صالحی: سعی می‌کنیم فریب طرف مقابل را نخوریم
گروه خبر: به دنبال نامه دیروز مقام معظم رهبری به رئیس‌جمهوری درباره برجام، رئیس سازمان انرژی اتمی از تلاش خود برای اجرای کامل دستورات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کرد. علی‌اکبر صالحی دیروز و در حاشیه مراسم ختم حاج احمد فهیما یکی از دیپلمات‌های کشورمان که در حادثه فاجعه‌بار منا جان خود را از دست داده، به خبرنگاران اعلام کرد: ما سعی می‌کنیم کاملا نعل به نعل تابع فرمان مقام معظم رهبری باشیم و تمام تلاش خود را خواهیم کرد که خدای ناکرده فریب طرف مقابل را در اقدامات پیش‌رو نخوریم و با حمایت مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور وظایف خود را در این راستا به‌خوبی پیش ببریم تا ضمن حفظ ساختار فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان بتوانیم آن را نیز گسترش دهیم.

به گزارش «ایسنا» صالحی ضمن تشکر از مقام معظم رهبری گفت: ایشان همواره حامی ما بوده‌اند و در پیشبرد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان و به سرانجام رساندن این موضوع و پایان پرونده ساختگی هسته‌ای کشورمان نقش بسیار مهمی داشته‌اند و نقش ایشان بی ‌بدیل است. او همچنین به برنامه‌های این سازمان در مورد ایجاد و ساخت نیروگاه‌های جدید اشاره کرد و گفت: به زودی درماه‌های آینده کلنگ بیمارستان تخصصی هسته‌ای نیز زده خواهد شد. رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ما وارد فاز جدیدی شده‌ایم، گفت: در واقع فازی که می‌توانیم شاهد گسترش فعالیت‌های‌مان و شتاب‌گیری آن در این عرصه باشیم. به خصوص در ایجاد و ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌ای و همچنین تولید آب شیرین به خصوص برای نواحی جنوبی کشورمان.


مسوولیت سنگین مجریان

همزمان رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به دستورات مقام معظم رهبری به رئیس‌جمهوری درباره برجام تاکید کرد که مسوولان باید نسبت به نقش‌آفرینی آمریکا در برجام حساس باشند. علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، این نامه را حاوی نکات مهمی خواند که نشان از اوج بی‌اعتمادی به آمریکا، به‌عنوان دشمن اصلی انقلاب اسلامی دارد. بروجردی با تاکید بر اینکه محتوای این نامه نشان داد که به‌رغم اینکه یک طرف توافق هسته‌ای آمریکا است، ولی همچنان دیوار بلند بی‌اعتمادی به آمریکا در جای خود قرار دارد، گفت: وقتی از این زاویه به موضوع نگاه می‌کنیم این امر خود مسوولیت مجریان برجام را سنگین خواهد کرد. به گفته رئیس کمیسیون امنیت ملی، مسوولان باید در طول اجرای برجام هوشمندانه عمل کرده و حساسیت لازم را از خود بروز دهند.


فصل‌الخطاب موافقان و مخالفان

همچنین علیرضا زاکانی که پیش از این، ریاست کمیسیون ویژه برجام را برعهده داشت، در گفت‌وگویی با «ایسنا» تاکید کرد که نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس‌جمهوری باید به‌عنوان فصل‌الخطابی برای موافقان و مخالفان برجام باشد. همچنین غلامعلی حداد عادل، رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس‌جمهوری گفت: افراد و جریان‌ها با رعایت هشدارها و تذکرات رهبر انقلاب مانع بروز دودستگی شوند.حداد همچنین اضافه کرد: نامه رهبر معظم انقلاب را فصل‌الخطاب تلقی کنند.


برجام عزت ایران را ارتقا داد

از سوی دیگر پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) طرح برجام را طرحی معرفی کرد که عزت ایران اسلامی را در عرصه بین‌المللی بیش از پیش ارتقا داد. به باور فتاح، این امر موفقیت ارزنده‌ای محسوب می‌شود. به گزارش «ایرنا» فتاح سه‌شنبه شب در دیدار با امام جمعه یاسوج افزود: این طرح مهم باعث پیروزی ایران بر استکبار جهانی از جمله آمریکا شد. ایران اسلامی در عرصه فرهنگی و نظامی در جهان مطرح است و پس از مذاکرات هسته‌ای با کشورهای عضو گروه ۱+۵ نیز در زمینه سیاسی توفیق‌های متعددی کسب کرد.به گفته فتاح تمام مشکلات کشور از جمله در زمینه اقتصادی با همت مردم و مسوولان اجرایی قابل برطرف شدن است.


مخالفت با برجام کار سخیفی است

با این همه محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی صبح دیروز در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت به ادامه مخالفت برخی با برجام واکنش نشان داده و این مخالفت‌ها آن هم بعد از طی روند قانونی را کار سخیفی خواند. نایب رئیس مجلس با اشاره به ادامه دار شدن مخالفت‌های عده‌ای از نمایندگان با برجام و تصویب طرح مربوط به آن گفت: تصویب قانون در مجلس شورای اسلامی روالی دارد. تا قبل از اینکه مقوله‌ای قانونی شود، موافق و مخالف می‌توانند آزادانه نظرات خود را عنوان کنند و معمولا بحث و جدلی بین آنها شکل می‌گیرد. به گفته باهنر این رفتارها و بحث و جدل تا زمانی که آن موضوع به قانون تبدیل نشده است اشکالی ندارد، اما وقتی قانون می‌شود و شورای نگهبان آن را تایید کرد، موافق و مخالف باید به قانون تمکین کنند. یعنی بعد از تصویب قانون همه مسوولان، باید آن را اجرا کنند. نایب رئیس مجلس همچنین در توصیه‌ای با بیان اینکه اگر مسوولی اشکالی در قانون می‌بینند، می‌توانند مسیر تغییر قانون را طی کنند، گفت: اما اگر کسی بخواهد مخالفت‌های قبل از تصویب را ادامه دهد، کار سخیفی صورت داده داده و نباید انجام شود. ما از بررسی برجام و تصویب طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در برجام گذشته‌ایم الان باید مراقب باشیم تا این قانون دقیق، درست و با حفظ کامل منافع ملی اجرا شود.


