تاکید دبیر شورایعالی امنیت ملی:
برجام بدون برخورد سلیقهای بررسی شود
از سوی دیگر برخی حاشیهها بهویژه در زمان حضور اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای شبهه احتمال برخورد سلیقهای با برجام را تقویت کرده است؛ موضوعی که پای شبکههای اجتماعی را نیز به ماجرای بررسی برجام در کمیسیون ویژه باز کرد و آن را به کانالی برای انتشار برخی حاشیههای جلسات کمیسیون آن هم از سوی برخی نمایندگان غیرعضو تبدیل کرد. این همان موضوعی است که برخی نمایندگان مجلس را به واکنشهایی واداشته است. احمد شوهانی یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به حضور پررنگ منتقدان در کمیسیون برجام باوجود عدم عضویت آنها در این کمیسیون به پایگاه خبری انتخاب گفت: اینها در جلسات کمیسیون امنیت ملی هم حضور پیدا میکردند، در واقع به لحاظ قانونی اگر آنها تنها برای شنیدن سخنان حضور پیدا کنند، مشکلی ندارد، اما اینها نباید حاشیه درست کنند. او حتی بر این باور است که برخی از اعضای کمیسیون برجام، از کمیسیونهای دیگر آمدهاند و هرگز در جریان مذاکرات نبودهاند.
بازگشت به عقب صلاح نیست
به هر روی دبیر شورایعالی امنیت ملی دیروز علاوهبر خواستهاش از نمایندگان درباره پرهیز از برخورد سلیقهای با برجام، بررسی آن در مجلس را فرصت خوبی برای منافع ملی دانست و تاکید کرد: تعارضی ندارد که شورایعالی امنیت ملی و مجلس هر دو به این موضوع بپردازند.به گزارش «ایسنا» شمخانی با اشاره به تشکیل کمیتهای با عنوان شورایعالی هستهای بعد ازتوافق ژنو تاکیدکرد: ما از مرحله مذاکره عبور کردهایم و باید آینده را سامان دهیم و آن را بر اساس مصلحت ملی کشور مدیریت کنیم. از سوی دیگر ورود به جزئیات امکانپذیر نیست و مجلس میتواند به دولت مجوز اجرای برجام را بدهد یا ندهد. او تاکید کرد که ما الان باید ضمانتهای اجرایی برجام را فراهم کنیم؛ زیرا بازگشت به عقب به صلاح نیست.دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به زحمات تیم مذاکرهکننده هستهای پیشین ایران، از تلاشهای تیم کنونی هستهای در دولت یازدهم نیز یاد کرد و گفت: مذاکره و توافق حاصل یک تلاش ملی و تلاش دیروز تا امروز است. کمیسیون برجام هم باید بدون برخورد سلیقهای و توقف در گذشته قرائت خود را از برجام ارائه کند و مبانی جلوگیری از سوءاستفاده در جریان اجرای برجام را تحکیم بخشد.علی شمخانی همچنین در حاشیه نشست صبح دیروز کمیسیون ویژه بررسی برجام در جمع خبرنگاران نفی اقدامات و تلاشهای تیم مذاکرهکننده قبلی و فعلی را خطای بزرگی خواند و ابراز امیدواری کرد که مجموعه مباحث مجلس و شورایعالی امنیت ملی، خروجی واحدی پیدا کند تا یک اجماع ملی برای عبور از این مرحله و آمادگی برای مقابله با اقدامات حریف و سدسازی در برابر نفوذ احتمالی صورت گیرد.
روایت صالحی از مذاکرات هستهای عمان
از سوی دیگر میهمان دیگر جلسه دیروز کمیسیون ویژه برجام تأکید کرده است که حق غنیسازی در هیچ یک از مذاکرات 1+5 از سوی آمریکاییها به رسمیت شناخته نشد؛ بلکه در گفتوگوی مسقط آمریکاییها حق غنیسازی ایران را به رسمیت شناختند، بعد از آن بود که دولت جدید آمد و مذاکرات را پیگیری کرد.
