گروه بنگاه‌ها: رئیس دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی در دیدار اعضا و شورای مرکزی دبیرخانه به همراه چند تن از فعالان بخش خصوصی با حجت‌الاسلام محسن قمی، معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری به تشریح اقداماتی که از بدو تاسیس دبیرخانه تاکنون صورت گرفته است، پرداخت.گلرو با اشاره به حضور مجمع جهانی خیرین و بخش خصوصی در کنار دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی عنوان کرد: احساس کردیم که ظرفیت و ایده تشکیل این دبیرخانه وجود دارد که در همین راستا با مجمع جهانی خیرین و تعدادی از فعالان بخش خصوصی صحبت‌هایی صورت گرفت و به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم با ایجاد این دبیرخانه به یک ارتباط خوب با کشورهای اسلامی در حوزه علوم و فناوری دست پیدا کرده و باب گفت‌وگو را با آنها باز کنیم. وی افزود: موضوع و محورهای فعالیت این دبیرخانه تنها در حوزه علوم و فناوری نخواهد بود بلکه در محورهای مربوط به علوم انسانی که مد نظر مقام معظم رهبری هم است، فعالیت خواهیم داشت.

رئیس دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی بیان کرد: از آغاز به کار این دبیرخانه که چند ماه بیشتر نمی‌گذرد توانسته‌ایم با جلب حمایت بخش خصوصی مذاکراتی را با کشورهای اسلامی مانند سنگال و ترکیه شروع کنیم که دفتر دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی در آنکارا افتتاح شده است. مذاکرات و رایزنی‌هایی هم با مقامات کشور آذربایجان داشته‌ایم تا بتوانیم دفتر دبیرخانه را در این کشور هم افتتاح کنیم. همچنین مذاکره‌ای با کشورهای آسیای میانه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صورت گرفته است تا بتوانیم در این نقاط هم وارد شده و دفاتر مربوطه را افتتاح کنیم.


وی با تاکید بر اینکه نگاه اول این دبیرخانه صرفا نگاه اقتصادی نبوده است، ابراز کرد: زمینه‌های خوبی برای ارتباط با کشورهای اسلامی خصوصا در بحث آی.تی، علوم هوافضا و محورهای علوم پزشکی به وجود آمده است که موجب شده دستاوردهای کشورمان را به سایر کشورهای اسلامی منتقل کنیم.همچنین قرار است در کنار این اجلاس یک اجلاس مکمل توسط دبیرخانه با نام «اجلاس توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی» به همراه نمایشگاه BTI برگزار شود که تاکنون ۳۰ کشور اسلامی شناسایی و با آنها رایزنی شده است. از سوی دیگر معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری در این دیدار اظهار کرد: دستاوردهایی که جمهوری اسلامی ایران دارد می‌تواند در اختیار کشورهایی که علاقه‌مند به ایران هستند قرار گیرد و حتی می‌توانیم در این زمینه صدور تکنولوژی داشته باشیم به گونه‌ای که در کشور ما مقام معظم رهبری بر اهمیت بخش خصوصی و فعالیت آنها در بخش علم و فناوری تاکید دارند و ایشان خود در این زمینه وقوف کامل دارند و مرتبا فعالان اقتصادی این بخش را تشویق می‌کنند. حجت‌الاسلام قمی با تاکید بر لزوم تاسیس و گسترش دانشگاه‌های ایرانی - اسلامی در سایر کشورها بیان کرد: با وجود اینکه در کشورهای دیگر ازجمله آمریکای لاتین و کشورهای عربی سایر دانشگاه‌ها نیز وجود دارد اما ما با تاسیس دانشگاه‌های خود توانسته‌ایم خانواده‌هایی که قصد دارند بچه‌های خود را در محیط‌های مذهبی آموزش دهند جذب کنیم که یکی از نمونه‌های آن در کشور امارات بوده است.