رئیس سازمان انرژی اتمی:
ایران در مسیر لغو تحریمها تا پایان سال ۲۰۱۵ حرکت میکند
به گزارش «ایرنا»، رئیس سازمان انرژی اتمی که به ژاپن سفر کرده است، پس از سخنرانی درخصوص آینده هستهای ایران در جمع شماری از دیپلماتها و مسوولان بخشهای مختلف انرژی در توکیو افزود: «بخشی از تعهدات مربوط به کاهش تعداد سانتریفیوژهاست که ایران مقدمات این کار را آغاز کرده است.
به گزارش «ایرنا»، رئیس سازمان انرژی اتمی که به ژاپن سفر کرده است، پس از سخنرانی درخصوص آینده هستهای ایران در جمع شماری از دیپلماتها و مسوولان بخشهای مختلف انرژی در توکیو افزود: «بخشی از تعهدات مربوط به کاهش تعداد سانتریفیوژهاست که ایران مقدمات این کار را آغاز کرده است.»تارنمای «چنل نیوز» از توکیو روز پنجشنبه گزارش کرده است که حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران نیز به تازگی ابراز امیدواری کرده است که تحریمها تا پایان سال جاری میلادی لغو خواهد شد تا ایران فعالیتهای کامل تجاری و اقتصادی خود را به شکلی عادی با سراسر دنیا از سرگیرد. صالحی با اشاره به همین اظهارات در سخنان خود تاکید کرد که هرچه رئیسجمهوری ایران بگوید براساس همان عمل خواهد شد و ایران به تعهداتش پایبند است و در مسیر لغو تحریمها تا پایان سال 2015 حرکت میکند. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سخنرانی خود با اشاره به بازنگری در مورد رآکتور آب سنگین اراک هم گفت که ایران منتظر سند رسمی است که شش کشور مقابل باید تهیه و عرضه کنند. او افزود: «تا زمانی که این سند در اختیار ایران قرار نگیرد هیچ کاری بهصورت متقابل از سوی ایران در این مرکز تحقیقاتی صورت نخواهد گرفت.»
تغییر رویکرد غرب
همچنین صالحی به تغییر رویکرد غرب در قبال ایران اشاره کرد و گفت: «در مذاکرات اخیر جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ شاهد بودیم که چگونه رویکرد تقابل و منازعه به آرامی جای خود را به رویکرد تعامل و گفتوگو داد و این موضوع درسهای گرانبهایی برای همه داشت.» او در سخنان خود با مروری بر ادعاهای طرح شده از جانب غربیها علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران ادامه داد: «آمریکا سعی کرد همه گزینههای ممکن را علیه ما بهکار گیرد و البته به نتیجه مطلوب نرسید و در نهایت رویکرد خود را با موضوع هستهای ایران تغییر داد.» به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، این تغییر رفتار با عزم دولت روحانی نهایتا به توافقی انجامید که در ۲۶ مهرماه مورد تصویب ایران و شش قدرت بزرگ دنیا قرار گرفت و اجرای آن احتمالا از اوایل دی ماه (اواخر ماه دسامبر) آغاز خواهد شد.
صالحی گفت: «براساس این چارچوب، مسیرهای موسوم به «راههای گریز» تسلیحاتی شدن بسته و در عوض حق ایران برای برخورداری از برنامه صلحآمیز هستهای و غنیسازی اورانیوم به رسمیت شناخته میشود.» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد که این رویکرد منطقی، مذاکرهکنندگان را در مذاکرات هستهای به یک برنامه جامع اقدام مشترک رساند که امروزه «برجام» نامیده میشود.علیاکبر صالحی روز یکشنبه دهم آبان ماه به منظور دیدار و گفتوگو با مقامهای عالی رتبه ژاپنی و شرکت در اجلاس «پاگوآش» و همچنین شرکت در مراسمی در شهر ناکازاکی به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران اتمی این شهر، وارد توکیو پایتخت ژاپن شد.
نظارت دائمی کنگره بر برجام
از سوی دیگر رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا از نظارت این کنگره بر اجرای کامل برجام از سوی ایران تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به توافق هستهای ایران اشاره کرد و گفت ما همیشه بر اجرای این توافق از سوی ایران نظارت خواهیم داشت.او افزود کمیته تحت سرپرستیاش تیمی برای نظارت بر عملکرد ایران در چارچوب برجام تشکیل داده است و در صورت تخطی ایران از مفاد این توافق، برخورد جدی خواهد کرد. رویس بهعنوان یکی از اعضای جمهوریخواهان کنگره که در نشست استماع کنگره درباره توافق هستهای ایران صحبت میکرد خطاب به دولت آمریکا از اجرای کامل برجام برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای هشدار داد.
گفتوگوی وزرای خارجه چین و آمریکا
وزیر امور خارجه چین در گفتوگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود با ابراز خرسندی از توافق وین و نتایج بهدست آمده در آن، بر تداوم همکاری میان دو کشور در اجرای موارد کامل برجام و حل کامل موضوع هستهای ایران تاکید کرد. به گزارش «ایرنا»، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در این گفتوگو که روز پنجشنبهصورت گرفت، تاکید کرد که چین و آمریکا در حل موضوع هستهای ایران همکاریهای خوبی داشتند و این همکاریها را تا پایان کار همچنان ادامه خواهند داد. جان کری نیز با تقدیر از تلاشهای چین برای حل موضوع هستهای ایران در طول سالهای اخیر ابراز امیدواری کرد چین و آمریکا به اتفاق طرفهای ذیربط همچنان به تلاشهای خود برای اجرای برنامه «جامع اقدام مشترک» و همچنین «بازسازی رآکتور آب سنگین اراک» ادامه دهند. وانگ یی نیز تاکید کرد که تضمین اجرای برجام با منافع مشترک جامعه جهانی منطبق بوده و چین مایل است در این راستا هماهنگی لازم با دیگر طرفها حفظ و نقش شایسته خود را ایفا کند.
دیدار اوباما و نتانیاهو درباره برجام
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی قرار است دوشنبه به واشنگتن سفر کند و از جمله محورهای مهم گفتوگوهای او در این سفر، مذاکراتش با باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در مورد برنامه هستهای ایران و اجرای برجام است. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کردند باراک اوباما، رئیسجمهوری این کشور و بنیامین نتانیاهو قرار است درباره اجرای توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵، اوضاع سوریه و مناقشه فلسطینیها و اسرائیل گفتوگو کنند. بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اینباره گفت: «در این دیدار بهطور قطع درباره پیشرفت همکاریهای امنیتی ما و همینطور ایران از لحاظ اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و همچنین از منظر نگرانیهای مشترک ما درخصوص فعالیتهای ایران، گفتوگو خواهد شد. » به گزارش اسپوتنیک، هرچند آمریکا و اسرائیل دو همپیمان نزدیک محسوب میشوند، نتانیاهو یکی از مخالفان توافق هستهای است که در ماه ژوئیه در وین میان ایران و گروه ۱+۵ حاصل شد. این مخالفتهای او موجب بروز اختلافاتی میان واشنگتن و تلآویو شده و روابط میان آنها را تحتالشعاع قرار داده است. نخستوزیر اسرائیل پس از حصول این توافق تلاش کرد تا با استفاده از نفوذ خود در آمریکا مانع از اجرای برجام شود اما تلاشهای او سرانجامی نداشت و این توافق هماکنون وارد مرحله اجرا شده است.
ارسال نظر