رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد
احتمال منطقهبندی تهران برای انتخابات مجلس
گروه خبر: محمد هاشمی، رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، به شرح جزئیاتی از روش تقسیمبندی مناطق تهران و شهرهای بزرگ در قانون انتخابات کشور پرداخت. وی در مورد قانون انتخابات کشور که در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بحث و بررسی اعضای مجمع است، گفت: آن چیزی که در جلسه گذشته مطرح و تصویب شد این است که منتخب انتخابات در دور اول انتخابات باید اکثریت مطلق، یعنی همان نصف+یک و در دور دوم اکثریت نسبی را کسب کند. وی در پاسخ به سوالی مبنیبر اینکه آیا در قانون انتخابات قرار است که انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراها بهصورت تک مرحلهای برگزار شود، اظهار کرد: این مساله هنوز در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح نشده و نمیتواند تصویب شود، حتی در پیشنویس قانون انتخابات هم نیست.
گروه خبر: محمد هاشمی، رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، به شرح جزئیاتی از روش تقسیمبندی مناطق تهران و شهرهای بزرگ در قانون انتخابات کشور پرداخت. وی در مورد قانون انتخابات کشور که در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بحث و بررسی اعضای مجمع است، گفت: آن چیزی که در جلسه گذشته مطرح و تصویب شد این است که منتخب انتخابات در دور اول انتخابات باید اکثریت مطلق، یعنی همان نصف+یک و در دور دوم اکثریت نسبی را کسب کند. وی در پاسخ به سوالی مبنیبر اینکه آیا در قانون انتخابات قرار است که انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراها بهصورت تک مرحلهای برگزار شود، اظهار کرد: این مساله هنوز در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح نشده و نمیتواند تصویب شود، حتی در پیشنویس قانون انتخابات هم نیست. هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قرار است شهر تهران بر اساس قانون انتخابات به چندین حوزه انتخابیه برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقسیمبندی شود، اظهار کرد: این موضوع فقط برای تهران نیست، بلکه بحث در رابطه با تهران و شهرهای بزرگ است، اما وقتی که کلیات قانون انتخابات مورد بحث و بررسی بود، در رابطه با تهران نیز بحث کردیم که تهران به چند منطقه تقسیم شود.
رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد و به هر حال بحثهای زیادی مطرح شد؛ ولی هنوز نه وارد بحث جدی شدیم و نه هنوز تصویب شده است.
پالس مثبت عربستان کافی نیست
رئیس دفتر آیتالله هاشمی رفسنجانی همچنین در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره سفر هاشمی به عربستان گفت: از سفر ایشان توقع تغییر در روابط فعلی منطقهای وجود دارد؛ بنابراین باید شرایط تحقق توقعات فراهم باشد، بنابراین صرفا پالس مثبت عربستان کافی نیست. محمد هاشمی در گفتوگو با خبرگزاری فارس افزود: نمیدانم ایشان هنوز تصمیمی ندارد، عربستان ۳، ۲ سال است که از ایشان دعوت کرده است و سفیر جدیدشان وقتی به دیدار آقای هاشمی آمد، این دعوت را تکرار کرد و گفت که منتظر شما هستیم. ایشان هیچگاه زمانی را تعیین نکردهاند. وی گفت: واقعیت این است که سفر آقای هاشمی نمیتواند فقط یک سفر زیارتی تلقی شود. منطقه هم در حال حاضر وضع بسیار نامناسب و حساسی دارد. در این شرایط منطقهای، تحلیلهای رسانهها این است که بازیگران اصلی منطقه را ایران و عربستان میدانند. از طرفی بسیاری از سران و دیپلماتهای منطقهای و بعضا بینالمللی در دیدار با آیتالله هاشمی رفسنجانی به استناد گذشته مطرح میکنند که ایشان میتوانند در تغییر وضعیت منطقهای در راستای همزیستی مسالمتآمیز موثر باشند؛ بنابراین از سفر ایشان توقع تغییر در روابط فعلی منطقهای وجود دارد؛ بنابراین باید شرایط تحقق توقعات فراهم باشد. هاشمی همچنین در مورد نوشتن نامه برای رژیم آلسعود و در خواست برای آزادی شیخ نمر گفت: درخواست حفظ جان یک عالم شیعی چه اشکالی دارد، بهخصوص که احتمال تاثیر مثبت نامه هم زیاد است.
وی در ادامه در مورد دلیل طولانی شدن بررسی طرح رسیدگی به اموال مسوولان و برخی اخبار مبنیبر مخالفت آیتالله هاشمی با این طرح گفت: ایشان مخالف نیستند اصولا در مجمع هیچ کس با اصل این طرح مخالف نبوده و نیست، ممکن است در مورد شمول طرح نظرات متفاوت باشد؛ ولی با اصل این طرح هیچ کس در مجمع مخالف نیست.
ارسال نظر