معاون وزیر کار خبر داد
ورود سالانه یک میلیون نیروی کار به بازار
حسن طایی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید سالانه حدود یک میلیون نیروی جدید وارد بازار کار میشوند. این حجم نیروی کار خیلی بالاست و باید در دستور کار کل حکومت و ارکان اجتماع قرار گیرد.
به گفته طایی، موضوع مهاجرت نیروی کار و یافتن فرصتهای شغلی متناسب با تخصص و مهارت در بازارهای کار بینالمللی موضوعی است که معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای آن برنامه دارد و برای بهبود کیفیت خدمات کاریابیهای غیردولتی خارجی و حمایت از اعزام نیروی کار به خارج از کشور تلاش میکند.
حسن طایی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید سالانه حدود یک میلیون نیروی جدید وارد بازار کار میشوند. این حجم نیروی کار خیلی بالاست و باید در دستور کار کل حکومت و ارکان اجتماع قرار گیرد.
به گفته طایی، موضوع مهاجرت نیروی کار و یافتن فرصتهای شغلی متناسب با تخصص و مهارت در بازارهای کار بینالمللی موضوعی است که معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای آن برنامه دارد و برای بهبود کیفیت خدمات کاریابیهای غیردولتی خارجی و حمایت از اعزام نیروی کار به خارج از کشور تلاش میکند. بنابراین مهاجرت نیروی کار مازاد به خارج از کشور نمیتواند به بازار نیروی کار لطمه وارد کند. وی در گفتوگو با فصلنامه «تازههای اقتصاد» گفته است تعادل عرضه و تقاضای نیروی کار داخلی با حجم گسترده نیروی کار بحث بسیار مهمی است که باید برای ایجاد فرصتهای جدید شغلی راهکارهای مناسبی پیشبینی شود. در این زمینه بسته سیاستی اجرایی توسعه اشتغال پایدار تدوین شده که علاقهمندان میتوانند آن را روی سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش کارآفرینی و اشتغال ملاحظه کنند. وی با بیان اینکه فرآیند تطبیق در بازار کار بسیار مهم است، گفت: کارجو یک سبد مهارتی دارد و کارفرما نیز مهارتهای شغلی مورد نظر خود را تقاضا میکند. بعضی اوقات این سبدها با هم هماهنگ نمیشود و برخی اوقات که هماهنگ میشود، پایدار نیست. به گفته طایی در این شرایط انتظارات متقابل کارجو و کارفرما برآورده نمیشود و این افراد نمیتوانند با هم یک تیم تشکیل بدهند. کارجو میگوید شغل نیست و کارفرما میگوید نیروی کار نیست. به جرات میتوان گفت اگر فرآیند تطبیق اصلاح شود با همین وضع موجود میتوان تا یک میلیون نفر را شاغل کرد. از سوی دیگر ما با پدیده بیکاری اصطکاکی مواجه هستیم که نیازهای کارفرما با مهارتهای کارجو قابل تطبیق و شناسایی نیست، یعنی نیروی کار با قابلیتهای موردنیاز کارفرما در جای دیگری به دنبال فرصت شغلی است و نمیتواند از فرصت شغلی مناسب خویش مطلع شود. به گفته معاون وزیر کار در حال حاضر ما در کشور حدود 24 میلیون نفر عرضه نیروی کار و 21 و نیم میلیون نفر تقاضای نیروی کار داریم، در نتیجه 5/ 2 میلیون نفر بیکار هستند. این متغیرها تحتتاثیر سرمایهگذاری، تولید ناخالص داخلی یا میزان ارزش افزوده فعالیتهای گوناگون اقتصادی است، بنابراین GDP که در کشور ما فرض کنید 400 میلیارد دلار است، بر این شاخصها در بازار کار تاثیر میگذارد. وقتی شاهد رشد تولید و ارزش افزوده هستید این مساله باید تاثیری بر بازار کار داشته باشد و اثر آن عینی و ملموس باشد.
ارسال نظر