رایزنیهای ایران و مصر درباره بحران غزه
بعد از گذشت چند روز از حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و زخمی شدن و به شهادت رسیدن صدها تن از فلسطینیان، مصر دوشنبه گذشته طرح آتشبسی را ارائه کرد که با مخالفت حماس و جریان مقاومت در فلسطین مواجه شد. اما با ادامه این حملات، روز جمعه وزیر امور خارجه مصر طی گفتوگوی تلفنی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانیاش، از تهران خواست تا از طرح (آتشبس) ارائه شده از سوی قاهره برای پایان دادن به جنگ در غزه حمایت کند. به گزارش «ایسنا»، وزارت امور خارجه مصر در بیانیهای این مساله را اعلام کرد.
بعد از گذشت چند روز از حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و زخمی شدن و به شهادت رسیدن صدها تن از فلسطینیان، مصر دوشنبه گذشته طرح آتشبسی را ارائه کرد که با مخالفت حماس و جریان مقاومت در فلسطین مواجه شد. اما با ادامه این حملات، روز جمعه وزیر امور خارجه مصر طی گفتوگوی تلفنی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانیاش، از تهران خواست تا از طرح (آتشبس) ارائه شده از سوی قاهره برای پایان دادن به جنگ در غزه حمایت کند. به گزارش «ایسنا»، وزارت امور خارجه مصر در بیانیهای این مساله را اعلام کرد. بنا بر گزارش المصریون، در این بیانیه از طرح مصر به عنوان تنها راه برای حمایت از مردم بیگناه فلسطین، توقف کشتارها و خونریزیهای مستمر و عملیاتهای نظامی یاد شده است. طرحی که در آن طی بندهای واضحی توقف تیراندازیها و کشتار مردم فلسطین، بازگشایی معابر و تسهیل در رفت و آمد افراد و کالا از طریق غزه و ایجاد سازوکارهای مشخص اجرایی بر اساس طرح زمانبندی مشخص خواسته شده است. این بیانیه آورده است که شکری در این تماس تاکید کرد هدف اصلی این طرح توقف کشتارهای روزانهای است که مردم غزه با آن روبهرو هستند. در ادامه این بیانیه به نقل از بدرعبدالعاطی، سخنگوی وزارت امور خارجه مصر آمده است که وزیر امور خارجه مصر در این گفتوگو به تلاشهای کشورش در راستای پاسخگویی به نیازهای انسانی ملت فلسطین بهویژه پذیرش مجروحان و زخمیهای حملات، درمان در بیمارستانهای مصر، تهیه کمکهای انسانی از جمله کمکهای غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی از طریق گذرگاه رفح نیز اشاره داشته است. وزیر امور خارجه ایران نیز از مصر بهدلیل انجام تلاشهای سیاسی و انسانیاش که در راستای منافع ملت فلسطین صورت گرفته، تشکر و قدردانی کرد. در عین حال محمدجواد ﻇﺮﻳﻒ دﺭ ﺗﻤﺎﺱ ﺗﻠﻔﻨﻲ ﺑﺎ ﻫﻤﺘﺎﻱ ﻣﺼﺮﻱ ﺧﻮد با اﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺟﺮﻳﺤﻪداﺭ ﺷﺪﻥ اﺣﺴﺎﺳﺎﺕ ﻣﺮدﻡ اﻳﺮاﻥ و ﺟﻬﺎﻥ اﺳﻼﻡ دﺭ اﺛﺮ اﻭﺿﺎﻉ اﺳﻔﻨﺎﻙ ﻏﺰﻩ و ﺟﻨﺎﻳﺎﺕ ﺳﺒﻌﺎﻧﻪ ﺭﮊﻳﻢ ﺻﻬﻴﻮﻧﻴﺴﺘﻲ، ﺧﻮاﺳﺘﺎﺭ اﻳﻔﺎﻱ ﻧﻘﺶ ﻓﻌﺎﻟﺘﺮ ﻣﺼﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮاﻥ ﻳﻚ دﻭﻟﺖ ﺑﺰﺭﮒ ﻋﺮﺑﻲ و اﺳﻼﻣﻲ ﺑﺮاﻱ ﭘﺎﻳﺎﻥ دادﻥ ﺑﻪ ﻛﺸﺘﺎﺭ ﻣﺮدﻡ ﺑﻲدﻓﺎﻉ ﻏﺰﻩ ﺷﺪ.
