با ثابت ماندن آرایش هیات رئیسه
لاریجانی رئیس مجلس ماند
گروه خبر: انتخابات سالانه هیاترئیسه مجلس روز گذشته برگزار شد تا علی لاریجانی، برای هفتمین سال پیاپی بهعنوان رئیس مجلس شورای اسلامی، انتخاب شود. همچنین با رای نمایندگان، محمدحسن ابوترابیفرد و محمدرضا باهنر همچنان نواب رئیس مجلس خواهند بود. محمدرضا باهنر در انتخابات دیروز هیاترئیسه، توانست آرای بیشتری از الیاس نادران نماینده تهران در مجلس، کسب کند و همچنان نایبرئیس دوم مجلس بماند. آرای الیاس نادران فاصله کمی با محمدرضا باهنر داشت. باهنر از ٢٧٠ رای ١۴۴ رای بهدست آورد و آرای نادران ١٠ رای کمتر بود.
علاوهبر رئیس و نوابرئیس مجلس، اغلب اعضای دیگر هیاترئیسه نیز در سمتهای خود باقی ماندند و تنها تغییر، انتخاب مهرداد بذرپاش، نماینده عضو «جبهه پایداری» بهعنوان یکی از دبیران و بهروز نعمتی، عضو فراکسیون «رهروان ولایت» بهعنوان یکی از ناظران هیاترئیسه بود.
انتخابات هیاترئیسه مجلس در امسال، به نوعی با غیبت کامل اصلاحطلبان در میان نامزدها همراه بود و اصولگرایان که طی سالهای گذشته، با اختلاف نظرهای متعدد در چند «فراکسیون» استقرار پیدا کردهاند، هیاترئیسه مجلس را میان خود تقسیم کردند. با اینکه پیش از انتخابات هیاترئیسه، برخی رسانهها از تشکیل فراکسیون حامیان دولت تحت عنوان «اعتدال» در مجلس خبر داده بودند؛ اما انتخابات دیروز نشان داد که نمایندگان دوره نهم مجلس، هنوز آمادگی تشکیل چنین فراکسیونی را ندارند.
ضمن اینکه مقایسه آماری آرای اعضای اصلی هیاترئیسه نشان میدهد که میزان اقبال نمایندگان به اعضای کنونی هیاترئیسه، نسبت به دوره قبل با کاهش نسبی مواجه شدهاست. با اینکه علی لاریجانی توانست با کسب ۱۸۷ رای از مجموع ۲۶۴ رای جمعآوری شده با کسب بیش از ۷۰ درصد آرای نمایندگان، صندلی ریاست بهارستان را برای سومین سال متوالی در مجلس نهم، به نام خود نگه دارد، اما بررسی آرای او به نسبت سال گذشته، نشان از افت اقبال نمایندگان به رئیس قوه مقننه دارد. لاریجانی در سال گذشته توانسته بود نظر ۲۱۳ رای از ۲۵۲ رای جمعآوری شده؛ یعنی نزدیک به ۸۵ درصد آرا را از آن خود کند و از این نظر، آرای لاریجانی برای ریاست مجلس با کاهش حدودا ۱۵درصدی همراه شدهاست.
محمدحسن ابوترابیفرد نیز با ۲۰۳ رای از ۲۷۰ رای جمعآوری شده و محمدرضا باهنر با ۱۴۴ رای از مجموع ۲۷۰ رای جمعآوری شده در شرایطی بهعنوان نواب رئیس مجلس در سال سوم انتخاب شدند که مقایسه عملکرد آماری این دو نایبرئیس مجلس نیز حاوی نکات جالبی است. ابوترابی فرد سال گذشته توانسته بود با ۱۹۶ رای از مجموع ۲۵۷ رای جمعآوری شده، بیش از ۷۴ درصد آرا را بهدست آورد. البته تعداد آرای او در این دوره ۶ رای بیشتر بود؛ اما با توجه به تعداد آرای جمعآوریشده با کاهش یکدرصدی همراه بود. محمدرضا باهنر نیز در این دوره با کاهش ۱۱ درصدی آرا مواجه شد و در شرایطی موفق به کسب ۵۳ درصد آرای ماخوذه شد که سال گذشته با کسب ۱۶۷ رای از مجموع ۲۵۷ رای، ۶۴ درصد آرای نمایندگان مجلس را برای جایگاه هیاترئیسه مجلس ازآن خود کرده بود. برخلاف نمایندههای اصلاحطلب، انتخابات امسال هیاترئیسه مجلس، با حضور چشمگیر نمایندگان عضو «جبهه پایداری» همراه بود که در ماههای گذشته، انتقادات تندی را به سیاست خارجی دولت روحانی وارد کردهاند. مهرداد بذرپاش، نماینده تهران در مجلس که برای پست دبیری هیاترئیسه کاندیدا شده بود، توانست با آرای نسبتا بالایی از مجموع آرای بهدست آمده، به هیاترئیسه مجلس راه یابد. این در حالی است که نمایندگانی چون جواد جهانگیرزاده، نماینده تبریز و کاندیدای اصلی فراکسیون رهروان ولایت که سابقه حضور در هیاترئیسه مجلس را هم داشته و از نمایندگان نزدیک به لاریجانی است در این رقابت از راهیابی به هیاترئیسه بازماند. ضرغام صادقی، دیگر عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان هم که دومین سال حضور خود در انتخابات هیاترئیسه مجلس را تجربه میکند، توانست بیشترین آرا را در بین دبیران در هیاترئیسه مجلس کسب کند.
از سوی دیگر، جمع سه نفره ناظران هیاترئیسه مجلس شاهد یک تغییر بود. ناظران هیاترئیسه در این دوره، عبدالرضا مصری را در جمع خود ندارند و به جای او بهروز نعمتی توانست با ۱۱۲ رای بهعنوان عضو سوم، جایگزین عبدالرضا مصری پر سابقه شود که ترجیح داده بود در این دوره کاندیدا نشود. سید شریف حسینی با ۱۳۹ رای و محمد آشوری با ۱۳۲ رای نیز نفرات اول و دوم ناظران هیاترئیسه مجلس شدند. با این همه شاید بزرگترین شکست «جبهه پایداری» در انتخابات دیروز هیاترئیسه در رای پایین نمایندگان به احمد بخشایش اردستانی و بهرام بیرانوند رخ داد که برای کسب کرسی ریاست مجلس، کاندیدا شده بودند. بخشایش در این رقابت نتوانست بیشتر از ۳۲ رای کسب کند و تعداد آرای بیرانوند نیز ۲۶ رای بود. با وجود آنکه در دوره اول مجلس نهم، رقابت داغی میان علی لاریجانی رئیس «فراکسیون رهروان» و غلامعلی حدادعادل رئیس «فراکسیون اصولگرایان» شکل گرفت و در نهایت منجر به ریاست لاریجانی شد، در دورههای دوم و سوم، حدادعادل از عرصه رقابت کنار رفت و ترجیح داد تا ریاست مجلس دستبهدست نشود و لاریجانی کماکان بر کرسی سبز مجلس تکیه بزند. گرچه برخی از اصولگرایان معتقدند که حدادعادل برای جلوگیری از چند پارگی اصولگرایان وارد رقابت برای ریاست مجلس نشده است. هرچند او در گفتوگوی کوتاهی که با خبرگزاری فارس داشته، گفته که «کیفیت هیاترئیسه مجلس در این دوره، بالاتر از دورههای پیش است.» او همچنین اضافه کرد که «میزان آرای اخذ شده افراد، تغییرات در هیاترئیسه و همچنین اختلاف رایها قابلتامل است.»
ارسال نظر