قدردانی مقام معظم رهبری از زحمات و مجاهدات صادقانه تیم هسته‌ای

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز سه‌شنبه در دیدار رمضانی رئیس‌جمهوری و هیات وزیران با شرح و تبیین فرازهایی از فرمان راهگشای امیرمومنان به مالک اشتر، تاکید کردند: پشتوانه روحی، معنوی و فکری، عامل اصلی حل همه مشکلات است و تامل و تدبر در نهج البلاغه مولای متقیان، چنین پشتوانه‌ای را فراهم می‌سازد. رهبر معظم انقلاب با اشاره به سخنان رئیس‌جمهوری در ابتدای این دیدار درباره نتایج مذاکرات هسته ای، از زحمات و مجاهدات صادقانه و مجدانه تیم هسته‌ای قدردانی و تشکر کردند.


ایشان سپس با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی جایگاه خاص مالک اشتر نزد امیرمومنان افزودند: حضرت علی بن ابیطالب(ع)، فرمان خود را خطاب به چنین شخصیتی صادر فرمودند که این نکته جای تأمل دارد. رهبر انقلاب در بیان وظایف مسوولان در فرمان امیرمومنان به مالک اشتر افزودند: «گرفتن مالیات و حقوقی که مردم نسبت به دولت دارند»، دفاع از مردم و سرزمینشان، سوق دادن جامعه به صلاح و رستگاری و آبادانی و سازندگی کشور، 4 ماموریت اصلی است که مولای متقیان در نامه به مالک، بر دوش حاکمان می‌گذارند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «توصیه حاکمان اسلامی به تقوای الهی در هر شرایط و موقعیت»، «جدیت کامل در انجام دادن فرائض و سنن و مستحبات»، «نصرت پروردگار در قلب و در زبان و در عمل» و «مهار کردن نفس در مقابل همه شهوات» را از فرامین مهمی برشمردند که مولای متقیان در زمینه خودسازی به مالک اشتر نگاشته‌اند.


قضاوت منصفانه درباره مسوولان قبلی از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب با استناد به فرازهایی از فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر مورد تاکید قرار دادند. ایشان عمل صالح را بهترین ذخیره دوران مسوولیت هر فرد برشمردند و افزودند: مردم در «قضاوت‌های با فکر و تامل و جمع‌بندی شده»، اشتباه نمی‌کنند بنابراین از این‌گونه قضاوت‌های مردم می‌توان فهمید که کدام مسوول صالح است و کدام نه. «مراقبت حریصانه و بخیلانه از نفس برای جلوگیری از انحراف و ضایع شدن آن» و «ترجیح دادن تکلیف الهی به هر چیز دیگر»، دو توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب هنگام بازخوانی فرمان حکومتی امیرمومنان بیان کردند و افزودند: امام راحل عظیم الشأن، مظهر عمل به این توصیه‌های الهی بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «دوست داشتن مردم از صمیم قلب» و «محبت و مدارا با آنان» را از دیگر فرامین آن امام همام به مالک خواندند و افزودند: به دستور امیرمومنان، باید از لغزش‌ها و خطاهای مردم گذشت کرد البته به جز مواردی که حدود الهی زیر پا گذاشته می‌شود یا پای محاربه با اسلام و حکومت اسلامی در میان است. ایشان در پایان فرمان حضرت علی بن ابیطالب (ع) به مالک را از ذخائر فوق‌العاده فرهنگی خواندند و با قدرشناسی از زحمات اعضای دولت، برای آنان آرزوی توفیق کردند.