سرمایه‌گذاران در راه ایران
رئیس‌جمهوری در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم به تبیین برنامه‌ها و اهداف و دستاوردهای دولت در عرصه اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی، اجتماعی و فرهنگی پرداخت.
روحانی در گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی مطرح کرد
گام مهم جذب سرمایه خارجی پس‌از توافق نهایی

حسن روحانی در ابتدا با تشریح اوضاع اقتصادی کشور گفت: مهار تورم نخستین برنامه کار دولت تدبیر و امید بود و این دولت توانست با کنترل پایه پولی کشور تورم فزاینده و غیر‌قابل‌تحمل را مهار کند.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه برنامه‌های دولت در حوزه اشتغال و ایجاد رونق اقتصادی منوط به کنترل تورم بود، خاطرنشان کرد: نخستین برنامه ما ممنوعیت استفاده از پول پرفشار و منابع بانک مرکزی بود. دولت استفاده از منابع بانک مرکزی را میوه‌ممنوعه اعلام کرده و با وجود قرار داشتن در شرایط پرفشار به سراغ این منابع نرفت.
رئیس شورای‌عالی اقتصاد گفت: دولت حتی در تامین منابع مالی طرح مسکن مهر نیز از روش‌های دیگر بهره جست تا بتواند این بیماری اقتصادی را مهار کند.
وی ادامه داد: امروز با خوشحالی به مردم اعلام می‌کنم تورم نقطه به نقطه ما به عدد قابل قبول ۶/۱۷ درصد یا ۴/۱۷ رسیده است. ما به مردم وعده دادیم و تلاش کردیم تورم را تا پایان سال ۱۳۹۲ به ۳۵ درصد برسانیم و این کار را کردیم.
دولت به وعده‌های اقتصادی خود به مردم عمل کرده است
رئیس‌جمهوری تاکید کرد: دولت به وعده‌هایی که به مردم در بخش اقتصادی داده بود، عمل کرده است.
روحانی با بیان اینکه در ابتدای کار با اصلاحیه‌ای بودجه را کاهش دادیم و به معنایی دولت را در فشار قرار دادیم تا وضع اقتصاد سامان پیدا کرده و بودجه واقعی باشد، گفت: در این راستا پیشنهادی به مجلس ارائه شد و ۶۰ هزار میلیارد تومان از بودجه را کاهش دادیم که به‌واسطه آن بودجه از ۲۱۰ هزار میلیارد تومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسانده شد.
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: دولت در پایان سال موفق شد بدون اینکه به بانک مرکزی متوسل شود مشکلات مالی خود را حل کند و حقوق‌ها و عیدی‌ها را به موقع پرداخت کند و علاوه‌بر آن ۵ هزار میلیارد تومان بدهی مربوط به پیمانکاران را که مربوط به گذشته بود هم در پایان سال پرداخت کردیم.
روحانی با تاکید بر اینکه وعده‌هایی را که در بخش اقتصاد به مردم داده‌ بودیم عملی کردیم، گفت: دولت اهداف اعلام شده را دنبال کرد و توانستیم به سیاست‌ها و برنامه‌های خود جامعه عمل بپوشانیم؛ البته تاکید می‌کنم هر کاری که دولت انجام داده با حمایت، حضور و کمک مردم و یاری و هدایت همه فرهیختگان، ‌عالمان و بزرگان کشور به‌ویژه مقام معظم رهبری بوده است.
رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه مطرح شده بود افزایش قیمت حامل‌های انرژی به‌صورت تدریجی انجام خواهد شد، اما در ابتدای سال شاهد افزایش ۷۰ درصدی قیمت حامل‌های انرژی بودیم آیا منظور دولت از افزایش تدریجی همین است، گفت: ما باید شرایط موجود را ادامه می‌دادیم؛ یعنی حامل‌های انرژی را با همان قیمت عرضه می‌کردیم که در آن زمان برای پرداخت یارانه دچار مشکل می‌شدیم.
روحانی گفت:‌ هر ماه ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کردیم که بیش از هزار میلیارد آن را کسری داشتیم و باید برای آن مشکل راه‌حلی پیدا می‌کردیم.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه راه دیگر کاهش یارانه‌ها بود، افزود: ما باید یا این تغییرات را انجام می‌دادیم یا شرایطی را که مصرف انرژی داشت قبول می‌کردیم و این در حالی است که مصرف انرژی در کشورمان دو برابر نرمال جهانی بوده و نسبت به برخی کشورها خیلی بیشتر و در زمینه گاز رقم خیلی بالاتر از این است.
