گروه خبر: نهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد از روز پنج‌شنبه در راستای بررسی نقش حوزه‌های علمیه و علمای بلاد در تبیین فرهنگ و اقتصاد اسلامی با حضور مراجع تقلید، علما، شخصیت‌های حوزوی و اندیشمندان و فضلای حوزه در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم آغاز به کار کرد. اجلاسیه‌ای دو روزه که بخش مهمی از آن بر تاکید سخنرانان بر اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم اختصاص داشت. به گزارش خبرآنلاین، علی‌اکبر ناطق نوری، محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین، علی لاریجانی رئیس مجلس و محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری از میهمانان ویژه این مراسم بودند. همچنین رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب سلام گرم رهبر معظم انقلاب را به مراجع، علما، مدرسان و شرکت‌کنندگان در این اجلاسیه حوزوی ابلاغ کرد. در مراسم آغاز به کار کمیسیون‌های سه‌گانه این اجلاسیه، آیت‌الله مرتضی مقتدایی دبیر شورای‌عالی حوزه سخنرانی کرد. او گفت: امروزه گروه‌های انحرافی و عرفان‌های کاذب در مناطق مختلف کشور فعالیت می‌کنند و در این شرایط روحانیت و حوزه‌های علمیه باید مردم را نسبت به خطر آنها آگاه کنند. به گزارش خبرگزاری فارس، وی افزود: این آمادگی را داریم که مشکلات علمای بلاد را در شهرهای مختلف حل کنیم؛ زیرا جامعه مدرسین برجسته‌ترین و مهم‌ترین نهاد حوزوی است و به نظرات همه روحانیون احترام می‌گذارد.

به گزاش «ایسنا»، آیت‌الله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در این مراسم اظهار کرد: باید به معنای اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم توجه و توجه خاصی به تولید‌کنندگان داشت و در مصرف نیز نباید اسراف داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: کسانی که در جریان اوضاع و احوال کشور هستند، باید بدانند که معنای اقتصاد مقاومتی در هر شرایطی به‌ویژه شرایط تحریم توجه بیشتر به تولید، رعایت در مصرف و توجه به ظرفیت‌های داخلی است. رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برخی نمایندگان طرحی را دنبال می‌کنند که براساس آن اگر غرب اقدام به تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی کند، ایران در بحث فناوری هسته‌ای هر درجه‌ای از غنی‌سازی را که بخواهد، دنبال کند.

به گزارش «ایرنا»، علی لاریجانی افزود: گاهی اوقات در مورد مذاکرات هسته‌ای شاهد حدسیات و سوء‌ظن‌هایی هستیم که صحیح نیست و خود نگرانی‌های بلاوجهی در کشور ایجاد می‌کند.

او تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم کنونی مناقشه هسته‌ای است، گرچه در این مورد دوره‌هایی را سپری کرده‌ایم، اما امروز در دالان مذاکرات هستیم که دوره حساس و سرنوشت‌سازی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز مذاکرات بسیار مهمی داریم و باید برخی اشکالات موجود در گذشته را رفع کرد تا دستاورد هسته‌ای کشور نیز حفظ و برخی مشکلاتی که برای ایران به وجود آمده است، حل شود. وی گفت: در طول تاریخ پس از انقلاب در جنس مذاکرات، مهم‌تر از مذاکرات اخیر نداشته‌ایم و باید میزان همدلی و یکپارچگی داخلی کشور را افزایش دهیم و توجه به حفظ میراث هسته‌ای بسیار پرارزش است. وی افزود: غرب باید از فرصت ایجاد شده درست استفاده کند و با چانه‌زنی و روحیه تاجرمآبانه، کلاهبرداری سیاسی نکند. وی تاکید کرد: قطعا در مذاکرات سیاسی در مساله هسته‌ای، همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند انعطاف‌های به موقعی وجود دارد، اما این‌گونه نیست که ایران در امر هسته‌ای دچار نسیان شود. وی اضافه کرد: کشورهای غربی باید آگاه باشند که از فرصت پیش آمده باید استفاده لازم را ببرند و قطعا با چانه‌زنی نمی‌توانند در مذاکرات هسته‌ای کلاهبرداری سیاسی کنند؛ زیرا موضوعات مطروحه و مسائل موجود، برای ایران کاملا روشن است.

وی ادامه داد: این موضوع روشن است که در میان مسوولان ایرانی در مذاکرات سیاسی، انعطاف به‌موقع وجود دارد، اما قطعا جمهوری اسلامی هیچ وقت دانش صلح‌آمیز هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در حوزه اقتصادی بیماری‌های مزمنی در اقتصاد کشور وجود دارد که ریشه تاریخی دارد، گفت: ورود نفت به زندگی اقتصادی ما به‌نحوی بود که نفت تبدیل به یک سرمایه تولیدی نشد بلکه جایگزین بودجه جاری کشور شد و به همین دلیل بخش جاری کشور فربه شد و به جای ایجاد چرخ تولید در کشور با پمپاژ پول نفت، تکنولوژی‌های مختلف وارد شد.