حکم 15 سال زندان برای «م-ر»

گروه خبر: سخنگوی قوه‌قضائیه روز گذشته هشدار داد قوه‌قضائیه با کسانی که آدم ربایی، تجاوز به عنف و اقدام علیه امنیت داشته باشند بدون اغماض برخورد کرده و خیلی زود به پرونده‌های آنها رسیدگی می‌کند. محسنی‌اژه‌ای همچنین دیروز در نشست خبری‌اش با خبرنگاران، توضیحاتی را در مورد حکم«م-ر» ارائه کرد. به گزارش میزان، او در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه برخی رسانه‌ها عنوان کرده‌اند که «م-ر» به ۱۵ سال حبس و ۹ میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شده است، گفت: اصل محکومیت درست است، اما چون حکم هنوز قطعی نشده و در مرحله تجدیدنظر و در دیوان عالی کشور قرار دارد بعد از رسیدگی در دیوان عالی اعلام می‌شود.

پرونده احمدی‌نژاد در حال رسیدگی است

معاون اول قوه‌قضائیه در رابطه با سوالی مبنی‌بر اینکه یک سال از احضار احمدی‌نژاد به دادگاه می‌گذرد و مجلس هم به‌عنوان شاکی هنوز انصراف خود را اعلام نکرده است، گفت: اولا پرونده در حال رسیدگی است. ثانیا مجلس در این زمینه شاکی نیست.

مطابق قانون در چنین مواردی کمیسیون اصل ۹۰ گزارشی را به قوه‌قضائیه ارسال می‌کند که این پرونده در حال رسیدگی است و هنوز به پایان نرسیده است.

بررسی شبکه‌های اجتماعی

او در رابطه با آخرین اخبار از فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و حذف مصادیق مجرمانه از این شبکه‌ها تصریح کرد: دادستان تهران در این زمینه در حال بررسی شبکه‌های اجتماعی است و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه که جلسه آن دوشنبه هفته گذشته برگزار شد، نسبت به وضعیت برخی از شبکه‌های اجتماعی تصمیم‌گیری می‌کنند. وی ادامه داد: وزارتخانه ذی‌ربط قول داده است در مهلت مجدد در این زمینه تصمیم‌گیری کند که هنوز مهلت تمام نشده، ولی اگر دادستان تهران مواردی را مجرمانه تشخیص داد، می‌تواند در این زمینه مستقیما تصمیم بگیرد.

پرونده غنچه قوامی

اژه‌ای در رابطه با اتهامات غنچه قوامی افزود: این فرد به اتهام تبلیغ علیه نظام اتهام امنیتی دارد که در دادسرا ثابت نشد. قرار صادر شده و کیفرخواست به دادگاه رفت و دادستان به قرار تغییر اعتراض کرد و در دادگاه پذیرفته شد و ملزم شد اتهام بعدی نیز رسیدگی شود. وی افزود: درخصوص این اتهام مطروحه مشکلی نیست و با قرار صادرشده منافاتی ندارد. حتی اگر جاسوسی نیز در این زمینه مطرح باشد، الزامی ندارد که قرار بازداشت موقت تا آخر بماند.

آخرین وضعیت پرونده زنجانی

محسنی‌اژه‌ای در رابطه با آخرین وضعیت بابک زنجانی گفت: اموالی که در داخل و خارج از کشور شناسایی شده در مرحله کارشناسی هستند. در این زمینه قیمت‌گذاری صورت گرفته که متفاوت است و گفته شده برخی معارض دارد. سخنگوی قوه‌قضائیه ادامه داد: همچنین در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تصمیم بر این شد که اموال شناسایی شده با نظارت دادستانی در اختیار وزارت نفت گذاشته شود و با وکالت داده شده آنها می‌توانند این اموال را یا بردارند یا بفروشند و مبالغ پس داده شود. وی تصریح کرد: در رابطه با این پرونده شخص جدیدی بازداشت نشده است افرادی به‌عنوان مطلع احضار شده‌اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد و برخی افراد با قرار آزاد شدند.

احتمال بازداشت در پرونده فوتبال

محسنی‌اژه‌ای در رابطه با اینکه آیا در قضیه کارت‌های پایان خدمت فوتبالیست‌ها فردی دستگیر شده است یا خیر؟ گفت: در این مورد دادستان تهران به‌عنوان مدعی‌العموم وارد شده و در زمینه بخش خصوصی نیز باشگاه‌ها وارد شده‌اند که ممکن است به بازداشت افراد برسد.

وی در رابطه با بازداشت یکی از مدیران شهرداری تهران که در کنترل ترافیک بوده و به سازمان مجاهدین اطلاعات می‌داده است، تصریح کرد: بنده بارها گفته‌ام پرونده در اقدامات اولیه است و از بیان جزئیات آن معذور هستم. این فرد بازداشت شده و اتهامات او امنیتی است.

ورود قوه‌قضائیه در صورت اثبات وقوع جرم در پارازیت

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به پرسشی مبنی‌بر اظهارات وزیر ارتباطات و مسوول تشکیل کمیته پیگیری زیان‌های پارازیت که گفته بود اگر زیان‌های پارازیت بیش از حد باشد باید رسیدگی کرد، افزود: این یک امر تخصصی است و قضایی نیست که عرض کنم. وی ادامه داد: از چند سال پیش تاکنون در کمیسیون‌های مختلف حضور داشته و اطلاعات تخصصی ندارم، اما هر سیگنالی که داده می‌شود و هر موجی که بر اثر مسایل الکتریکی ایجاد می‌شود، ضرر دارد اما اینکه میزان ضرر آن چقدر است، مهم است. محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه موبایل و دیگر وسایل الکترونیکی نیز که استفاده می‌کنیم، مضر هستند، تصریح کرد: در مورد پارازیت‌ها نیز موضوع را رسیدگی کرده و گفته‌اند، نمی‌توانیم بگوییم در این حد سرطان زا یا بیش از میزان استاندارد، زیان‌آور است. وی ادامه داد: البته در موارد اخیر اختلاف نظر وجود دارد که می‌تواند چنین باشد.

محسنی‌اژه‌ای گفت: اگر روزی از لحاظ کارشناسی این امر اثبات شد، طبیعی است که دستگاه‌های ذی‌ربط اقدام خواهند کرد.