صادق خرازی مطرح کرد
لزوم تنشزدایی در سیاست خارجی و داخلی
دیپلماسی ایرانی: همایش گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر صبح روز سهشنبه در محل دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد توسط جامعه اسلامی دانشجویان با همکاری باشگاه جوانان اصلاحطلب برگزار شد. سیدمحمدصادق خرازی، در این نشست به دستاوردهای سیاسی و بینالمللی فتح خرمشهر پرداخت و گفت فتح خرمشهر احیای هویت ملی ایران و استیلای استقلال ارضی و مرزی را به همراه داشت. سفیر سابق جمهوری اسلامی همچنین گفت: «ما باید قدردان و سپاسگزار رهبران باشیم، به ویژه امام راحل و مقام معظم رهبری و همه فرماندهان جنگ که خوش درخشیدند.
دیپلماسی ایرانی: همایش گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر صبح روز سهشنبه در محل دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد توسط جامعه اسلامی دانشجویان با همکاری باشگاه جوانان اصلاحطلب برگزار شد. سیدمحمدصادق خرازی، در این نشست به دستاوردهای سیاسی و بینالمللی فتح خرمشهر پرداخت و گفت فتح خرمشهر احیای هویت ملی ایران و استیلای استقلال ارضی و مرزی را به همراه داشت. سفیر سابق جمهوری اسلامی همچنین گفت: «ما باید قدردان و سپاسگزار رهبران باشیم، به ویژه امام راحل و مقام معظم رهبری و همه فرماندهان جنگ که خوش درخشیدند.» خرازی در ادامه گفت: «از ۸ سال گذشته و عملکردها به سختی باید عبور کرد، ولی باید هشدار داد که دولت و این مسوولان خالصانه پاسخگوی پرسشهای جدی جامعه باشند.» برخی از مهمترین نکات مطرح شده در سخنرانی سید صادق خرازی به شرح زیر است:
ما گذشته را چراغ راه آینده میدانیم، اما قصد نداریم در مشاجرات گذشته توقف کرده و سطح منازعات سیاسی را به تحلیل روزهای تلخ گذشته سپری کنیم. برای ما آینده ایران، دست یافتن به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی، زندگی بهتر شهروندان با تاکید بر مردمسالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادیهای مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسانها و بهرهمندی از امنیت اجتماعی و قضایی اهمیت دارد و در این راه میکوشیم از بحث و جدل در رابطه با گذشته پرمناقشه خودداری کرده و افقهای پیش رو را دریابیم.
ما نسبت به استقلال، تمامیت ارضی و همبستگی ملت ایران احساس وظیفه میکنیم و در حد توان خود تلاش خواهیم کرد پاسدار این سه باشیم.
عقلانیت و کارآمدی دو رکن مهم را تشکیل میدهد. معتقدیم رفتار و تصمیمات باید در چارچوب عقلانیت بوده و در نتیجه آن کارآمدی فراهم بیاید.
ما از تقویت بیش از پیش جامعه مدنی دفاع میکنیم. قوت و تاثیرگذاری احزاب را بر تکثر کمرمق آنها ترجیح میدهیم. معتقدیم تا جایی که ممکن است باید نهادهای غیر دولتی را در امور مختلف وارد و امورات ممکن را به آنها سپرد.
پدیده انقلاب اسلامی و تحقق پیروزی آن در ایران، واقعیت با اهمیتی در مسیر تکوین تاریخ کهن و بلند ملت شریف ایران محسوب میشود؛ ایران در بستر تاریخ خود از موهبت امتزاج دین و تمدن برخوردار گشت و گوهر اسلام ناب محمدی که برخوردار از معارف اهل بیت علیهم السلام بود با شکوه و عظمت تمدن ایران آمیخته و آموخته شد، جوهر و ذات این انقلاب در نفی استبداد در ایران و انزوای استعمار و قطع دستان دول استعمارگر از منافع ملت ایران کارساز شد.
مجموعه مجاهدتهای مردم شریف ایران بهگونهای شد که آزادی، مردم سالاری، استقلال، همزاد انقلاب اسلامی شد در بستر حوادث بزرگ تلخ و شیرین رخدادها و حوادث مختلف، درسهای مهم و تاثیرگذاری را بهعنوان میراث بلند آن پدید آورد. اگر چه در هر حادثه، گهگاهی انقلاب در رسیدن به نقطه مطلوب، با کندی و تاخیر مواجه شد، ولی شرف مجاهدت ملت ایران و پایداری تمامعیار امام (ره) و رهبری بر عظمت و شکوه ایران اسلامی افزوده است.
