پس از گذراندن ۱۱ سال دوران محکومیت
شهرام جزایری آزاد شد
گروه خبر: شهرام جزایری روز گذشته پس از یازده سال با پایان یافتن دوران محکومیتش از زندان آزاد شد. شهرام جزایری در سال ۱۳۸۱ در حالی که ۲۹ سال داشت، به اتهام ایجاد و تاسیس حدود ۵۰ شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت ۳۸ میلیارد و ۱۰ میلیون ریال به دفعات مختلف از بانک ملی ایران و پرداخت آن به اشخاص بهعنوان رشوه و جعل اسناد بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به ۲۷ سال حبس محکوم شد. این حکم در دیوان عالی کشور نقض و دستور رسیدگی مجدد به پرونده او صادر شد. اما جزایری در حالی که هنوز به پرونده اش در دادگاه تجدید نظر رسیدگی نشده بود ،در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۸۵ در جریان انتقال برای معرفی داراییهایش موفق به فرار شد.
گروه خبر: شهرام جزایری روز گذشته پس از یازده سال با پایان یافتن دوران محکومیتش از زندان آزاد شد. شهرام جزایری در سال ۱۳۸۱ در حالی که ۲۹ سال داشت، به اتهام ایجاد و تاسیس حدود ۵۰ شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت ۳۸ میلیارد و ۱۰ میلیون ریال به دفعات مختلف از بانک ملی ایران و پرداخت آن به اشخاص بهعنوان رشوه و جعل اسناد بازداشت شد. وی در دادگاه بدوی به ۲۷ سال حبس محکوم شد. این حکم در دیوان عالی کشور نقض و دستور رسیدگی مجدد به پرونده او صادر شد. اما جزایری در حالی که هنوز به پرونده اش در دادگاه تجدید نظر رسیدگی نشده بود ،در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۸۵ در جریان انتقال برای معرفی داراییهایش موفق به فرار شد. به گزارش خبرگزاری مهر، وی قصد داشت که با پاسپورت جعلی «وحید عیوضخانی» به دبی سفر کند که ماموران امنیتی از آن مطلع میشوند و وی به همین دلیل از طریق دریا به یک کشور عربی میرود. انتشار خبر فرار جزایری در رسانهها بازتاب زیادی داشت. به دنبال این موضوع در تاریخ ۷ اسفند سال ۸۵، دادگاه تجدیدنظر در غیاب شهرام جزایری عرب، وی را به ۱۴ سال حبس، ۱۰ سال تبعید، ۱۰ سال محرومیت از فعالیتهای بازرگانی و تجاری و جریمه نقدی ۱۲۲ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۲۰۰ دلاری محکوم کرد. تنها ۴ روز از صدور حکم شهرام جزایری میگذشت که رئیس وقت قوهقضائیه (آیتالله شاهروی) در نامهای خطاب به رئیس دادگستری استان تهران، برخی مسوولان قضایی مرتبط با این پرونده را برکنار کرد.
در فصل آخر ۲۷ اسفند سال ۸۵ شهرام جزایری در روستای خصب کشور عمان دستگیر شد و ۲۸ اسفند توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی کشور به ایران بازگردانده شد. دستگیری شهرام جزایری در حالی رخ داد که مقرر بود وی دو روز بعد با پاسپورت جعلی که یک افغانی کهبا اوآشنا شده بود و برایش تهیه کرده بود، به کشور کانادا سفر کند.
در نهایت با تشکیل دادگاهی دیگر جزایری به ۱۱ سال حبس تعزیری، پرداخت مبلغ ۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار و ۱۸۵ دلار آمریکا به بانک ملی ایران و صندوق ضمانت صادرات، پرداخت ۹۷ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۳۷۰ دلار آمریکا به صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران و محرومیت از فعالیت بازرگانی در بخش صادرات و واردات و نیز محرومیت از اخذ هرگونه تسهیلات بانکی اعم از ریالی و ارزی به مدت ۱۰ سال محکوم شد تا او دوباره به زندان برگردد. روز گذشته اما شهرام جزایری پس از تحمل ۱۱ سال زندان آزاد شد.او در حالی از زندان آزاد شد که طی چند ماه اخیر خبرها ی زیادی مبنی بر آزادی او از زندان منتشر شده بود. با این حال شهرام جزایری در نامهای از تمامی رسانهها خواسته بود تا در این مورد گمانهزنی نکنند تا دوران محکومیتش به پایان برسد و در نهایت او دیروز آزاد شد و مدیرکل زندانهای استان تهران خبر آزادی شهرام جزایری را تایید کرد.
سهراب سلیمانی در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: شهرام جزایری پس از گذراندن دوران محکومیتش صبح دیروز (جمعه) از زندان اوین آزاد شد. مدیرکل زندانهای استان تهران افزود: این زندانی تمام محکومیتهای خود را گذرانده و دیگر محکومیتی ندارد.
توضیحات اسماعیلی درباره آزادی شهرام جزایری
در خبری دیگر، رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: شهرام جزایری یک پرونده مرتبط با بانک ملی داشت که درخصوص سرانجام این پرونده اطلاعاتی ندارم. غلامحسین اسماعیلی درباره آزادی شهرام جزایری از زندان اظهار کرد: روز گذشته خبر آزادی وی را شنیدم، اما از منبع موثقی آن را جویا نشدم. وی افزود: بر اساس دوره محکومیت جزایری باید تا اواسط مهر ماه آزاد میشد که یک پرونده جدید برای وی تشکیل شده بود که از سرانجام آن اطلاعی ندارم. اسماعیلی درخصوص پرونده جدید شهرام جزایری گفت: این پرونده حقوقی بوده و مربوط به بانک ملی است که نمیدانم در این خصوص بانک اقدامی انجام داده یا نه. و سر انجام دوران محکومیت شهرام جزایری که سالها تیتر اول رسانهها بود روز گذشته به پایان رسید تا یک بار دیگر نامش خبرساز شود.
ارسال نظر