بازی آمریکا در زمین داعش
سیدامیر موسوی مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بینالملل با وجود تلاشهای ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای همپیمان عرب آمریکا برای ایجاد ائتلاف ضدتروریسم، ایران به وضوح مخالفت خود را با چنین ائتلافی اعلام و بیان کرده است که اعضای این ائتلاف خود از حامیان تروریسم هستند. در این رابطه به چند نکته باید توجه داشت؛ نخست اینکه اگر کشورهای شرکتکننده در این ائتلاف در مبارزه علیه تروریسم و داعش جدی هستند اصلا نیاز به این ائتلاف و حمله نظامی علیه مواضع داعش نیست، زیرا اصولا در اینگونه حملات بیشتر افراد غیرنظامی و بیگناه کشته میشوند.
سیدامیر موسوی مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بینالملل با وجود تلاشهای ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای همپیمان عرب آمریکا برای ایجاد ائتلاف ضدتروریسم، ایران به وضوح مخالفت خود را با چنین ائتلافی اعلام و بیان کرده است که اعضای این ائتلاف خود از حامیان تروریسم هستند. در این رابطه به چند نکته باید توجه داشت؛ نخست اینکه اگر کشورهای شرکتکننده در این ائتلاف در مبارزه علیه تروریسم و داعش جدی هستند اصلا نیاز به این ائتلاف و حمله نظامی علیه مواضع داعش نیست، زیرا اصولا در اینگونه حملات بیشتر افراد غیرنظامی و بیگناه کشته میشوند. در واقع مقامات ایران میگویند اگر آمریکا میخواهد با داعش مبارزه کند باید به چند سوال جدی پاسخ دهد. آمریکا باید بداند که اگر قصد مقابله با این گروه تروریستی را دارد با چندین اقدام ساده و موثر که در زیر به آنها اشاره شده است و بدون نیاز به حمله نیز میتواند این کار را انجام دهد.
حساب مالی این گروه در کشورهای همپیمان آمریکا مسدود شود؛ در حال حاضر اعضای این گروه به راحتی دهها میلیون دلار را در حسابهای بانکیشان جابهجا میکنند.
داعش بدون هیچ مشکلی نفتش را به فروش میرساند و روزی ۳میلیون دلار از این طریق درآمد کسب میکند. از جمله خریداران نفت داعش نیز اعضای ناتو هستند حال چه جنگی میخواهند با این گروه داشته باشند.
اعضای داعش به راحتی در فرودگاههای کشورهای منطقه تردد دارند و با وجود اینکه ظاهرشان با محاسن بلند کاملا مشخص است از گذرنامههای عادی استفاده میکنند و هیچ مشکلی نیز در این رابطه ندارند.
داعشیها به راحتی از شبکههای ماهوارهای و سایتهای اینترنتی استفاده میکنند و هیچ فیلتری ندارند؛ این در شرایطی است که آمریکاییها، شبکه المنار را که به گفته آنها یک شبکه ضداسرائیلی است در برخی کشورها قطع کردهاند.
این گروه در کشورهایی چون ترکیه، اردن و عربستان مراکز آموزشی دارد و همچنان به کار خود ادامه میدهند، اما کشورهای غربی، آمریکا و متحدان عربیشان در قبال آن هیچ واکنشی ندارند.
در چنین شرایطی تشکیل ائتلاف ضدداعش بیشتر شبیه یک بازی بزرگ از سوی آمریکا و همپیمانانش است و به نظر میرسد داعش موفق شده وضعیتی را فراهم کند که این کشورها به بهانه مبارزه با این گروه بتوانند به مبارزه با حکومت بشار اسد، حزب الله و دیگر همپیمانان ایران در منطقه بپردازند. بنابراین ائتلافی ایجاد کردند که هیچ نامحرم و غریبهای در آن حضور نداشته باشد. کشورهایی چون عربستان سعودی، قطر و آمریکا یک بار دیگر در رابطه با القاعده نیز همین بازی را به پیش بردند. اکنون هم ابتدا چندین حمله هوایی علیه مواضع داعش خواهند داشت و بعید نیست که پس از آن مواضع ارتش سوریه را مورد حمله قرار دهند. در عراق نیز وضعیت به همین صورت است و اگر این جنگ آغاز شود هم عراق و هم سوریه، استقلالشان زیر سوال خواهد رفت و مانند افغانستان خواهند شد. در این میان ایران که از نیات آنها آگاه است مسلما این ائتلاف را نخواهد پذیرفت و دور زدن ایران نیز بیانگر نیات شوم غرب و کشورهای عربی در مبارزه با داعش است.
ارسال نظر