گزارش بانک مرکزی از قیمت خردهفروشی موادغذایی نشان میدهد
کاهش شتاب تورم مواد خوراکی
دنیای اقتصاد: دومین گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خردهفروشی برخی مواد غذایی در سال ۹۴ منتشر شد که نتایج به دست آمده از آن نشان میدهد در هفته منتهی به ۲۸فروردین شتاب افزایش قیمت مواد غذایی در سال جاری کاهش یافته است. بر همین اساس در شرایطی که ۴ گروه غذایی گوشت مرغ، تخممرغ، میوههای تازه و سبزیهای تازه کاهش قیمت بیش از یک درصد را تجربه کردهاند، تنها متوسط قیمت گروه غذایی لبنیات بیش از یک درصد (۲/ ۱ درصد) افزایش یافته است. همچنین در طول ماه فروردین سه گروه غذایی لبنیات، سبزیهای تازه و میوههای تازه افزایش قیمت بیش از یک درصد را تجربه کردهاند.
دنیای اقتصاد: دومین گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خردهفروشی برخی مواد غذایی در سال ۹۴ منتشر شد که نتایج به دست آمده از آن نشان میدهد در هفته منتهی به ۲۸فروردین شتاب افزایش قیمت مواد غذایی در سال جاری کاهش یافته است. بر همین اساس در شرایطی که ۴ گروه غذایی گوشت مرغ، تخممرغ، میوههای تازه و سبزیهای تازه کاهش قیمت بیش از یک درصد را تجربه کردهاند، تنها متوسط قیمت گروه غذایی لبنیات بیش از یک درصد (۲/ ۱ درصد) افزایش یافته است. همچنین در طول ماه فروردین سه گروه غذایی لبنیات، سبزیهای تازه و میوههای تازه افزایش قیمت بیش از یک درصد را تجربه کردهاند. علاوه بر این در یک ماه گذشته گوشت مرغ با ۷/ ۲۵ درصد کاهش رکورددار بیشترین افت قیمت و لبنیات و سبزیهای تازه با ۷/ ۲ درصد رکورددار بیشترین افزایش قیمت بودهاند. گزارش بانک مرکزی نشان میدهد در میان ۱۱ گروه غذایی «لبنیات»، «تخممرغ»، «برنج»، «حبوب»، «میوههای تازه»، «سبزیهای تازه»، «گوشت قرمز»، «گوشت مرغ»، «قند و شکر»، «چای» و «روغن نباتی»، ۴ گروه غذایی با افزایش قیمت و ۵ گروه غذایی با کاهش قیمت مواجه شده است. همچنین متوسط قیمت دو گروه غذایی ثابت باقی مانده است.
لبنیات رکورددار گرانی
بر اساس گزارش بانک مرکزی در هفته منتهی به ۲۸ فروردین متوسط قیمت گروه غذایی لبنیات با ۲/ ۱ درصد افزایش، بیشترین رشد قیمتی را ثبت کرده است. در زیر مجموعه این گروه غذایی هر کیلوگرم ماست پاستوریزه در سطح شهر ۲۸۶۰ تومان، بسته ۴۵۰ گرمی پنیر پاستوریزه ۴۷۴۵ تومان، هر کیلوگرم کره پاستوریزه ۲۴ هزار تومان و هر لیتر شیر پاستوریزه ۲۶۹۰ تومان به فروش رسیده است. پس از لبنیات نیز در هفته مذکور قند و شکر ۴/ ۰ درصد، حبوب ۳/ ۰ درصد و روغن نباتی ۱/ ۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردهاند.
گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خردهفروشی برخی مواد غذایی در تهران نشان میدهد در هفته گذشته بیشترین کاهش قیمت مربوط به گوشت مرغ با افت ۲/ ۱۴ درصدی بوده است. بر همین اساس متوسط قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در سطح شهر تهران در هفته مذکور ۶۰۲۰ تومان بوده است. در شرایطی قیمت مرغ در هفته مذکور کاهش یافته است که طی روزهای پایانی سال گذشته به واسطه کاهش عرضه و تقویت تقاضا به واسطه نزدیک بودن تعطیلات نوروز با افزایش شدید قیمت مواجه شد و تا ۸ هزار تومان نیز پیش رفت.
