پیشبینی رشد اقتصادی ۵ درصدی ایران در سال آینده
به گزارش روابطعمومی بانک مرکزی، وی افزود: طبیعتا ایجاد یک ارتباط با ثبات اقتصادی نیازمند سیستم منضبط و مناسب بانکی است، بر این اساس، با توجه به ارتباطات مناسب بانکی گذشته ایران و سوئد، مایلیم در شرایط جدید پساتحریم ارتباطات مجددا احیا شود و حجم مبادلات بین دو کشور به سطح قبل از تحریمها برسد.
به گزارش روابطعمومی بانک مرکزی، وی افزود: طبیعتا ایجاد یک ارتباط با ثبات اقتصادی نیازمند سیستم منضبط و مناسب بانکی است، بر این اساس، با توجه به ارتباطات مناسب بانکی گذشته ایران و سوئد، مایلیم در شرایط جدید پساتحریم ارتباطات مجددا احیا شود و حجم مبادلات بین دو کشور به سطح قبل از تحریمها برسد. رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به انجام برخی اقدامات به منظور آمادهسازی زمینه گسترش روابط بانکی تاکید کرد: اقتصاد ایران تحت یکسری تحریمهای جدی در حال فعالیت بوده است و بهرغم هزینههای سنگین، توانسته است با جهتگیری مناسب به دستاوردهای بزرگی همچون خروج از رکود،کنترل تورم و دستیابی به رشد مثبت 3 درصد نائل شود.
سیف، ظرفیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در ایران را با توجه به ترکیب جمعیتی جوان و تحصیلکرده حائز اهمیت خواند و تصریح کرد: عملکرد بانکهای ایرانی بهویژه در ارتباط با بانکهای سوئدی در زمینه ایفای تعهدات، کاملا روشن است و همواره بانکهای ایرانی با توجه به جهتگیریهای بانک مرکزی، خود را ملزم به ایفای تعهدات میدانند. وی تلاش بانکهای ایرانی به منظور منطبق شدن با قوانین و مقررات بینالمللی در دوران پساتحریم را مورد اشاره قرار داد و گفت: بانکهای ایرانی در چند سال اخیر به استانداردهای بینالمللی همچون مدیریت ریسک و معیارهای کمیته بال ۲ و ۳ نزدیکتر شدهاند و امیدواریم با همکاری دیگر کشورهای اروپایی، هرچه بیشتر به استانداردهای بینالمللی نزدیک شویم. رئیس کل بانک مرکزی با طرح پیشنهاد بازگشت رتبه اعتباری بانکهای ایرانی به رتبه پیش از تحریمها افزود: با توجه به علاقهمندی بین دو هیات در زمینه ارتباطات بانکی و کارگزاری، تغییر رتبه اعتباری بانکهای ایرانی در سوئد موجب گسترش هرچه بیشتر روابط بانکی خواهد شد.
در این دیدار میکائیل دامبری، وزیر امور شرکتها و نوآوری سوئد نیز ضمن ابراز خشنودی از حضور در ایران به همراه هیات اقتصادی و بانکی گفت: بین دو کشور روابط تاریخی عمیقی وجود دارد و مقامات سوئد خواهان گسترش روابط بانکی با ایران هستند و با توجه به بازار مناسب ایران، شرکتهای سوئدی علاقهمندند با شرکای تجاری ایرانی بهویژه در زمینه حملونقل پایدار، معادن و ICT همکاری کنند. وی اقتصاد سوئد را متکی به بازار آزاد خواند وی گفت: سوئد کشوری با اقتصاد پایدار و طرفدار اقتصاد باز است و بازارهای بینالمللی را بهعنوان یک فرصت مناسب تلقی میکند. به همین دلیل ایران با توجه به ظرفیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری مورد توجه سوئد است. وزیر امور شرکتها و نوآوری سوئد وجود بانکداری موثر و خوب را نیازمند موسسات مالی و اعتباری کارآمد دانست و گفت: دیدگاه سوئد همکاری پایدار و مستمر با توجه به قوانین کار و سندیکایی است که خوشبختانه بانکهای ایرانی در این زمینه اقدامات مفیدی را انجام دادهاند.
ارسال نظر