روحانی ادامه داد: با ادامه روند سابق آلودگی هوا نیز در همان شرایط قبل و شرایطی که در زمستان با آن روبه‌رو بودیم، باقی می‌ماند.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه در زمستان با مشکلاتی مانند مشکلات برق و گاز روبه‌رو بودیم، افزود: ما با سختی توانستیم گاز خانگی را تامین کنیم و برخی پالایشگاه‌ها با قطعی روبه‌رو شد و ما از نفت کوره و نفت گاز استفاده کردیم؛ بنابراین چاره‌ای نبود که یا ادامه دهیم یا تحولی ایجاد کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه در سال ۸۹ یک بار با شوک افزایش قیمت حامل‌های انرژی به میزان ۵۵۰ درصد روبه‌رو شدیم، خاطرنشان کرد: درخصوص افزایش قیمت‌ها در این مرحله برخی پیشنهاد می‌دادند که این تغییرات دفعی باشد و عده‌ای نیز مخالفت می‌کردند که در نهایت ما به خاطر شرایط کشور و تورم، به‌صورت دفعی عمل نکردیم و امسال مجموعه افزایش قیمت حامل‌های انرژی ۵۰ درصد است.
رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: ما در سال گذشته به مردم قول دادیم که تورم را پایین بیاوریم و امسال نیز اعلام کردیم که ۱۲ ماهه تورم را به ۲۵ درصد برسانیم و امیدوارم بتوانیم به وعده‌مان عمل کنیم.
تاثیر افزایش قیمت حامل‌های انرژی بر سایر کالاها
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها تصمیم نظام است و دولت و مجلس در اجرای قانون همسو هستند، گفت: دولت مصمم به اجرای این طرح به نحوی است که مردم کمترین فشار را تحمل کنند و قیمت حامل‌های انرژی با شیب کمتری افزایش پیدا کند.
روحانی گفت: اگر دولت می‌خواست بر اساس تصمیم مجلس از محل افزایش حامل‌های انرژی ۴۸ هزار میلیارد تومان در آمد داشته باشد، مجبور بود قیمت حامل‌های انرژی را ۷۰ درصد گران کند اما ما این شیب قیمت را نمی‌پسندیدیم و آن را به ۵۰ درصد کاهش دادیم.
رئیس‌جمهوری با یادآوری این نکته که درصورت تداوم روند پیشین در پرداخت یارانه‌ها دولت با کسری بودجه روبه‌رو می‌شد و در تامین برق و گاز مردم دچار مشکل می‌شد، اظهار کرد: دولت با توجه به نیاز صنایع و کشاورزی کشور به حامل‌های انرژی نظیر گازوئیل، نفت و گاز و نیز برق شیب خیلی ملایم برای افزایش قیمت آنها در نظر گرفت تا خللی در تولید ایجاد نشود.
رئیس شورای اقتصاد گفت: دولت نگاه ویژه‌ای به افزایش قیمت حامل‌های انرژی داشت؛ به‌طوری‌که در بحث افزایش قیمت گازوئیل با توجه به مساله حمل‌و‌نقل عمومی از میان پیشنهادهای مختلف پایین‌ترین پیشنهاد یعنی ۲۵۰ تومان را برگزید.
وی با اشاره به اینکه در افزایش قیمت برق دولت هنوز هزینه را از مصرف‌کنندگان دریافت نمی‌کند و شیب ملایم ۲۴ درصدی را اجرا کرده است، گفت: ما یک راه‌حل میانه و متوسط در نظر گرفتیم که فشار به مردم وارد نشود.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه میزان تاثیر افزایش حامل‌های انرژی روی اجناس دیگر زیاد نخواهد بود، گفت: همه کارشناسان ما تورمی را که در این مقطع پیش‌بینی کرده‌اند ۵ تا ۶ دهم درصد است و ما این میزان تورم را نیز در ماه‌های آینده کنترل خواهیم کرد.
تاکید بر گزارش‌دهی منظم به مردم
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه بر گزارش‌دهی منظم دولت به مردم تاکید داریم، خاطرنشان کرد: دولت در خصوص آنچه در زمینه حامل‌های انرژی دریافت کرده و اینکه این درآمد چگونه و در کجا صرف خواهد شد، هر سه ماه یک بار به مردم گزارش خواهد داد.
روحانی با بیان اینکه محاسبات کارشناسان دولت این موضوع که در میان مردم شایع شده را که افزایش قیمت بنزین یا گازوئیل اثر تورمی شدیدی خواهد گذاشت، رد می‌کند، گفت: به هیچ عنوان افزایش قیمت در سطح بالا نخواهد بود به‌دلیل آنکه حامل‌هایی مانند گازوئیل که افزایش قیمت آن در سطح عمومی اثر گذار است، افزایش زیادی نداشته است.
رئیس‌جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا ساز و کارهای کنترلی در این خصوص پیش‌بینی شده است؟ تصریح کرد: هم ساز و کارهای کنترلی پیش‌بینی شده و هم پولی که در راستای تامین کالا در بخش‌های مختلف گرفته می‌شود برای نیازهای ضروری مردم مصرف خواهد شد.
