کشتی امدادرسان ایرانی برای بازرسی به جیبوتی میرود
گروه دیپلماسی: کشتی امدادرسان «ایرانشاهد» که از چندی پیش برای کمک به مردم جنگزده یمن عازم خلیج عدن و تنگه بابالمندب شده بود، برای بازرسی توسط سازمان ملل به جیبوتی میرود. این کشتی پس از بازرسی، جیبوتی را به مقصد بندر الحدیده یمن ترک میکند. در همین ارتباط، معاون وزیر خارجه ایران از فرود اولین پرواز کمکهای غذایی ایران در فرودگاه جیبوتی برای کمکرسانی به مردم یمن خبر داد. به گزارش «ایسنا»، حسین امیرعبداللهیان، پس از دیدار دوجانبه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه با والری آموس، معاون بانکی مون دبیرکل سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران گفت: «ایران کمکهای متنوعی را فراهم کرده بود.
گروه دیپلماسی: کشتی امدادرسان «ایرانشاهد» که از چندی پیش برای کمک به مردم جنگزده یمن عازم خلیج عدن و تنگه بابالمندب شده بود، برای بازرسی توسط سازمان ملل به جیبوتی میرود. این کشتی پس از بازرسی، جیبوتی را به مقصد بندر الحدیده یمن ترک میکند. در همین ارتباط، معاون وزیر خارجه ایران از فرود اولین پرواز کمکهای غذایی ایران در فرودگاه جیبوتی برای کمکرسانی به مردم یمن خبر داد. به گزارش «ایسنا»، حسین امیرعبداللهیان، پس از دیدار دوجانبه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه با والری آموس، معاون بانکی مون دبیرکل سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران گفت: «ایران کمکهای متنوعی را فراهم کرده بود. در همین راستا حداقل در یک مرحله ارسال کمکهای غذایی سه فروند از جیبوتی و دو فروند کمکهای دارویی از طریق عمان در نظر گرفته شده بود.» او افزود: «سفر خانم آموس در این چارچوب بوده است که راهکارهای مشترک و متعددی درباره یمن پیدا کنیم. در اینباره پیشنهاد دادیم که جزیره کیش از مناطق آزاد کشور بهعنوان یکی از مراکز دپوی (ذخیره) کمکهای بینالمللی برای انتقال کمک به یمن درنظر گرفته شود که قرار شد مقامات سازمان ملل این موضوع را مورد
بررسی قرار دهند.» امیرعبداللهیان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه چه ضمانتی وجود دارد که کشتی نجات ایران برای کمکرسانی به سلامت به مقصد برسد، گفت: «کمکهایی که از طریق کشتی نجات منتقل میشود با هماهنگی کامل سازمان ملل خواهد بود. این کمکها در جیبوتی مورد تفتیش قرار میگیرد. فعلا در این مرحله قرار داریم که کشتی ما در جیبوتی پهلو بگیرد و پروتکل موردنظر سازمان ملل طی شود.» همزمان سخنگوی وزارت خارجه اعزام کشتی محموله کمکهای انسان دوستانه ایران به یمن را با هماهنگی کامل با سازمان ملل متحد، صلیب سرخ جهانی و سازمان امور غذا دانست و گفت: «رفتار خلاف هماهنگی برای کشتی نجات با واکنش بینالمللی روبهرو خواهد شد.» افخم با بیان اینکه منطقه بسیار حساس است و کمکها باید با هماهنگی نهادهای بینالمللی اعزام شود، تاکید کرد: «روند تعیین مسیر لحظه به لحظه در حال پیگیری است به محض اینکه مسیر امن مشخص شود، کشتی میتواند کمکهای خود را ارائه کند ضمن اینکه کمکهای دیگری از مسیر جیبوتی پیگیری میشود و حتی ممکن است این کمکها سریعتر از کمکهای کشتی نجات به یمن برسد.
ارسال نظر