ایران می‌تواند برنامه هسته‌ای صلح آمیز خود را ادامه دهد

گروه خبر: در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در نیویورک و همزمان با دیدارهای سطح بالای رئیس‌جمهوری ایران با رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر بریتانیا، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، دیروز چهارشنبه در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خطاب به دولت ایران گفت: «من به شما اطمینان می‌دهم می‌توانید برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را ادامه دهید.» به گزارش «ایرنا»، اوباما افزود: «آمریکا به دنبال راه‌حل دیپلماتیک برای حل مساله هسته‌ای ایران است. حل این مشکل به استفاده ایران از این فرصت استثنایی بستگی دارد.» رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: من به شما اطمینان می‌دهم که می‌توانید برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را ادامه دهید. تاکید داریم که همه کشورها باید به قوانین بین‌المللی احترام بگذارند. او تاکید کرد: «پیام من به دولت و مردم ایران روشن است: اجازه ندهید این موقعیت از دست برود. می‌توانیم به راه‌حلی برسیم که نیازهای انرژی شما را تامین کند، در حالی‌که به جهان اطمینان داده می‌شود برنامه [هسته‌ای] شما صلح‌آمیز است.» این سخنان اوباما در حالی ایراد می‌شود که مقامات ارشد ایران به‌خصوص رئیس‌جمهور همواره تاکید کرده‌اند که آمریکایی‌ها نباید با زیاده‌خواهی‌های خود فرصت توافق هسته‌ای را از دست بدهند.اوباما در ابتدای اظهارات خود گفت که به‌رغم مشکلات، ما همچنان به ایجاد جهانی بهتر امیدواریم. ما باید تمام مسوولیت‌های خود را در قبال جهان بپذیریم.

روسیه راه صلح و دیپلماسی را در قبال اوکراین در پیش گیرد

اوباما در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ملت‌های جهان ترجیح دادند که مشکلات خود را به طور صلح‌آمیز ازطریق سازمان ملل متحد حل کنند؛ گفت: «برخی از قدرت‌ها تهدیدات جدیدی برای کشورهای عضو سازمان ملل به وجود آوردند.» به گزارش خبرگزاری «تسنیم»، رئیس‌جمهور آمریکا در سخنان خود با اشاره به تحولات اوکراین گفت: «اگر روسیه راه صلح و دیپلماسی را در قبال اوکراین در پیش گیرد، از آن استقبال کرده و تحریم‌های اعمال‌شده علیه آن را برخواهیم داشت.» او گفت: «ما به حمایت‌های خود از مردم اوکراین ادامه می‌دهیم و برای روسیه بهتر این است که راه دپیلماتیک را در پیش گیرد.»

هیچ‌گونه توافقی را با داعش قبول نمی‌کنیم

اوباما در سخنان خود با اشاره به جنایات گروه تروریستی داعش از کشورهای جهان خواست تا برای از بین بردن این گروه تروریستی با هم متحد شوند. رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «تروریست‌ها امروز از تکنولوژی‌های جدید در عملیات خود استفاده می‌کنند.»

او گفت: «ما هیچ‌گونه توافقی را با داعش قبول نمی‌کنیم، چرا که این شبکه، شبکه‌ای تروریستی است.» رئیس‌جمهور آمریکا گفت که ما از نیروی نظامی خود به‌منظور شکست داعش استفاده می‌کنیم و نه برای اشغال کشورها و تاکنون بیش از ۴۰ کشور به ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش پیوسته‌اند.» اوباما در ادامه گفت: «مسلمانان آمریکا بافت اصلی جامعه آمریکا هستند، جهان عرب و اسلام باید از جوانان استفاده کنند. جامعه بین‌الملل در اجرای قوانین عدالتخوا‌هانه شکست خورد و هیچ دینی تروریسم داعش را قبول نمی‌کند و آن را به رسمیت نمی‌شناسد.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «روحانیون کشورها باید فتنه‌های طائفه‌ای و دینی که بسیاری از دولت‌های عربی را تهدید می‌کند، متوقف کنند.»

سربازان آمریکایی را به عراق یا سوریه نمی‌فرستیم

اوباما همچنین با اشاره به عملیات نظامی آمریکا در منطقه گفت: «ما سربازان آمریکایی را به عراق یا سوریه نمی‌فرستیم، بلکه مردم سوریه و عراق می‌توانند کشورشان را آزاد کنند و بحران سوریه فقط راه‌حل سیاسی دارد.» او گفت: «با تروریسم در عراق و سوریه مبارزه خواهیم کرد، ما نگرانیم که عراق و سوریه به لبه پرتگاه برسند.»

اوباما با بیان اینکه مسلمانان جهان باید علنا داعش و القاعده را محکوم کنند، گفت: «داعش و القاعده و بوکوحرام گروه‌های تروریستی خطرناکی هستند و باید منابع حمایت مالی از تروریسم در جهان خشکانده شود. از کسانی که با تروریست‌ها همکاری می‌کنند هرگز نخواهیم گذشت.»

فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها جز صلح پایدار هیچ راه حلی ندارند

اوباما در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات سازش بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها افزود: «فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها جز صلح پایدار هیچ راه‌حلی ندارند، ما به تحقق صلح پایدار در خاورمیانه پایبند هستیم.» او در پایان گفت که ما با تهدید ایبولا، دخالت روسیه در اروپا و خطر داعش در سوریه و عراق مواجه هستیم.

هشدار دبیرکل سازمان ملل

نسبت به افزایش نقض حقوق بشر در جهان

دبیرکل سازمان ملل نسبت به افزایش موارد نقض حقوق بشر در سطح جهان هشدار داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از مقر سازمان ملل، «بان کی مون» در سخنرانی افتتاحیه مجمع عمومی سازمان ملل، اصلی‌ترین چالش این نهاد بین‌المللی را افزایش هجمه‌ها به حقوق بشر در سطح بین‌الملل عنوان کرد و نسبت به گسترش این روند هشدار داد. دبیر کل سازمان ملل از استفاده از بمب‌های بشکه‌ای، اعدام‌ها (به سبک سربریدن) گرسنگی شدید شهروندان جهان و حملات به بیمارستان‌ها به‌عنوان خشن‌ترین موارد نقض حقوق بشر در سطح جهان نام برد و افزود: امروزه با افزایش این موارد و حتی حمله به پناهگاه‌های امن و کاروان‌های صلحبانان سازمان ملل، به راحتی شاهد موارد بیشتر نقض حقوق بشر و بی‌توجهی به حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی هستیم.