این سخنان علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی است که دیروز علاوهبر علی شمخانی، میهمان کمیسیون ویژه برجام بود. به گزارش «ایسنا» صالحی درباره موضوع مسقط با اشاره به دوره وزارتش در وزارت خارجه دولت دهم از اعلام آمادگی عمان برای وساطت سخن گفت و یادآوری کرد: ما به جدیت آمریکاییها اطمینان نداشتیم به همین جهت یادداشتی دادیم که اگر آمریکاییها حاضرند با پذیرش حق هستهای ایران و لغو تحریم و... گفتوگو کنند ما هم آمادگی داریم که در نهایت با درخواست اصلی آنها از طریق عمان زمینه گفتوگو فراهم شد و مسوولان ارشد نظام هم در جریان موضوع قرار گرفتند. صالحی تاکید کرد: به علت بیاعتمادی به آمریکاییها با شرایطی موافقت شد که موضوع پیگیری شود این موضوع از اواسط سال ۹۰ شروع شد و بالاخره اولین جلسه بهار ۹۱ امکانپذیر شد که برگزار شود. نشست دوم نیز در اسفند سال ۹۱ برگزار شد و در آن آمریکاییها حق هستهای و حق غنیسازی را پذیرفتند و گفتند که ما آمادهایم غنیسازی شما را به رسمیت بشناسیم؛ بنابراین حق غنیسازی در هیچ یک از مذاکرات ۱+۵ از سوی
آمریکاییها به رسمیت شناخته نشده؛ بلکه در گفتوگوی مسقط، آمریکاییها حق غنیسازی ایران را به رسمیت شناختند و بعد از این بود که دولت جدید آمد و مذاکرات را پیگیری کردند.
ظریف و ولایتی در کمیسیون برجام
جلسات کمیسیون ویژه برجام همچنان ادامه مییابد. گرچه علی لاریجانی رئیس مجلس در پایان سفر خود به نیویورک از پایان بررسی برجام در کمیسیونهای مجلس در اوایل مهر خبر داده بود، اما عباسعلی منصوری آرانی، عضو کمیسیون بررسی برجام در برنامهای در رادیو گفتوگو تعیین تکلیف برجام در مجلس آن هم در اوایل مهرماه را بعید دانسته و از احتمال رسیدن به این هدف در نیمه دوم مهرماه سخن گفت.
بر این اساس جلسات کمیسیون ویژه ادامه خواهد یافت. مهرداد بذرپاش عضو کمیسیون ویژه برجام در این باره به «ایرنا» گفته است که علی لاریجانی، محمدجواد ظریف، وزیران اقتصادی دولت، جمعی از مقامات نظامی، شماری از استادان دانشگاه در جلسات آینده این کمیسیون حضور مییابند. از سوی دیگر سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون برجام از حضور علیاکبر ولایتی در جلسه صبح چهارشنبه هفته آینده کمیسیون خبر داد.
آن اقتداری که امام میخواست، پیاده شد
با این همه حمایت چهرههای سیاسی از سیاست خارجی دولت یازدهم ادامه دارد. در این باره مصطفی میرسلیم، وزیر ارشاد دولت هاشمی رفسنجانی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با سایت خبری جماران گفت: سیاست خارجی آن اقتداری که امام میخواست که ما عزت داشته باشیم و با حکمت در صحنه بینالمللی کار کنیم خیلی قشنگ پیاده شد. ما به لحاظ اقتدار در صحنه بینالمللی خیلی موفق هستیم. نمونهاش را در مذاکراتی که در این ۱۲ سال طول کشید و تا دو سال اخیر به نقطه اوج خود رسید، ملاحظه میکنید. ایران در برابر کشورهای ۱+۵ که ابرقدرت بودند، ابرقدرتی رفتار کرد. او ادامه داد: کار دولت یازدهم ساده نبود و نیست و باید در زمینههایى گام برمىداشت که سابقه درخشانى در سالهاى پس از پیروزى انقلاب نداشته است.
ارسال نظر