نوبخت: خارجنشینان و بخشی از پردرآمدها قبلا حذف شدهاند
تکذیب دوباره حذف یارانهها
گروه خبر: سخنگوی دولت روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت یک بار دیگر تاکید کرد براساس تکلیف بودجه سال ۹۴ تا الان هیچ یارانهبگیری از دریافت یارانهها حذف نشده است. حذف یارانه نقدی اقشار پردرآمد یکی از مهمترین موضوعات مهم روزهای گذشته بود، تا جایی که سخنگوی دولت روز سهشنبه نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و در نشست خبریاش با خبرنگاران اخبار مربوط به حذف بخشی از یارانهبگیران را تکذیب کرد. با این حال محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت دیروز نیز در حاشیه جلسه هیات دولت به پرسشها در این خصوص پاسخ داد.
گروه خبر: سخنگوی دولت روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت یک بار دیگر تاکید کرد براساس تکلیف بودجه سال ۹۴ تا الان هیچ یارانهبگیری از دریافت یارانهها حذف نشده است. حذف یارانه نقدی اقشار پردرآمد یکی از مهمترین موضوعات مهم روزهای گذشته بود، تا جایی که سخنگوی دولت روز سهشنبه نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و در نشست خبریاش با خبرنگاران اخبار مربوط به حذف بخشی از یارانهبگیران را تکذیب کرد.با این حال محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت دیروز نیز در حاشیه جلسه هیات دولت به پرسشها در این خصوص پاسخ داد. او با تاکید بر اینکه کسانی که در خارج از کشور زندگی میکنند یا افرادی که بهنحوی اطمینان حاصل شده که پردرآمد هستند و قبلا حذف شده بودند، یارانه آنها همچنان حذف است، گفت: ما حذف جدیدی نداشتهایم.به گزارش خبرگزاری فارس، او افزود: «بنابر این آنچه در فروردین امسال اتفاق افتاد ناشی از تشخیص تبصره ۲۱ بودجه سال ۹۳ کل کشور بوده است که براساس آن ایرانیان خارج از کشور حذف شدند و البته در صورتی که درباره تبصره ۲۰ بودجه سال ۹۴ آییننامهاش را مصوب کنیم، حتما به مردم اطلاعرسانی خواهیم کرد.»نوبخت گفت: «از آن جا که باید برای حذف افراد یا گروههای جدید تبصره ۲۰ بودجه ۹۴ مصوب شود و هنوز این اتفاق نیفتاده بنابراین این موضوع صحت ندارد.» سخنگوی دولت اضافه کرد: «براساس بودجه سال ۹۴ به هیچ وجه افرادی مشمول این حذف نیستند.»
سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیأت دولت با بیان اینکه هیات وزیران دیروز همچنین آییننامههای اجرایی تبصرههای ۱۵ و ۱۷ قانون بودجه سال ۹۴ را به تصویب رساند، گفت: «هیات دولت به تدریج در حال تصویب همه آییننامههای اجرایی قانون بودجه سال ۹۴ کل کشور است.»نوبخت در پاسخ به این سوال که براساس تبصره ۲۰ شناسایی و حذف یارانهبگیران پردرآمد از جانب دولت اجرایی شده است یا خیر، افزود: «تبصره ۲۰ درباره چگونگی منابع و مصارف و احیانا حذف گروههایی از افراد یارانهبگیر است.»
او گفت: «البته برای اجرای این تبصره باید آییننامه اجرایی آن در دولت تصویب شود که هنوز به این تبصره نرسیدهایم.»
نوبخت ادامه داد: «آنچه در بند (ه) تبصره ۲۰ قانون بودجه تاکید شده این است که دولت موظف است افراد پردرآمد را مشخص و با تصویب آییننامه اجرایی یارانه پردرآمدها را قطع کند.»او افزود: «تصویب آییننامه اجرایی به دولت واسپاری شده است.»
افزایش حقوق مستمریبگیران و بازنشستگان
سخنگوی دولت روز گذشته خبر مهمی را نیز اعلام کرد. او گفت: در جلسه هیات وزیران، افزایش ۱۵ درصدی حقوق مستمریبگیران و بازنشستگان تامیناجتماعی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ تصویب شد. بر اساس قانون بودجه سال ۹۴ کل کشور درآمد دولت از اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۴۸ هزار میلیارد تومان تعیین شده است. همچنین قانون بودجه تصویب کرده دولت در سال جاری مجاز است «تا مبلغ ۵۲ هزار میلیارد ریال در اجرای ماده ۸ قانون هدفمندکردن یارانهها برای کمک به بخش تولید، بهبود حملونقل عمومی و بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست»، «تا مبلغ ۴۸ هزار میلیارد ریال بهمنظور اجرای بند «ب» ماده ۳۴ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران»، «تا مبلغ ۳۹۰ هزار میلیارد ریال بهمنظور پرداخت نقدی و غیرنقدی موضوع ماده ۷ قانون هدفمندکردن یارانهها»، «تا مبلغ ۱۳ هزار میلیارد ریال بهمنظور تامین بخشی از یارانه سود تسهیلات تامین مسکن حمایتی زوجهای جوان، اقشار آسیبپذیر، روستائیان و عشایر، ساماندهی مسکن در بافتهای فرسوده، سکونتگاههای حاشیه شهرها و مسکن مهر» و «تا مبلغ ۴۰ هزار میلیارد ریال بهمنظور کمک به برنامههای اشتغال، جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهها» هزینه کند. در شرایطی که تا سال ۹۳ دولت مجاز به پرداخت حداکثر ۴۲ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به متقاضیان دریافت یارانهها بود، نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۹۴ کل کشور این رقم را ۳ هزار تومان کاهش دادند و در نهایت مقرر شد دولت حداکثر ۳۹ هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه نقدی به متقاضیان پرداخت کند. بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد با توجه به ثابت ماندن رقم یارانه نقدی (۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان) دولت برای جلوگیری از افزایش میزان یارانه پرداختی از سقف ۳۹ هزار میلیارد تومان، باید ۵/ ۵ میلیون نفر را از لیست یارانهبگیران حذف کند و حداکثر به حدود ۷۱ میلیون و ۴۰۰ هزار ایرانی یارانه نقدی پرداخت کند.همچنین نمایندگان مجلس راههای شناسایی جامعه هدف بهمنظور خروج از لیست یارانهبگیران را نیز مشخص کردهاند و بر اساس مصوبه مجلس، دولت باید با در نظر گرفتن ۴ معیار «شرایط اقلیمی»، «بعد (تعداد افراد) خانوار»، «محل سکونت» و «میزان درآمد» و با استفاده از بانکهای اطلاعاتی و آماری خود یارانه نقدی ۵/ ۵ میلیون نفر را قطع کند. البته این در حالی است که بنابر اظهارنظر محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی یارانه نقدی ایرانیان خارج از کشور قطع شده است.
اما نکته مهم در قانون بودجه سال ۹۴ این است که همانند سالهای گذشته تبصرهای در رابطه با قانون هدفمندی در بودجه وجود دارد که بر اساس آن دولت مجاز به جابهجایی تا ۱۰ درصد در هزینههای هدفمندی است. در صورتی که دولت نتواند به دلیل چالشهای پیشرو از جمله عدم شناسایی دقیق جامعه هدف، از پرداخت یارانه به افراد با درآمد بالا چشمپوشی کند، میتواند با بهرهگیری از این بند، روند یارانه نقدی را به سنت گذشته ادامه دهد.
ارسال نظر