همزمان با بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر
ماجرای اسیدپاشیهای اصفهان به مجلس کشیده شد
گروه خبر: نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته در جریان رسیدگی به جزئیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مقرر کردند که اقدام عملی در مورد امر به معروف و نهی از منکر تنها وظیفه دولت است. هر چند این طرح ۲۴ مادهای که در جلسه ۲۴ تیر ماه گذشته در کمیسیون مشترک فرهنگی و قضایی تصویب شده بود، از همان ابتدا مخالفانی داشت اما در جلسه علنی ۱۶ مهرماه کلیاتش نیز به تصویب نمایندگان مجلس رسید و همین امر موجب شد تا دولت نیز به صف مخالفان این طرح بپیوندد.
بنابر نظر دولت این طرح با اصول متعدد قانون اساسی مغایرت دارد. امری که همان روز ۱۶ مهرماه مجید انصاری، معاون امور مجلس رئیسجمهوری در مجلس بر آن تاکید کرد و با بیان اینکه طرح اولیه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر یک ماده واحده و ۴ تبصره داشت اما طرح فعلی به ۲۴ ماده افزایش یافته است، گفت: «این طرح با اصول متعدد قانون اساسی مغایرت دارد.»
مجید انصاری همچنین گفت که این طرح با اصول متعدد قانون اساسی که مربوط به حوزه اختیارات قوهمجریه است مغایر است و به لحاظ ساختاری هم اشکالات عدیدهای دارد.
او همچنین از تلاش برای بازگشت این طرح به کمیسیون مربوطه خبر داد تا به گفتهاش با همکاری دولت و مجلس مشکلات آن برطرف شود.
با این حال روز گذشته با وجود این مخالفت، نمایندگان مجلس دیروز طرح حمایت از آمران به معروف را یک بار دیگر در دستور کار خود قرار دادند و دوماده از آن را به تصویب رساندند.
به گزارش «ایسنا»، نمایندگان با تصویب ماده ۳ طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مصوب کردند که امر به معروف و نهی از منکر در این قانون ناظر به رفتاری است که علنی بوده و بدون تجسس مشخص باشد.
همچنین بر اساس ماده ۴ این طرح که به تصویب نمایندگان رسید، مراتب امر به معروف و نهی از منکر، قلبی، زبانی، نوشتاری و اقدام عملی است که مراتب زبانی و نوشتاری آن وظیفه آحاد مردم و دولت است و اقدام عملی آن تنها وظیفه دولت است مگر در مواردی که قانون به نحو دیگری تعیین کرده باشد.
مخالفت دولت با طرح
تصویب این مواد از طرح مذکور نیز یک بار دیگر با مخالفت دولت روبهرو شد. از آنجا که تصویب این طرح با اسیدپاشیهای اخیر در اصفهان به زنان به بهانه بدحجابی همزمان شده است روز گذشته محمدرضا خباز، معاون امور تقنینی معاون پارلمانی رئیسجمهوری هنگام بررسی ماده ۲ طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در واکنش به حوادث اسیدپاشی اخیر در اصفهان گفت: «اخیرا در یکی از شهرها بحث اسیدپاشی روی خانمها شروع شده است. البته من بدحجابی را تایید نمیکنم، اما این رفتار بازدارنده باعث میشود فرد از زندگی ساقط شود.»
از سوی دیگر حسین نوشآبادی، معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در واکنش به طرح آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: نقش دولت در دستگاههای مربوط به این طرح نادیده گرفته شده است.
به گزارش «ایرنا»، حسین نوشآبادی گفت: دولت با طرح اولیه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که بهصورت ماده واحدهای ارائه شد موافق بود، اما به دلیل تغییرات کلی در طرح مذکور و ورود طرح به عرصههای اجرایی، ایجاد ساختار و تشکیل ستاد اجرایی و مداخله در وظایف دستگاههایی که قانون قبلا وظایف آنها را احصا کرده، با کلیات طرح موجود مخالف است.
نوشآبادی افزود: در این طرح مقام پاسخگو در برابر مشکلات احتمالی اجرای طرح مشخص نیست و نقش دولت در دستگاههای ذیربط نادیده گرفته شده است.
او ادامه داد: براساس قانون، دادن مجوز تجمعات به عهده وزارت کشور است و مسوولیت ایجاد امنیت به نهادهای انتظامی و امنیتی سپرده شده، اما در این طرح به این مسائل بیتوجهی شده است. نوشآبادی این پرسش را مطرح کرد که چه کسی پیامدها و عواقب امنیتی و سیاسی تجمعات غیرقانونی و سوءاستفادههای احتمالی ناشی از هرج و مرجها را میپذیرد و چه مقام و دستگاهی مسوولیت این امر را به عهده میگیرد؟
واکنش وزارت کشور
وزارت کشور نیز دیروز بهعنوان نهادی که متولی امنیت در کشور است به طرح مذکور واکنش نشان داد و از علی لاریجانی رئیس مجلس خواست طرح مذکور به کمیسیون برگردد تا با نظرات کارشناسی، دقت بیشتر و شنیدن نظرات مختلف بررسی شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور افزود: وزارت کشور در مورد این طرح بحثهای کارشناسی مفصل و مبسوطی دارد و وزیر کشور نیز نظرات کارشناسی وزارت را در ۳ صفحه به رئیس مجلس اعلام کرد.
