دموکراتها مسیر اوباما با ایران را ادامه میدهند
کارشناس مسائل آمریکا
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه پیشین، برنی سندرز سناتور دموکرات و مارتین اومالی فرماندار سابق ایالات مریلند آمریکا سه رقیب باقیمانده در کارزار انتخاباتی دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ این کشور یکشنبه شب در یک مناظره تلویزیونی به بحث و گفتوگو پیرامون ایران پرداختند. در این مناظره کلینتون و سندرز از اجرای برجام استقبال و درخصوص روابط با ایران ابراز خوشبینی کردند. در تحلیل این موضوع باید گفت که دموکراتها نسبت به روند مذاکرات با ایران و قضیه هستهای کلیت و نگاه مثبتی دارند و حداقل نامزدهای کنونی دموکرات که در حال رقابت هستند درکلیت طرفدار مذاکره با ایران هستند.
کارشناس مسائل آمریکا
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه پیشین، برنی سندرز سناتور دموکرات و مارتین اومالی فرماندار سابق ایالات مریلند آمریکا سه رقیب باقیمانده در کارزار انتخاباتی دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 این کشور یکشنبه شب در یک مناظره تلویزیونی به بحث و گفتوگو پیرامون ایران پرداختند. در این مناظره کلینتون و سندرز از اجرای برجام استقبال و درخصوص روابط با ایران ابراز خوشبینی کردند. در تحلیل این موضوع باید گفت که دموکراتها نسبت به روند مذاکرات با ایران و قضیه هستهای کلیت و نگاه مثبتی دارند و حداقل نامزدهای کنونی دموکرات که در حال رقابت هستند درکلیت طرفدار مذاکره با ایران هستند.
خانم هیلاری کلینتون در زمانی که وزیرخارجه بود، مذاکرات محرمانه را با ایران آغاز کرد که در عمان برگزار شد و در ادامه بهعنوان مسوول دستگاه دیپلماسی زمینه را برای رسیدن به توافق هستهای موقت ژنو فراهم کرد. از این رو بدیهی است که کلینتون در منازعات انتخاباتی از برجام و نتایج آن حمایت کند. برنی ساندرز، دیگر نامزد مطرح دموکراتها نیز در زمره مخالفان توافق هستهای قرار ندارد، از اینرو هرکدام از نامزدهای دموکرات در نهایت بهعنوان نامزد نهایی معرفی یا احیانا بهعنوان رئیسجمهور بعدی انتخاب شوند، مسیری که در دولت اوباما آغاز شده را کم و بیش ادامه خواهند داد. اما در خصوص نگاه دموکراتها به بهبود روابط با ایران در فرصت باقیمانده از ریاست جمهوری باراک اوباما نیز باید گفت به نظر میرسد که هیات حاکمه در ایران و آمریکا یا کلیت نظام سیاسی ایران و ایالاتمتحده به این جمعبندی رسیدهاند که به سمت تنشزدایی حرکت کنند، اما در اینکه بتوان گفت که این تنشزدایی، همکاریهای ماورای توافق است، همچنان جای تردید وجود دارد. اما قرار نیست تنشها از این چیزی که هست بیشتر شود، در عین حال حتی اگر نامزدهای جمهوریخواهان هم در انتخابات 2016 پیروز شوند، بهرغم تمام اظهارات تند و انتخاباتی دور از ذهن است که بخواهند و بتوانند روند کنونی را معکوس کنند، مگر بهزعم آمریکا، ایران اقدامی انجام دهد که به بهانه آن بتوانند جامعهجهانی را علیه ایران بشورانند. اما اگر ایران به تعهداتش پایبند بماند، رئیسجمهور بعدی به راحتی قادر نخواهد بود توافق را یکطرفه ملغی کند و به قبل از برجام برگرداند، چون در غیراین صورت مجوز سلاح هستهای ایران را داده و باید پاسخگوی بحران بهوجود آمده نیز باشد.
ارسال نظر