روایت وندی شرمن از مذاکرات هستهای
انتخاب نوشت: وندی شرمن، معاون سابق جان کری وزیر امورخارجه و مسوول تیم آمریکا در مذاکرات هستهای با حضور در دانشگاه هاروارد به بیان ناگفتههایی از مذاکرات هستهای پرداخت. او در بخشی از اظهاراتش گفته است:ما در مذاکرات هستهای با ایران، در مواقعی با هم ناهار میخوردیم اما هیچکس هرگز و هرگز از مواضع خودش در سر میز ناهار کوتاه نیامد.
بنابه دلایل پیچیده مختلفی که وجود داشت این کار امکانپذیر نبود. وی افزود: محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران، در نقل خاطرات فردی فوقالعاده و بسیار شوخطبع است.
انتخاب نوشت: وندی شرمن، معاون سابق جان کری وزیر امورخارجه و مسوول تیم آمریکا در مذاکرات هستهای با حضور در دانشگاه هاروارد به بیان ناگفتههایی از مذاکرات هستهای پرداخت.او در بخشی از اظهاراتش گفته است:ما در مذاکرات هستهای با ایران، در مواقعی با هم ناهار میخوردیم اما هیچکس هرگز و هرگز از مواضع خودش در سر میز ناهار کوتاه نیامد.
بنابه دلایل پیچیده مختلفی که وجود داشت این کار امکانپذیر نبود. وی افزود: محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران، در نقل خاطرات فردی فوقالعاده و بسیار شوخطبع است. اما درعین حال در مذاکرات بسیار جدی است. همانطور که خبرنگاران معروف گفتهاند در محل مذاکرات، داد و فریاد هم رخ میداد. ما هرگز گارد خودمان را پایین نیاوردیم اما به هرحال ما هم در لحظاتی از بعد انسانی با هم تعامل میکردیم به طوری که برای نمونه، تصاویر ویدئویی نوههای هم را به یکدیگر نشان میدادیم. شرمن همچنین گفت:وزیرامورخارجه ایران مشکل جدی کمردرد داشت. گاهی مواقع او با ویلچر به محل مذاکرات میآمد. چند بار هم سرماخوردگی داشت. وزیر امورخارجه آمریکا نیز دچار شکستگی از سه ناحیه شده بود. همین مساله سبب شده بود به او از منظر عاطفیتری نگریسته شود زیرا طرف ایرانی وقتی میدید جان کری با عصا به محل مذاکرات در وین میآید همین مساله نشان میدهد او فردی متعهد است. او درحالی به محل مذکور میآمد که عملا چندان قادر به راه رفتن نبود. درست است که چنین لحظاتی در تعاملهای ما وجود داشت، اما هرگز دو طرف، از مواضع خود کوتاه نمیآمدند. وی در مورد روابط ارنست مونیز و علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز گفت: ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا فوقالعاده بود. وی روابط خوبی با علیاکبر صالحی داشت. هر دو نفر مذکور از دانشگاه امآیتی فارغ التحصیل شدهاند و این اشتراک، بسیار ارزشمند بود. این ارتباطات انسانی از این منظرها بسیار اهمیت داشتند.
شرمن در مورد رئیسجمهوری ایران نیز گفت:با آنکه حسن روحانی، اصلاحطلب نشان داده میشود، ولی یک روحانی بسیار اصولگرا است. نباید درباره ماهیت شخصیتی او و میزان تغییراتی که انتظار داریم اشتباه کنیم. بنابراین میبینیم که جناحهای مختلفی در داخل ایران وجود دارد. برخی از جناحهای داخل ایران میخواهند تعامل ایران با جامعه جهانی بیشتر شود اما برخی دیگر از جناحها با این روند مخالف هستند. وقتی ظریف و جان کری با هم به پیادهروی رفتند دیدیم که چه وضعی پیش آمد. یک بار وزیر امورخارجه آمریکا پس از ناهار به محمدجواد ظریف پیشنهاد داد که برای مدت پانزده دقیقه قدم بزنند. چه کسی تصور میکرد این پیادهروی، در تهران زلزله بهوجود بیاورد اما همین رویداد سبب بروز زلزله سیاسی در تهران شد. این اتفاق برای ظریف مشکلساز شد. این اتفاق فقط یک پیاده روی پانزده دقیقهای در داخل پارک وین بود. شرمن در بخش دیگری از سخنانش در دانشگاه هاروارد گفت: مردم کرهشمالی سادهتر هستند. ایرانیها بسیار بسیار پیچیدهتر هستند. در ایران مسائل سیاسی داخلی مطرح است اما درباره کرهشمالی این طور نیست. کرهشمالی بیش از آنکه یک کشور باشد، یک کیش است. اما ایران بیتردید، یک کشور است و تاریخی فوقالعاده دارد. کرهشمالی کشور نیست بلکه یک کیش و آیین است و هیچکس نمیخواهد در چنین کشوری زندگی کند.درمجموع باید بگویم ایران و کرهشمالی چالشهای متفاوتی دارند. این دو کشور متفاوت هستند. چارچوب توافقی با کرهشمالی، سندی چهار صفحهای بود حال آنکه توافق هستهای با ایران، سندی بسیار طولانی است. همچنین به گزارش انتخاب، وندی شرمن در گفتوگو با رادیو عمومی ملی آمریکا با اظهار تاسف درباره سخنان پیشینش مبنی بر اینکه فریب در دی انای ایرانیان وجود دارد، تاکید کرد: من پس از این سخنان گفتم که از ابراز این سخنان متاسف هستم. فکر میکنم به عنوان یک دیپلمات توصیف یک کشور و مردمانش به آن طریق عاقلانه نیست.
ارسال نظر