بررسی اسیدپاشیها در مجلس
در حالی که چند روزی است ماجرای اسیدپاشی در اصفهان روی زنانی که بدحجاب خوانده میشوند نگرانیهای زیادی را در کشور ایجاد کرده این موضوع به صحن علنی مجلس نیز کشیده شده است. در همین حال به گفته محمدعلی اسفنانی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، موضوع اسیدپاشیها روزگذشته در این کمیسیون بررسی شده است. به گزارش «ایسنا»، اسفنانی همچنین تاکید کرد:اگر نیازی بود به اصفهان سفر خواهیم کرد و با رئیس کل دادگستری و دادستان اصفهان جلسه میگذاریم، حتی میتوانیم با قربانیان اسیدپاشی نیز دیدار کنیم تا انشاءالله این پرونده با سرعت بیشتری پیش برود.
واکنش امام جمعه اصفهان
اسیدپاشیهای اخیر در اصفهان روز گذشته علاوهبر واکنش برخی از نمایندگان مجلس، با واکنش امام جمعه اصفهان نیز همراه شد.
محمدتقی رهبر، امام جمعه اصفهان اسیدپاشیهای اخیر در این شهر را محکوم و تاکید کرد: اینگونه کارها در قانون و شرع هیچ مجوزی ندارد. به گزارش «ایسنا»، امام جمعه اصفهان درباره صحبتی که پیش از این از قول او گفته شده بود که امر به معروف و نهی از منکر باید از تذکر لسانی فراتر برود، تاکید کرد: من نگفتم که تذکر فراتر از لسانی باشد، گفتم آنچه وظیفه یک مسلمان است تذکری ناصحانه، مشفقانه و مودبانه است. اگر قرار باشد برخوردی صورت بگیرد باید بهصورت قانونی باشد و دستگاه قضایی و نیروی انتظامی چنین مسالهای را پیگیری کنند تا کسی خودسرانه وارد این گود نشود. این اقدامات خودسرانه به هیچ وجه صحیح نیست.
واکنش اصغر فرهادی
در همین حال اصغر فرهادی، کارگردان سینما نیز روز گذشته در پی حادثه اسیدپاشی در اصفهان واکنش نشان داد و از جامعه پزشکی کشور خواست تا همه همت و توان خود را در این لحظات سخت برای کمک به بانوان آسیبدیده فاجعه غیرقابل باور این روزهای شهر غمآلود اصفهان به کار بندند.
پیش از واکنش فرهادی نیز کیانوش عیاری کارگردان مطرح سینمای ایران و سازنده فیلم سینمایی «خانه پدری» نسبت به فاجعه اسیدپاشی در اصفهان واکنش نشان داده بود.
پیامکهای تهدیدآمیز
در خبری دیگر در این ارتباط حسن رحیمی دادستان اصفهان در گفتوگو با خبرگزاری میزان گفت: سرنخهای جدیدی از اسیدپاشی در استان کشف شده است که امیدواریم در این زمینه به نتایج مطلوب قضایی دست یابیم.
در همین حال به گزارش اقتصاد نیوز،گزارشها حاکی از آن است که برای برخی از زنان اصفهانی این روزها پیامکهای تهدیدکنندهای ارسال شده است که چنانچه حجاب خود را رعایت نکنند روی آنها اسید پاشیده میشود.
تکذیب اسیدپاشیهای زنجیرهای در تهران
در همین حال و با انتشار شایعه اسیدپاشی زنجیرهای در تهران، رئیس پلیس آگاهی تهران اعلام کرد: موضوع انتشار پیامهایی در رابطه با اسیدپاشی در تهران یک بازیهالیوودی است. به گزارش «خبرآنلاین»، سرهنگ عباسعلی محمدیان در جمع خبرنگاران با تکذیب آخرین پیام منتشر شده در فضای وایبر مبنیبر اینکه که ساعت ۱۹:۳۰ شب گذشته در خیابان توحید تهران به دختری اسیدپاشی شده است، افزود: انتشاردهندگان این پیام اعلام کردند که پلیس تاکنون هفت مورد اسیدپاشی در تهران را تایید کرده در حالی که این موضوع به هیچ عنوان مورد تایید پلیس
نیست.
ارسال نظر