همچنین در هفته یاد شده متوسط قیمت گروه غذایی تخممرغ نیز ۸/ ۷ درصد کاهش یافته است. به این ترتیب متوسط قیمت هر شانه ۲ کیلوگرمی تخممرغ در سطح شهر تهران به ۸۲۲۰ تومان رسیده است. گزارش بانک مرکزی نشان میدهد در هفته مذکور متوسط قیمت میوههای تازه ۷/ ۱ درصد، متوسط قیمت سبزیهای تازه ۴/ ۱ درصد و متوسط قیمت برنج ۱/ ۰ درصد کاهش یافته است. همچنین متوسط قیمت دو گروه غذایی گوشت قرمز و چای بدون تغییر در مقایسه با هفته ما قبل باقیمانده است. گزارش بانک مرکزی نشان میدهد در یک ماه منتهی به ۲۸ فروردین ماه متوسط قیمت ۶ گروه غذایی افزایش یافته و متوسط قیمت ۴ گروه غذایی نیز با کاهش قیمت مواجه شده است. بر همین اساس ماه فروردین بیشترین افزایش قیمت مربوط به گروه غذایی لبنیات و همچنین سبزیهای تازه بوده که ۷/ ۲ درصد افزایش قیمت داشتهاند. همچنین متوسط قیمت میوههای تازه ۸/ ۱ درصد، قند و شکر ۴/ ۰ درصد و گوشت قرمز ۲/ ۰ درصد افزایش یافته است.
افت ۲۵ درصدی قیمت مرغ در فروردین
گزارش بانک مرکزی نشان میدهد در نخستین ماه سال ۱۳۹۴ بیشترین کاهش قیمت مربوط به گروه غذایی گوشت مرغ بوده است. در حالی که متوسط قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در هفته پایانی اسفند سال گذشته در سطح شهر تهران به ۸۱۰۰ تومان رسیده بود در فروردین ماه کاهش ۷/ ۲۵ درصدی را تجربه کرده است. پس از گروه غذایی مرغ بیشترین کاهش قیمت مربوط به تخممرغ است که متوسط قیمت آن در فروردین ۳/ ۸ درصد کاهش یافته است. علاوه بر این در نخستین ماه سال جاری متوسط قیمت برنج ۳/ ۰ درصد و متوسط قیمت حبوب نیز ۱/ ۰ درصد کاهش یافته است. گزارش بانک مرکزی بیانگر آن است که در فروردین ماه متوسط قیمت چای در تهران ثابت باقی مانده است.
تورم یکساله مواد غذایی
گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خردهفروشی برخی مواد غذایی نشان میدهد در یکسال منتهی به ۲۸ فروردین متوسط قیمت ۸ گروه غذایی افزایش یافته است. بر همین اساس بیشترین افزایش قیمت در یکسال گذشته مربوط به گروه غذایی میوههای تازه بوده است. بهطوری که متوسط قیمت این گروه غذایی در طول یکسال ۸/ ۴۴ درصد افزایش یافته است. در زیرمجموعه این گروه غذایی در یکسال گذشته متوسط قیمت پرتقال درجه یک ۱۱۰ درصد، متوسط قیمت هندوانه ۷/ ۱۴ درصد، متوسط قیمت سیب زرد ۹/ ۱۰ درصد و متوسط قیمت سیب قرمز ۶ درصد افزایش یافته است. همچنین در یکسال گذشته متوسط قیمت موز و کیوی بدون تغییر باقیمانده است. پس از گروه غذایی میوههای تازه بیشترین افزایش قیمت مربوط به گروه غذایی لبنیات با ۴/ ۱۳ درصد و همچنین چای با ۸/ ۸ درصد رشد بوده است. همچنین در یکسال گذشته متوسط قیمت گوشت قرمز ۸/ ۶ درصد افزایش یافته است. براساس گزارش بانک مرکزی در زیرمجموعه این گروه غذایی متوسط قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند با استخوان با افزایش ۷/ ۶ درصدی در طول یکسال گذشته به ۳۴ هزار و ۵۵۰ تومان رسیده است. همچنین متوسط قیمت هر کیلوگرم گوشت گاو و گوساله بیاستخوان در طول یکسال گذشته ۷ درصد افزایش یافته و به ۳۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است. همچنین در یکسال منتهی به ۲۸ فروردین متوسط قیمت برنج ۶/ ۶ درصد، متوسط قیمت قند و شکر ۶ درصد و متوسط قیمت تخممرغ ۱/ ۲ درصد افزایش یافته است. گزارش بانک مرکزی حکایت از آن دارد که در یکسال گذشته متوسط قیمت گروه روغننباتی بدون تغییر باقیمانده است.
ارسال نظر