تاکید نمایندگان بر لزوم ارسال گزارشهای مستند به شورای نگهبان
آنچه بیش از هر موضوعی فعالان سیاسی و مجلسیها را به اظهارنظر در این باره وا داشته، مساله گزارشهایی است که خارج از مراجع چهارگانه احراز صلاحیت به شورای نگهبان میرسد. در این باره میتوان به گفتوگوی مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس با «ایلنا» اشاره کرد که از احتمال ورود نظرات شخصی در ارسال گزارش به مراجع تایید صلاحیت سخن گفته است. این نماینده مجلس با اشاره به نقش شورای نگهبان در برگزاری انتخابات مجلس دهم در اسفندماه جاری، بر لزوم انجام مسوولیت شورای نگهبان در چارچوب قانون و شرع از سوی این شورا تاکید کرد. او با تاکید بر این موضوع که اطلاعی از ارسال گزارشهای غیر مستند به شورای نگهبان ندارد، گفت: البته ممکن است افرادی که این گزارشها را در اختیار مراجع چهارگانه یا شورای نگهبان میگذارند، نظرات شخصی خود را هم در آن دخیل کنند و شورای نگهبان باید مراقب باشند که چنین اتفاقهایی نیفتد؛ زیرا بروز این اتفاقها گناه بزرگی است.
ایرج ندیمی نماینده لاهیجان در مجلس شورای اسلامی نیز در همین باره گفت: اساسا هرچه به سطوح پایینتر میرویم، درصد بروز اشتباه در تایید صلاحیت افزایش یافته و دلیل آن دخیلشدن حب و بغضهای شخصی، جناحی، قومی و قبیلهای است. این عضو فراکسیون اکثریت مجلس با تاکید بر اینکه گزارشها باید مستند باشند، گفت: این گزارشها چه درباره مقامها و مسوولان و چه در رابطه با کاندیداهایی که در زمان کاندیداتوری سمتی ندارند، باید مستند باشد.او در این باره به «ایلنا» توضیح داد که پرداختن به صلاحیت افراد با مشکلاتی همراه است بهویژه در شهرستانها این مساله بیشتر وجود دارد. ندیمی با سخن گفتن از احتمال ارسال گزارشهای خصمانه از شهرستانها به شورای نگهبان، توضیح داد: امکان ارسال گزارشهای غیرمستند و خصمانه به شورای نگهبان علیه کاندیداها در شهرستانها وجود دارد به باور این نماینده مجلس بهتر است نظارت مرکزی صورت بگیرد.
پیش از این نیز رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تاکید بر اینکه قضاوتهای شورای نگهبان همواره مبتنی بر اسناد و مدارک است، گفته بود: مراجع چهارگانه باید گزارشهای خود را مستند ارائه کنند. محمدعلی پورمختار در گفتوگو با «ایلنا» با اشاره به نقش شورای نگهبان در برگزاری انتخابات مجلس دهم توضیح داده بود: شورای نگهبان جایگاه حقوقی و قانونی خود را دارد و طبق معمول ادوار گذشته یک وظیفه نظارتی برعهده دارد که موظف است عملکرد و صلاحیت کاندیداها را ارزیابی کند. استعلامهایی که صورت میگیرد مبتنی بر مستنداتی است که از مراجع چهارگانه مشخص شده در قانون بهدست میآید. بر این مبنا توقع ما از شورای نگهبان انجام وظایف قانونیاش است. او تاکید کرده بود که اگر مراجع دیگری هم وجود داشته باشد؛ حتی اگر این مراجع مردمی باشند، حتما باید مستندات کامل ارائه شود.
رایزنی با شورای نگهبان
از سوی دیگر موضوع رایزنی گروههای مختلف سیاسی با شورای نگهبان درباره احراز صلاحیتها، از زمان جدی شدن این گروهها برای حضور در انتخابات مجلس، از سوی فعالان سیاسی بهویژه اصلاح طلبان مطرح میشود. محمد هاشمی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با «ایلنا» تاکید کرده است که با رعایت قانون از سوی اعضای شورای نگهبان،دیگر ضرورتی برای رایزنی میان اصلاحطلبان و اعضای شورای نگهبان وجود ندارد.
ارسال نظر