یک مقام ارشد وزارت خارجه تاکید کرد
نامهای به عربستان ارسال نشده است
گروه دیپلماسی: در شرایطی که روز یکشنبه روزنامه «مردم امروز» در گزارشی از ارسال نامه هشدارآمیز ایران به ریاض خبر داده بود، روز گذشته یک مقام مسوول در وزارت امور خارجه ارسال نامه به عربستان را تکذیب کرد و گفت: «آخرین نامه ایران به وزرای امور خارجه، نامه دکتر ظریف به همتایانش در دنیا بوده و نامه جدیدی برای عربستان ارسال نشده است. » در گزارش اخیر روزنامه مردم امروز به نقل از یک منبع آگاه نوشته شده بود: « در ادامه سیاستهای ریاض علیه تهران، جمهوری اسلامی ایران پیامی جدی و هشدارآمیز برای مقامات سعودی ارسال کرده است؛ پیامی با هدف دعوت سعودیها برای پایان دادن بهخصومتهای این کشور در قبال ایران.
گروه دیپلماسی: در شرایطی که روز یکشنبه روزنامه «مردم امروز» در گزارشی از ارسال نامه هشدارآمیز ایران به ریاض خبر داده بود، روز گذشته یک مقام مسوول در وزارت امور خارجه ارسال نامه به عربستان را تکذیب کرد و گفت: «آخرین نامه ایران به وزرای امور خارجه، نامه دکتر ظریف به همتایانش در دنیا بوده و نامه جدیدی برای عربستان ارسال نشده است.» در گزارش اخیر روزنامه مردم امروز به نقل از یک منبع آگاه نوشته شده بود: « در ادامه سیاستهای ریاض علیه تهران، جمهوری اسلامی ایران پیامی جدی و هشدارآمیز برای مقامات سعودی ارسال کرده است؛ پیامی با هدف دعوت سعودیها برای پایان دادن بهخصومتهای این کشور در قبال ایران.» همچنین در این گزارش ذکر شده بود که این نامه ۶ روز قبلتر ارسال شده است و از عربستان خواسته شده تا سیاستهایش بهخصوص در حوزه نفتی را تغییر دهد.
اما یک روز پس از انتشار این گزارش، «ایرنا» در گفتوگو با یک مقام ارشد وزارت امور خارجه که خواست نامش بیان نشود، درباره صحت و سقم این اخبار، وجود چنین نامهای را رد کرد و افزود: «بعید است خارج از مجموعه دولت نیز چنین اقدامی صورت گرفته باشد.»
براساس گفتههای این مقام وزارت خارجه ظریف بهتازگی نامهای به وزرای خارجه کشورهای دیگر ارسال نکرده است و آخرین بار در تاریخ ۱۷ آذرماه امسال، در نامههایی جداگانه به وزیران امور خارجه کشورهای مختلف جهان به استثنای رژیم صهیونیستی، مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران درخصوص مذاکرات هستهای را تشریح کرد. وزیر امور خارجه ایران در این نامهها تاکید کرد: «در این مذاکرات در مقابل مطالبات نامشروع و تحقیرآمیز ایستادگی کرده و آن را قاطعانه رد میکنیم. جمهوری اسلامی ایران در همین راستا راهحلهایی عملی، متوازن و واقعگرایانه ارائه کرده است اما عزم و اراده راسخ ایران برای رسیدن به توافقی عادلانه و عاقلانه براساس منافع و احترام متقابل را نیز به نمایش گذاشتهایم.»
به دنبال پیشرفت در گفتوگوهای هستهای تهران با ۶ قدرت جهانی، عربستان به دلیل نگرانی از ارتقای موقعیت ایران در منطقه به اتخاذ برخی رویکردهای خصمانه علیه ایران روی آورده است. تلاش این کشور برای تاثیر منفی گذاشتن بر مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵، مخالفت ریاض با کاهش سقف تولید اوپک و متعاقب آن سقوط شدید قیمت نفت از جمله اقدامات عربستان در این زمینه است. همچنین سفر ناگهانی سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان در بحبوحه مذاکرات هستهای به وین و ملاقاتش با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز بیش از پیش نگرانی عربستان را درخصوص گفتوگوهای هستهای ایران با ۱+۵ آشکار کرد؛ البته پیشتر امیرحسین زمانینیا، مشاور تیم مذاکرهکننده هستهای ایران در پاسخ به روزنامه مردم امروز تاکید کرد: «آمریکاییها به ما گفتند که مذاکراتشان با وزیرخارجه عربستان در مورد ایران نبوده است. حالا اینکه ما این حرف را چطور تفسیر کنیم بحث دیگری است؛ اما به هر حال نمیتوان از نظر دور داشت که انجام چنین سفری در شرایط حساس مذاکرات ایران با ۱+۵ به نوعی بدسلیقگی بود.»
ارسال نظر