ظریف پس از سفر به افغانستان خبر داد
تلاش تهران-کابل برای امضای موافقتنامه جامع
گروه دیپلماسی: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در بازگشت از کابل در جمع خبرنگاران درباره اولویت دولت و وزارت امور خارجه برای ایفای نقش موثر در کشورهای همسایه به ویژه افغانستان تاکید کرد: «همسایگان اولویت اول ما هستند چون ناامنی در این کشورها آثار مستقیم بر امنیت ملی کشور دارد. » رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان این موضوع که برای دولت ارتباط با همسایگان نقش ویژهای دارد، گفت: «از ابتدای کار هم دولت و هم رئیسجمهوری و هم من کار را با کشورهای همسایه شروع کردیم. » ظریف با بیان اینکه افغانستان از جهات مختلف برای ما اولویت دارد، توضیح داد مساله مواد مخدر که افغانستان بیشترین میزان تولید آن را به ویژه در تریاک دارد، هزینههای اجتماعی، امنیتی و اقتصادی سنگینی به ایران وارد میکند.
گروه دیپلماسی: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در بازگشت از کابل در جمع خبرنگاران درباره اولویت دولت و وزارت امور خارجه برای ایفای نقش موثر در کشورهای همسایه به ویژه افغانستان تاکید کرد: «همسایگان اولویت اول ما هستند چون ناامنی در این کشورها آثار مستقیم بر امنیت ملی کشور دارد.» رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان این موضوع که برای دولت ارتباط با همسایگان نقش ویژهای دارد، گفت: «از ابتدای کار هم دولت و هم رئیسجمهوری و هم من کار را با کشورهای همسایه شروع کردیم.» ظریف با بیان اینکه افغانستان از جهات مختلف برای ما اولویت دارد، توضیح داد مساله مواد مخدر که افغانستان بیشترین میزان تولید آن را به ویژه در تریاک دارد، هزینههای اجتماعی، امنیتی و اقتصادی سنگینی به ایران وارد میکند. او افزود: «فقط در سایه یک افغانستان آباد و توسعه یافته میتوان با این مسایل مقابله کرد.» ظریف ضمن آنکه تاکید کرد حضور نیروهای افراطی در مناطق مختلف تهدیدی برای کل منطقه است، افزود: «یکی از مهمترین چالشها در افغانستان حضور نیروهای خارجی است که ناامنی در داخل این کشور و زمینه برای افراطگری را فراهم میکند و بهانهای است که افراطیون سعی دارند به وسیله آن برنامهریزی کنند و سربازگیری انجام دهند، در عین حال حضورشان نیز در نزدیکی مرزهای ایران برای ما تهدید محسوب میشود. » وزیر خارجه تاکید کرد: «با این حال ما شاهد دو تحول در افغانستان هستیم که میتوانیم از آن بهرهمند شویم. نخست تشکیل دولت وحدت ملی و دوم خروج نیروهای خارجی از این کشور است و مردم امروز کمتر احساس اشغال بودن توسط بیگانگان دارند.» او همچنین درباره فرصتهای همکاری با افغانستان گفت: «ایران باثباتترین مسیر ترانزیت مواد معدنی افغانستان است و ما میتوانیم به توسعه روابط در این زمینه بپردازیم که میتواند برای دو کشور بهرهمندی زیادی داشته باشد. »
وزیر امور خارجه که به تازگی سفری به کابل داشت درباره توافقنامه همکاری ایران و افغانستان نیز گفت: «در دولت کرزای توافق شد یک موافقتنامه جامع همکاری شکل گیرد و تا حد خوبی روند پیش رفت و در سفر به کابل با رئیسجمهوری، رئیس اجرایی و مشاور امنیت ملی افغانستان در این رابطه بحثهای مهم بیشتری داشتیم.»
ظریف افزود: «سعی داریم همکاریها را در حوزههای جدید گسترش دهیم که چنانچه این بحثها انجام شود، میتواند به موافقتنامه همکاری شکل جدیدی دهد. ما در حال تهیه اسناد و تفاهمنامهها هستیم و امروز من احساس کردم مسوولان افغانستان (رئیسجمهوری و رئیس اجرایی دولت) با علاقهمندی و نگاه مبتنی بر اشتراک منافع به ایران توجه دارند که همان نگاهی است که نسبت به دیگران در منطقه دارند. امیدوارم بهعنوان کشوری که ۳۵ سال در کنار مردم افغانستان در مقاطع مختلف بوده است و همواره پذیرای مهاجران این کشور بود، بتوانیم همکاریهای گسترده و موثری داشته باشیم.» او در پاسخ به این سوال که آیا در سفر رئیسجمهوری افغانستان به تهران این همکاری و موافقتنامه امضا میشود، گفت: «هنوز در حال بحث و گفتوگو هستیم و سفر رئیسجمهور افغانستان میتواند به بحثها سرعت و جدیت بیشتری دهد.» به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی، اشرف غنی احمد زی در آینده بسیار نزدیک به ایران سفر خواهد کرد. در ادامه ظریف در پاسخ به این سوال که آیا ایران میتواند حضور فعالی در بازسازی این کشور داشته باشد، گفت: «ما در بازسازی افغانستان قبلا حضور فعالی داشیم و قصد ما این است که این حضور را مجددا تقویت و احیا کنیم.»
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره تصمیم او مبنی بر سفر نکردن به عربستان توضیح داد: «سیاست خارجی ما مبتنی بر نزدیکی همسایگان به یکدیگر و رفع موانع برای این کار است و بر این سیاست اصرار دارم چون سیاست دولت و نظام است.» ظریف اظهار امیدواری کرد که این سیاست ایران که همواره تلاش کرده از کنار برخی از اظهارنظرها و گفتهها با کرامت عبور کند، موجب سوء برداشت کسی در منطقه نشده باشد. وزیر خارجه با بیان اینکه، ایران بهعنوان کشوری مقتدر تمایل دارد روابط بسیار خوبی با همه کشورهای منطقه داشته باشد، گفت: «معتقدیم همکاری کشورهای بزرگ منطقه با یکدیگر به نفع همه مردم منطقه و جهان اسلام و صلح و امنیت بینالملل است و اقدامات عجولانهای که در برخی از کشورها در حمایت از افراط یا کاهش قیمت نفت انجام میشود در نهایت ضررش بیش از دیگران برای خود آنها است.»
ارسال نظر