نماد این مجاهدتها را میتوان در حماسه دفاع مقدس ملت بزرگ ایران دید، باور داریم آن همه تلاش و تکاپوی خالصانه که برخوردار از فرهنگ جهاد و شهادت بود بزرگترین واقعه استقلال ارضی و مرزی را پدید آورد. حماسه دفاع مقدس ملت ایران نخستین گام برای تجلی هویت ملی ایران شد؛ استیلای استقلال سیاسی آنگاه که با هویت ملی آمیخته شد، حماسه مبنای فضیلت تاریخی مردم گشت که امنیت و ثبات ایران را برای همیشه تضمین کرد.
معتقدیم دوران افراطیگری و رفتارهای هیجانی کنترل نشده به پایان رسیده و نواقص و مشکلات را باید در چارچوب روند اصلاحطلبی دنبال کرد.
ما واقعگرایانی هستیم که به مناسبات حقوقی در جمهوری اسلامی واقف بوده و پتانسیلها، محدودیتها و فرصتهای موجود را شناخته و با ارزیابی همه این ملاحظات به این نتیجه رسیدهایم که جز در سایه تعامل با نمایندگان تفکرات مختلف، جلب اعتماد صاحبان قدرت و فعالیت اصلاحی و مسالمتآمیز در چارچوب نظام جمهوری اسلامی نمیتوان تغییرات مثمرثمر، کم هزینه و ماندگاری انجام داد که خیر آن هم به کشور و هم به آحاد مردم برسد.
همه مردم قطع نظر از هویتهای قومی، مذهبی و طبقاتی و با هر گرایش سیاسی از حقوق طبیعی، مدنی، سیاسی و به ویژه حق بیان اندیشه و نظراتشان برخوردارند.
مردمسالاریِ منطبق بر ارزشهای دینی و تمکین به رای ملت بهترین شکل حکومت برای پیشبرد عدالت، آزادی و توسعه است.
به اعتقاد ما حکومت باید نسبت به همه سلایق، اندیشهها و تفکرات مدارا نشان دهد مگر عقایدی که موجب لطمه به حقوق افراد یا جامعه مدنی شده یا خشونت را ترویج کند.
تندروی و افراط در سالیان گذشته روند توسعه کشور را مختل کرده است و باعث شده سوءتفاهمهای زیادی در ذهن کنشگران عرصههای سیاسی و اجتماعی و مهمتر از همه مردم شکل بگیرد.
ما دوم خرداد و تجربه اصلاحات را فرصتی میدانیم که از آن به خوبی بهره برده نشد. از آسیب شناسی این دوران هراسی نداریم و حاضریم بپذیریم اشتباهات و تندرویهایی سبب شد این تجربه، نتیجه مطلوب خود را نداشته باشد.
مبانی اعتقادی و هویت فکری اصلاحطلبی، عینیت بخشیدن و اصالت دادن به نقش ممتاز و مترقی قانون اساسی، ولایت فقیه، جایگاه موسس و بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) و نقش رهبر معظم انقلاب در هدایت وحرکت جمعی جامعه میدانیم. همچنین معتقدیم شریعت علوی آنگاه که با حقیقت اخلاق ناب محمدی عجین شود طلیعه شکوه مدینه النبی را بشارت خواهد داد که آرمان همه مصلحان بزرگ تاریخ این سرزمین بوده است.
ما گرچه میکوشیم چشم به آرمانها داشته باشیم، اما مراقب خواهیم بود آرمانها ما را از واقعیات پیش رو غافل نکند. ما به صراحت میگوییم که واقعگرا هستیم و به الزامات آن پایبندی نشان میدهیم.
نمیشود از تعامل و همکاری دم زد؛ اما در عمل جز به حذف اندیشه رقیب و منزوی کردن دیگر عقاید رضایت نداد.
نمیشود در خارج از مرزها شعار تنشزدایی و تعامل با دنیا سر داد، اما در داخل به جنگ رقبای سیاسی رفت.
نمیشود ابراز احساسات پاک مردم در ابراز وفاداری به نظام را برجسته کرد، اما توقعات و نارضایتیهای مطرح شده را نتیجه اغفال و گمراهی آنان برشمرد.
ارسال نظر