درخواست ایران برای بازگشایی گذرگاه رفح
وزیر خارجه ایران ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﺎ اﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﻣﺤﺎﺻﺮﻩ ﻏﺰﻩ، اﺯ دﻭﻟﺖ ﻣﺼﺮ ﺧﻮاﺳﺖ ﮔﺬﺭﮔﺎﻩ ﺭﻓﺢ ﺭا ﻻاﻗﻞ ﺑﺮاﻱ کمکهاﻱ ﺑﺸﺮدﻭﺳﺘﺎﻧﻪ و ﺧﺼﻮﺻﺎ ﺑﺮاﻱ اﻧﺘﻘﺎﻝ و ﻣﺪاﻭاﻱ ﻣﺠﺮﻭحان به رﻭﻱ ﻣﺮدﻡ ﻏﺰﻩ ﺑﮕﺸﺎﻳﺪ. ﻇﺮﻳﻒ ﺑﺎ اﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﻓﺮﺁﻳﻨﺪ ﻣﺬاﻛﺮﻩ ﺑﻴﻦ ﮔﺮﻭﻩﻫﺎﻱ فلسطینی دﺭ ﻗﺎﻫﺮﻩ، ﺿﺮﻭﺭﺕ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ نظرات ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ و ﺣﻔﻆ ﺣﻘﻮﻕ ﻣﺮدﻡ فلسطین دﺭ اﻳﻦ ﻓﺮﺁﻳﻨﺪ ﺭا ﺧﺎﻃﺮﻧﺸﺎﻥ کرد.
گفتوگوی روحانی و پوتین
از دیگر سو، روز جمعه حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، به دنبال اوضاع تاسفبار غزه بهویژه پس از تشدید حملات رژیم صهیونیستی و کشتار مردم بیگناه و مظلوم فلسطین، در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، آخرین تحولات مربوطه و اقدامات ضروری در این خصوص را مورد بررسی قرار داد. به گزارش «ایسنا»، روحانی در این مکالمه تلفنی تهاجم رژیم صهیونیستی را اقدامی جنایتکارانه و ضدبشری خواند که با تداوم محاصره غزه و کشتار زنان و کودکان بیگناه تراژدی غمگینی را دامن زده که در تاریخ قرن جدید کم سابقه است. رئیس جمهوری با اشاره به ضرورت اقدام فوری مجامع بینالمللی بهویژه شورای امنیت سازمان ملل در توقف کشتار و سرکوب مردم بیگناه، خواستار توقف فوری تجاوز این رژیم و محکومیت اقدامات جنایتکارانه و لغو فوری محاصره غزه برای کمک رسانی به مردم بهویژه مجروحان این جنایات شد. رئیس جمهوری روسیه نیز در این گفتوگو، اوضاع غزه را نگران کننده و غیرقابل تحمل خواند و گفت: «کشورهای موثر باید تمام تلاششان را برای آتشبس فوری و رسیدگی به مردم بیگناه بهکار بندند.»
محکومیت تهاجم زمینی صهیونیستها
در عین حال همزمان با گسترش جنایت صهیونیستها در نوار غزه، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را شدیدا محکوم و اعلام کرد: «تجاوز زمینی به باریکه غزه نشانه استیصال رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت قهرمانانه مردم فلسطین بوده و صفحه دیگری بر جنایات و اقدامات ضدانسانی صهیونیستها افزوده است.»
به گزارش «ایلنا»، مرضیه افخم اضافه کرد: «عملیات نظامی صهیونیستها علیه مردم محاصره شده غزه در شرایطی که دسترسیها و امکانات اولیه انسانی و بهداشتی و درمانی از سوی صهیونیستها قطع شده با جنایت جنگی قابل مقایسه است و کاملا بدیهی است که تهاجم زمینی صهیونیستها به غزه در نبود اراده نهادهای بینالمللی در قبال مسوولیتهای خطیر آنان برای حمایت از مردم فلسطین زمینه بروز یافته است.» سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران همچنین اقدام عملی جامعه جهانی برای توقف مظلومنمایی رژیم صهیونیستی و جلوگیری از کشته شدن زنان و کودکان بیدفاع در غزه را ضروری دانست و گفت: «افکار عمومی جهانی امروز انتظار دارد نهادهای بینالمللی و منطقهای و کشورهای مستقل در کنار گروههای بشردوست و حامی حقوق بشر در سراسر جهان ابزارها و سازوکارهای خود را برای حمایت فوری از مردم محاصره شده در باریکه غزه و جلوگیری از کشتار انسانی در غزه به کار گیرند.»
ارسال نظر