هر چه به پایان سال نزدیک‌تر می‎شویم، روند گفت‌وگوهای هسته‎ای ایران و ۱+۵ نیز حساس‎تر و پیچیده‏تر می‎شود. این در شرایطی است که اظهارنظرهای مقامات طرف‎های درگیر در این گفت‌وگوها به‌ویژه ایران و آمریکا نیز بر حساسیت شرایط افزوده است. در این میان ایران، سخن از توافق در یک مرحله و تعیین کل و جزء با هم می‎کند، طرف آمریکایی اما چندان به این امر علاقه‌مند نیست. سیروس ناصری، مذاکره‌کننده هسته‎ای ایران در دوران حضور حسن روحانی در شورای امنیت ملی در گفت‌وگو با «خبر آنلاین» گفت که در صورت شکست، در یک بازه زمانی محدود، شرایط حاد و بحرانی خواهد شد، اما پس از گذشت زمان، دوباره طرف آمریکایی به میز مذاکره باز خواهد گشت. عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در حالی که به حصول توافق هسته‏ای امیدوار است اما در عین حال تاکید کرد: «در صورت شکست مذاکرات و تصویب تحریم‎های جدید علیه ایران، تهران هم ابزارهای زیادی برای اعمال فشار بر طرف غربی دارد.» ناصری، بیانات مقام معظم رهبری در این مقطع را بسیار راهگشا خواند و گفت: «مطالبی که ایشان فرمودند، بسیار منطقی و در راستای مسیر حرکت تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای بود. ضمن اینکه ایشان بر این اصل اساسی تاکید کردند که طرفین باید در این راستا به نقاط مشترک برسند.» او که پیشتر و در دورانی که حسن روحانی ریاست تیم مذاکره کننده را بر عهده داشت، عضو ارشد این تیم بود، در رابطه با واکنش‎های اخیر آمریکایی‎ها نیز تاکید کرد که «اگر ایران کاری انجام می‎دهد طرف مقابل هم باید عملی متناسب با آن انجام دهد. اگر طرف مقابل به بخشی از تعهداتش عمل نکرد ایران هم باید رفتاری متقابل در دستور کار قرار دهد.» مذاکره‌کننده پیشین هسته‎ای ایران در عین حال اضافه کرد که هنوز هم معتقد است بسیار به توافق هسته‎ای نزدیک هستیم. ناصری ادامه داد: «فکر می‎کنم مسیر پیش رو به این ترتیب است که طی هفته‎های آتی کلیات برای طرفین روشن می‎شود و البته نیازی نیست روی کاغذ آورده شود و سپس به بحث درباره جزئیات می‌پردازیم و معتقدم هرچه زودتر وارد این مرحله شویم، بهتر است.» او در ادامه به «خبر آنلاین» گفت که امکان تفاهم روی کلیات تا پایان سال جاری شمسی وجود دارد و بعد از آن دوران حساس بحث روی جزئیات آغاز می‎شود. ناصری با بیان اینکه در حال حاضر روی بسیاری از مسائل عمده، نقاط مشترک شناسایی شده، اضافه کرد: «هیچ یک از طرفین به‌طور رسمی این مساله را نپذیرفتند. درخصوص جزئیات هم طبیعی است که حساس‌تر باشد و به همین دلیل هم اصلا نباید عجله کرد و باید همه نقاطی را که ممکن است طرف مقابل از آن سوءاستفاده کند ببندیم.»

عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در رابطه با وضعیت ادامه مذاکرات در سال جدید نیز گفت: «احتمالا بعد از نوروز، مذاکرات وضعیت فشرده‌تری را پیدا می‌کند و با توجه به اینکه گفت‌وگوها در سطح کارشناسی خواهد بود، جمع شدن کشورها و تعیین وقت مذاکرات آسان‌تر خواهد بود و احتمالا این وضعیت به صورت مستمر ادامه خواهد یافت. اگر این جدیت ادامه یابد حصول توافق تا همان بازه زمانی تعیین شده قابل دستیابی است و احتمالا در اوایل تابستان موضوع به نتیجه نهایی خواهد رسید.»

او در این گفت‌وگو تاکید کرد که نگران بازی‏های سیاسی آمریکا به‌ویژه کنگره نیست زیرا می‌داند که در نهایت مجموعه دولت آمریکا این ریسک را نخواهد کرد که توافقی که در دسترس است را در معرض شکست قرار دهد و تبعات سنگین آن را بپذیرد. ناصری ضمن پرداختن به این موضوع که ایالات‌متحده آمریکا به هر شکلی که بخواهد اقدامات خصم‌آمیز گذشته را تکرار و تشدید کند، ایران هم اقدامات متقابل سنگینی را در دستور کار قرار خواهد داد، افزود: «در صورت تصویب هر نوع تحریم تازه از سوی آمریکا مطمئنا بازگشت ما تنها به وضعیت پیش از توافق ژنو ۳ محدود نخواهد بود و اقدامات بسیار سنگین تری از سوی تهران پی گرفته خواهد شد و این مساله هزینه‌های زیادی برای آمریکا پیش می‌آورد که باعث خواهد شد واشنگتن دوباره به میز مذاکره بازگردد.»