایسنا» در میان ۶۰ داوطلب از حزب مردمسالاری در تهران تنها صلاحیت ۱۰ نفر تایید شده است. همچنین همه ۷ داوطلب از انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها ردصلاحیت شدهاند. از حزب اعتماد ملی نیز تنها صلاحیت یک داوطلب از میان ۱۴ نفر ثبتنام شده در تهران، تایید شده است. آمار حزب کارگزاران نیز در ردصلاحیتها مثل انجمن اسلامی مدرسین صددرصدی بود. حسین مرعشی، سخنگوی این حزب با اعلام اینکه صدنفر از کارگزاران در انتخابات ثبتنام کرده بودند، گفت که همه آنها ردصلاحیت شدهاند. با این وجود کارگزاران از همه اعضای خود خواسته که اعتراض خود را اعلام کنند.
حضور حقوقدانان شورای نگهبان در مجلس
علاوهبر این تعدادی از نمایندگان کنونی مجلس از هر دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب نیز به ردصلاحیت خود اعتراض دارند. غلامرضا اسداللهی نیز به «ایسنا» گفته است که دو حقوقدان شورای نگهبان روز سهشنبه برای گفتوگو با نمایندگان ردصلاحیت شده در مجلس حضور یافتند. جواد جهانگیرزاده، دیگر نماینده مجلس نیز در گفتوگو با «ایلنا» اعلام کرده که رایزنی برای حل مشکل ردصلاحیتها محدود به نمایندگان فعلی نیست و نمایندگان ادوار مجلس برای پیگیری مشکل ردصلاحیت خود با رئیس مجلس شورای اسلامی رایزنی کردند.
ارسال نظر