راهبرد اقتصادی پساتحریم عکس: ایرنا

روحانی: اگر در مذاکرات این هفته یا هفته آینده بتوانیم به توافق و تفاهم برسیم، معنایش کنار گذاشتن اقتصاد مقاومتی در ایران نیست و مسیر اقتصاد مقاومتی را با همه توان و تلاش ادامه خواهیم داد؛ زیرا این مسیر به نفع کشور است و راهی است که می‌تواند قدرت ملی ما را افزایش دهد. اقتصاد مقاومتی، فرهنگ استقامتی و تعامل سازنده با جهان اگر در کنار هم قرار گیرد، باعث می‌شود تا از مشکلات پیش رو به سرعت عبور کنیم.




اگر مذاکرات موفق باشد معنای آن بازگشت و بازتولید شیوه‌های اجرایی سال‌های گذشته نخواهد بود؛ دولت هیچ‌گاه دلارها و سرمایه‌های فراوان را در مسیر واردات قرار نخواهد داد تا در طول ۸ سال ۷۲۰ میلیارد دلار صرف واردات کشور شود، اما مسائل کلان نظیر معضل‌اشتغال، محیط‌زیست و آب حل نشود.




روحانی در ضیافت افطار با اصحاب رسانه و مطبوعات:

توافق به معنی کنار گذاشتن اقتصاد مقاومتی نیست


گروه خبر: حسن روحانی رئیس‌جمهوری سه‌شنبه شب در ضیافت افطار با اصحاب رسانه و مطبوعات با تشکر از اصحاب رسانه به‌خاطر همکاری و همراهی که با دولت تدبیر و امید داشتند، گفت: اصحاب رسانه از یکسو باید نظرات مردم و جامعه را به دولتمردان، مسوولان و کارگزاران نظام انتقال دهند و از سوی دیگر در پی انتقال نظر دولت و نظام به مردم هستند که این امر وظیفه مطبوعات را سنگین کرده است.




به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر ریاست‌جمهوری، روحانی با بیان اینکه دولت به‌دنبال تحت فرمان قرار دادن اصحاب رسانه نیست، به‌خاطر اینکه این امر نه قانونی و نه حرفه‌ای است، اظهار کرد: باید مطبوعات به‌صورت آزاد عمل و نظرات خود را بیان کنند. تنها معیار، رعایت قانون و اخلاق حرفه‌ای در همه جا از سوی همگان است. رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نباید در رسانه‌ها شاهد ترویج تشویش اذهان عمومی و افترا و تهمت به نظام و افراد باشیم، گفت: وظیفه رسانه‌ها باید تبیین واقعیت‌ها باشد و هدف شفاف‌سازی و آگاه‌سازی مردم نه خدای ناکرده سردرگم کردن آنها باشد. رئیس‌جمهوری تاکید کرد: بیان واقعیت‌های راهبردی و مسائل مربوط به اهداف ملی و نظام در ذهنیت‌ها باید راهبرد رسانه‌ها در سطح جهانی و جامعه باشد. روحانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اگر در مذاکرات این هفته یا هفته آینده بتوانیم به توافق و تفاهم برسیم، معنایش کنار گذاشتن اقتصاد مقاومتی در ایران نیست، افزود: «مسیر اقتصاد مقاومتی را با همه توان و تلاش ادامه خواهیم داد؛ زیرا این مسیر به نفع کشور است و راهی است که می‌تواند قدرت ملی ما را افزایش دهد. اقتصاد مقاومتی، فرهنگ استقامتی و تعامل سازنده با جهان اگر در کنار هم قرار گیرد، باعث می‌شود تا از مشکلات پیش رو به سرعت عبور کنیم.»


روحانی در ادامه افزود: همچنین اگر مذاکرات موفق باشد معنای آن بازگشت و بازتولید شیوه‌های اجرایی سال‌های گذشته نخواهد بود؛ دولت هیچ‌گاه دلارها و سرمایه‌های فراوان را در مسیر واردات قرار نخواهد داد تا در طول 8 سال ۷۲۰ میلیارد دلار صرف واردات کشور شود، اما مسائل کلان نظیر معضل اشتغال، محیط زیست و آب حل نشود. رئیس‌جمهوری تصریح کرد: البته نمی‌خواهم بگویم که با آن وفور مالی و ارزی می‌شد همه مسائل کشور را حل کرد یا این دولت می‌تواند همه مشکلات را مرتفع کند؛ اما معتقدم می‌شد گام‌های بلندی در 8 سال گذشته برداشت. رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه شیوه عملکرد 8 ساله در صورت موفقیت مذاکرات نیز بازتولید نخواهد شد، گفت: دولت از ماه‌ها قبل برای نحوه استفاده مطلوب‌تر از امکاناتی که پس از دوره تحریم فراهم خواهد شد، برنامه‌ریزی کرده است. روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سرمایه دولت و رسانه‌ها، سرمایه اجتماعی و حمایت مردم است، گفت: امیدوارم همگان اهداف ملی را مدنظر قرار دهند و آنچه در زمینه مذاکرات حق ملت است به‌دست آوریم و واقعیت‌ها را برای مردم توضیح دهیم.


ایجاد بانک جامع برای روزنامه‌نگاران داخلی

پیش از سخنان رئیس‌جمهوری، علی جنتی وزیر ارشاد اسلامی با اشاره به ایجاد بانک جامع برای روزنامه‌نگاران داخلی و رسانه‌های خارجی در کشور، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرده است تا در همه امور از نظرات پیشکسوتان روزنامه‌نگاری و فرهیختگان جامعه استفاده کند.


حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی، مدیرمسوول روزنامه اطلاعات نیز طی سخنانی گفت: اصحاب رسانه، مطبوعاتی‌ها و رسانه‌ای‌ها باید با تأسی از این فرامین از افشاگری‌های درست و نادرست، اتهام‌زنی‌ها، شایعه‌پراکنی‌ها و سایر اعمال نادرست امتناع کنند و این سیره باید به روش عملی و خط مشی‌ ما در همه زمان‌ها تبدیل شود.


یونس شکرخواه، استاد روزنامه‌نگاری و فعال مطبوعاتی نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود در این مراسم همچنین رئیس‌جمهوری از محمد رضا حیاتی، مجری و گوینده با سابقه بخش خبر سازمان صدا و سیما تقدیر کرد.