باهنر با یادآوری اینکه در انتخابات مجلس نهم شاهد انتشار شب نامه‌هایی علیه رئیس مجلس و هم نظر بودن مخالفان برجام با انتساب این موضوع که لاریجانی در تصویب طرح مذکور نقش بسزایی داشته است، گفت:با وجود اینکه تاکید شده است بداخلاقی انتخاباتی در کشور صورت نگیرد، عده‌ای مستمرا بداخلاقی می‌کنند. اعتقاد داریم این نوع رفتارها خلاف عرف، دین و اخلاق است و ما تنها می‌توانیم توصیه کنیم چنین اقدامی نداشته باشند و مسوولان رسمی و ناظر بر انتخابات به موقع هشدار بدهند.علی لاریجانی روز یکشنبه گذشته پس از سخنرانی در همایش امر به معروف و نهی از منکر که در سالن برج میلاد برگزار شد، اعلام کرد که من نفعی از برجام نمی‌برم و این پرونده، پرونده رهبر معظم انقلاب است.لاریجانی در شرایطی به بیان این مطالب پرداخت که دو روز پیش از آن، حسن روحانی رئیس‌جمهوری طی دستور‌العملی به وزارت امورخارجه و سازمان انرژی اتمی، قانون اجرای برجام را ابلاغ کرد. این همان مصوبه مجلس با عنوان «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» است که با مهر تایید شورای نگهبان، به‌عنوان قانون درآمده و روز پنج‌شنبه گذشته از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی برای اجرا به رئیس‌جمهوری ابلاغ شده بود.


علی لاریجانی که در هفته اخیر آماج بیشترین انتقاد مخالفان تصویب برجام قرار گرفته، سه روز پیش نیز با اظهارات علیرضا زاکانی که ریاست کمیسیون ویژه را برعهده داشت، روبه‌رو شد. بر اساس گزارش خبرگزاری فارس زاکانی در نشست بررسی پشت پرده برجام که معاونت سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران عصر روز دوشنبه برگزار کرد با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای، با بیان اینکه مذاکره‌کنندگان چند اشتباه بزرگ و فاحش در شروع مذاکرات انجام دادند، به انتقاد از این گفته که پرونده هسته‌ای پرونده رهبری است، پرداخت و گفت: رهبری همان‌طور که به صراحت فرمودند در جزئیات دخالت نمی‌کردند، این ادعا که پرونده هسته‌ای، پرونده رهبری است ظلم مضاعفی به رهبری است. از سوی دیگر حسین سبحانی‌نیا، نایب‌ رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به خبرآنلاین گفت که نمایندگان در جریان ماوقع روند تصویب برجام قرار داشتند و دوستان به این دلیل که به آنچه می‌خواستند نرسیدند، با اتهام‌زنی، دست‌وپا می‌زنند.



روحانی در جمع عزاداران حسینی:

هیچ امتیاز مهمی ندادیم، اما به حقمان رسیدیم


پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری: حسن روحانی ظهر روز گذشته در مراسم عزاداری مدیران و کارکنان نهاد ریاست‌جمهوری در مسجد سلمان فارسی، اظهار کرد: یکی از امتحانات بزرگ پیش‌روی ملت ایران در سال‌های اخیر همین معضل هسته‌ای بود.


رئیس‌جمهوری ادامه داد: اینکه چگونه این چالش را حل کنیم بدون اینکه در برابر قدرت‌ها سر خم کنیم، امتحان بزرگ الهی بود. این مساله شبیه جنگ تحمیلی بود که در آن یک ملت در یکسو قرار داشت و همه دنیا مقابل آنها بود، ملتی تنها اما با رهبری شجاع، جوانانی غیور، متکی به حق و با درس‌آموزی از مکتب عاشورا که از آن امتحان الهی با سرافرازی بیرون آمدند.


رئیس‌جمهوری گفت: این یک آزمون بزرگ بود که روی پای خود ایستادیم. ملت به خوبی ایستادگی کرد و نمایندگان شما در این مصاف به گونه‌ای عمل کردند که در تاریخ سرافراز هستیم. ما هیچ امتیاز مهمی ندادیم و از سوی دیگر به هر آنچه حق ما بود و می‌خواستیم، دست یافتیم. رئیس‌جمهوری در جمع عزاداران حسینی اضافه کرد: هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که بتوانیم همه قطعنامه‌های تصویبی شورای امنیت علیه ایران را لغو کنیم. اینکه همه تحریم‌های اقتصادی، مالی و بانکی رفع شوند، حتی در باور بسیاری از کشورها و حتی قدرت‌های بزرگ نمی‌گنجید. رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر امتحان دیگری که پیش‌روی ما است، تصریح کرد: مبادا برخی از ما به خاطر منافع جناحی و حزبی، منافع ملی را قربانی کنیم. روحانی با بیان اینکه بگذارید سایه تحریم از سر مردم رفع شود، در عین حال نظراتتان را هم بگویید، خاطرنشان کرد: دولت خود را خادم مردم می‌داند و هر کاری که از عهده‌اش برآید برای مردم انجام می‌دهد.