حاشیههای روز دانشجو در دانشگاههای تهران
گروه خبر: شانزدهم آذرماه بر اساس تقویم ایرانی و به روال هر سال، روز دانشجو در دانشگاههای ایران گرامی داشته میشود. این گرامی داشتن، اما بیش از آنکه بر همه جنبههای مربوط به دانشجویان استوار باشد، به فضایی برای اعلام دیدگاههای سیاسی حاکم بر تشکلهای مختلف دانشجویی تبدیل میشود. این موضوع اگرچه بهزعم برخی میتواند به بهبود فضای گفتوگوی سیاسی برای نسل جوان منجر شود، اما برخی دیگر با رویکردی متفاوت به آن مینگرند. آنان گاه عنوان سیاستزدگی را بر فعالیتها و برنامههایی از این دست مینهند.
گروه خبر: شانزدهم آذرماه بر اساس تقویم ایرانی و به روال هر سال، روز دانشجو در دانشگاههای ایران گرامی داشته میشود. این گرامی داشتن، اما بیش از آنکه بر همه جنبههای مربوط به دانشجویان استوار باشد، به فضایی برای اعلام دیدگاههای سیاسی حاکم بر تشکلهای مختلف دانشجویی تبدیل میشود. این موضوع اگرچه بهزعم برخی میتواند به بهبود فضای گفتوگوی سیاسی برای نسل جوان منجر شود، اما برخی دیگر با رویکردی متفاوت به آن مینگرند. آنان گاه عنوان سیاستزدگی را بر فعالیتها و برنامههایی از این دست مینهند. با این همه شانزدهم آذرماه امسال نیز از این فضاها خالی نبود. علاوهبر آنکه حسن روحانی به دانشگاه علوم پزشکی ایران رفت و این دیدار با حاشیههایی همراه بود، در سایر دانشگاههای کشور به ویژه دانشگاههای تهران نیز برنامههایی این چنینی برای گرامیداشت روز دانشجو برقرار بود و همانند سالهای گذشته، فعالان سیاسی دو جناح رقیب اصلاحطلب و اصولگرا، میهمانان اصلی دانشگاهها بودند. در این میان، دانشگاه امیرکبیر تهران که به دانشگاه پلیتکنیک نیز شناخته میشود، برگزاری یک مناظره را در اولویت برنامههای روز دانشجو قرار داد. عباس عبدی و عباس سلیمی نمین دو فعال سیاسی با حضور سید احمد معتمدی رئیس این دانشگاه که زمانی وزیر ارتباطات دولت سید محمد خاتمی نیز بود، به مناظره پرداخته و بر نقش دانشجویان در توسعه کشور در ابعاد مختلف تاکید کردند. این دو در شرایطی به مناظره پرداختند که معتمدی یکی از مزیتهای دانشگاه امیرکبیر را سیاسی بودن آن دانست و گفت: دلیل سیاسی بودن آن نیز واضح است و آن این که ما دانشآموختگان یکبعدی نمیخواهیم و اصولا فارغالتحصیل یکبعدی را موثر نمیدانیم.
عبدی: عقاید من به علی مطهری نزدیک است
حوادث سال ۸۸ یکی از مهمترین محورهایی بود که نمایندگان تشکلهای اصولگرا و اصلاحطلب در سوالات خود به آن اشاره کردهاند؛ هرچند دیدگاهها درباره این موضوع متفاوت از هم بوده است. سلیمی نمین در پاسخ به پرسشی در باره حوادث سال ۸۸ گفت: من در این زمینه کتابی نوشتم و مطالعه این کتاب را به دانشجویان توصیه میکنم. به عقیده من در حوادث سال ۸۸ اصلاحطلبان به دام دشمنان افتادند. عباس عبدی نیز دراین مناظره که با سوالی مشابه مواجه شد، در پاسخ به این سوال که از نظر شما فتنه خط قرمز است، گفت: من تعیینکننده خط قرمز نیستم و عقاید من به علی مطهری نزدیک است و راس فتنه جای دیگری است. این فعال سیاسی درباره رفع حصر گفت: اگر رفع حصر به چالش تبدیل شود، به فضای سیاسی کمکی نمیکند اما اگر مشکلی را رفع کند، میتواند در اولویت سیاست داخلی قرار گیرد. از سوی دیگر مناظره مهرداد بذرپاش و علیرضا شکوری راد در دانشگاه علم و صنعت از متن به حاشیه رفت. این مناظره با سردادن شعار از سوی دانشجویان، از مسیر اصلی خود خارج شد. «ایرنا» از این مناظره اینگونه گزارش داده است که دانشجویان هنگام سخنان شکوری راد با تشویق بی امان خود، شعارهایی سردادند در حالی که در خلال سخنان بذرپاش با سر دادن شعارهایی چند بار مانع از ادامه سخنان او شدند. تالار شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز خالی از حواشی نبود. در این مراسم شخصیتهایی چون مصطفی معین وزیر علوم دولت خاتمی و علی مطهری نماینده مجلس حضور داشتند و بر اساس گزارش «ایسنا» دانشجویان با حضور علی مطهری در تالار شهید چمران، از جا برخاستند، او را تشویق و با شعار «مطهری رو ببین، اصولگرا یعنی این» از او استقبال کردند.
ارسال نظر