ثبتنام از داوطلبان حضور در انتخابات مجلس دهم شروع شد
آغاز راه برای داوطلبان مجلس دهم
با وجود آنکه متقاضیان برای نامنویسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی آن هم در روز اول، بیشتر از داوطلبان حضور در مجلس خبرگان بود، اما حضور نامزدهای مجلس خبرگان بیش از سایرین، نظر خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور را به خود جلب میکرد. دیروز نیز همانند دو روز پیش، آمدن چهرههای شاخص سیاسی-مذهبی به ساختمان خیابان فاطمی یا فرمانداریهای مراکز استان سوژههای پررنگتری را برای رسانهها رقم زد؛ آیتالله سیدمحمد موسوی بجنوردی زمانی به ستاد انتخابات کشور آمد و حضورش در انتخابات خبرگان را ثبت کرد که داماد او یعنی سیدحسن خمینی یادگار امام (ره) نیز صبح روز جمعه با حضور در وزارت کشور رسما ورود خود به رقابت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرده بود. پیش از موسوی بجنوردی و در ساعات اولیه صبح دیروز، آیتالله محمدعلی تسخیری دبیر کل سابق مجمع تقریب مذاهب در وزارت کشور حضور یافت. علاوهبر این دو میتوان به حضور آیتالله ابراهیم امینی و سید محمود علوی نیز اشاره کرد که ظهر دیروز نام خود را در فهرست انتخابات خبرگان وزارت کشور به ثبت رساندند. آیتالله ابراهیم امینی که از دوره اول تا سوم مجلس خبرگان در این مجلس حضور داشته، حالا و پس از یک دوره غیبت، برای حضور در مجلس خبرگان نامزد شده است.
وزیر اطلاعات: مستقل میآیم
سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات نیز دقایقی پس از ثبتنام در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به میان خبرنگاران آمد و با تاکید بر اینکه تمام عناصر فعال در انتخابات باید دست به دست هم دهند و تلاش خود را برای مشارکت حداکثری در انتخابات هفتم اسفندماه به کار بگیرند درباره نوع حضور خود گفت: مستقل میآیم و از هر جریان درون نظام که بخواهد از نامزدی من حمایت کند، استقبال میکنم.
آمار وزارت کشور
با این همه و براساس آخرین آماری که حسینعلی امیری دبیر ستاد انتخابات کشور دیروز و در آخرین دقایق کاری وزارتخانه اعلام کرد، روز گذشته 147 داوطلب برای انتخابات مجلس خبرگان و 845 داوطلب برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، به نامنویسی مبادرت کردهاند؛ هر چند از میان این 845 داوطلب، نامنویسی 421 نفر قطعی شده و مابقی در حال تکمیل پرونده هستند. در همین حال، ساعاتی پیش از اعلام این آمار محمد حسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشوربه خبرنگاران گفته بود که هنوز آمار تفکیکشدهای از ثبتنامکنندگان وجود ندارد. او دلیل این امر را تغییر لحظه به لحظه آمار اعلام کرد.
ثبتنام تنها یک زن برای خبرگان
از سوی دیگر و بر مبنای آمار اعلامی از سوی رئیس ستاد انتخابات کشور، تنها یک زن برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان نامنویسی کرده است. مقیمی همچنین خبر ثبتنام بانوان در حوزههای انتخابیه غیر از تهران را تکذیب کرد.
رکورد سنی داوطلبان خبرگان
در همین حال حسینعلی امیری، قائممقام وزیر کشور نیز در گفتوگوی خود با خبرنگاران بالاترین سن داوطلبان ثبتنام شده در انتخابات مجلس خبرگان را 92 سال و پایین ترین سن را نیز 27 سال اعلام کرد.
تشکیل هیاتهای اجرایی
در همین حال امیری با تاکید بر این موضوع که اغلب هیاتهای اجرایی مجلس خبرگان رهبری شکل گرفته است گفت که تشکیل هیاتهای اجرایی انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز از دیروز آغاز شده است. قائممقام وزیر کشور با قدردانی از همکاری و تعامل مثبت اعضای شورای نگهبان گفت: براساس جدول زمانبندی برگزاری انتخابات، بعد از ثبتنام مرحله بعدی، بررسی سوابق داوطلبان در مراجع چهارگانه خواهد بود که به مدت پنج روز است.
داوطلبان شناخته شده مجلس دهم
در میان 845 داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی که از صبح دیروز در سراسر کشور برای ثبتنام در انتخابات دهمین مجلس شورای اسلامی اقدام کردهاند، نام برخی بیش از سایرین شناخته شده است؛ افرادی که هم اکنون نماینده مجلس هستند یا سابقه نمایندگی ادوار گذشته پارلمان را در کارنامه دارند. از این میان میتوان به نام غلامرضا تاجگردون نماینده فعلی گچساران در مجلس، سیدمحمد سادات ابراهیمی نماینده فعلی شوشتر، احمد علی مقیمی، نماینده فعلی بهشهر و نیز سیدکاظم دلخوش اباتری، نماینده مجالس هفتم و هشتم اشاره کرد. کارن خانلری، نماینده فعلی ارامنه شمال در مجلس نیز اولین داوطلب اقلیت حضور در انتخابات مجلس دهم است که عصر دیروز در فرمانداری تهران ثبتنام کرد.با این همه داوطلبان نمایندگی مجلس دهم تا چهارم دیماه فرصت دارند با مراجعه به ستاد انتخابات کشور یا فرمانداریهای مراکز استانها، نسبت به نامنویسی در انتخابات دهمین مجلس شورای اسلامی اقدام کنند؛ انتخاباتی که همزمان با انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تاریخ هفتم اسفندماه امسال برگزار میشود.
ارسال نظر