روحانی در خصوص تاکید مجلس بر دادن یارانه به افراد نیازمند نیز خاطرنشان کرد: بر اساس قانون مجلس موظف بودیم که از مردم برای ثبت نام دعوت کنیم و بر این اساس اعلام کردیم هرکس خود را نیازمند می‌داند ثبت‌نام کند و آنهایی که نیازمند نیستند و این مقدار در زندگی آنها زیاد تاثیر ندارد از ثبت‌نام صرف‌نظر کنند که در این راستا کار بسیار بزرگی انجام گرفت و ظرف ۱۰ روز، بیش از ۷۳ میلیون نفر در سطح کشور ثبت نام کردند. این خواست قانون بود و ما عین آن را مطرح کردیم و من از مردم تشکر می‌کنم که با نظم و انضباط خوبی این ثبت‌نام‌ها را انجام دادند؛ همچنین لازم است از دست‌اندرکاران بخش سایبری و کسانی که ثبت‌نام نکردند، به این دلیل که نیاز نداشتند یا کسانی که ممکن بود نیاز داشته باشند اما به خاطر اهداف ملی از ثبت‌نام صرف‌نظر کردند، تشکر کنم.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه پول دریافتی از این محل در راستای ارتقای نظام سلامت، بخش تولید، حمل‌و‌نقل عمومی و محیط‌زیست و همچنین کمک یارانه کالایی به افراد نیازمند پرداخت خواهد شد، گفت: راهی که دولت انتخاب کرده در چارچوب قانون بوده و مردم نیز همراهی بسیار خوبی با دولت داشتند.
تحول در نظام سلامت
رئیس‌جمهوری با تشریح برنامه‌های دولت در راستای ارتقای ارائه خدمات در بخش سلامت و درمان به مردم، تصریح کرد: مردم در نظام سلامت شاهد یک تحول چشمگیر خواهند بود.
روحانی در مورد اقدامات دولت در بخش سلامت و درمان با بیان اینکه رفع مشکلات فراوان نظام سلامت از جمله اهداف دولت در این بخش است، گفت: تقریبا در طول سال هشت میلیون نفر در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند که گاهی با مخارج بسیار سنگینی روبه‌رو است و گاهی بیماری‌های صعب‌العلاج مشکلات فراوانی را برای مردم به وجود می‌آورد.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تا پیش از این دولت، مردم مشکلات فراوانی در نظام دارویی طی سال ۹۲ داشتند که بخش بزرگی از آنها حل‌وفصل شده است، تصریح کرد: در این راستا به مردم اعلام می‌کنیم علاوه‌بر اینکه از سال ۹۳ قیمت داروهای ساخت داخل افزایش نمی‌یابد، قیمت داروهای خارجی ۱۰ درصد کاهش یافته و ملزومات پزشکی که از خارج کشور وارد می‌شوند نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
روحانی با بیان اینکه سهم مردم نیازمندی که در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند تا پایان دوره درمان، ۱۰ درصد خواهد بود، گفت: روند سختی که در گذشته برای بیماران بوده از ۱۵ اردیبهشت‌ماه قدم به قدم تغییر خواهد کرد و هرکس از ۱۵ اردیبهشت وارد بیمارستان شود، باید تمام نیازهایش از دارو تا تجهیزات در بیمارستان تامین شود که این هزینه‌ها را یا بیمه یا دولت متقبل خواهند شد.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه مردم از هفته آینده با شرایط جدیدی در نظام سلامت مواجه خواهند شد، ادامه داد: بر اساس محاسبات دولت، مخارج مردم در کارهای درمانی بسیار کاهش خواهد یافت و ۱۰ درصد از هزینه‌ها را پرداخت خواهند کرد و این در حالی است که در شرایط خاص، باز سهم بیمار نسبت به آنچه قبلا بوده از نصف کمتر خواهد بود؛ در نتیجه کمک بزرگی به نظام سلامت خواهد شد.
روحانی با اشاره به اینکه آنچه در اسفند گذشته پرداخت کرده و امسال پرداخت خواهیم کرد، ۱۰ هزار میلیارد تومان غیر از بودجه عادی نظام سلامت است که در بودجه پیش‌بینی شده، گفت: هدف دولت کمک به نظام سلامت است که ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانِ آن از بخش هدفمندی یارانه‌ها خواهد بود.
میزان کاهش تورم بی‌نظیر است
رئیس‌جمهوری در پاسخ به این گفته مجری برنامه مبنی‌بر اینکه بیمه‌های درمانی چندان ارزشی در کشور ندارند و بسیاری از مراکز درمانی دفترچه‌های بیمه خدمات درمانی را پذیرش نمی‌کنند، گفت: در گذشته یک مشکلی وجود داشت و آن این بود که پول بیمه خیلی دیر پرداخت می‌شد، امسال تقریبا ۱۴ ماه از بدهی که وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به بخش‌های سلامت و دارو داشت، پرداخت شده است و در واقع تا بهمن‌ماه پرداخت شده و به تدریج هر صورتحسابی که می‌آید پرداخت می‌شود، بنابراین ارزش دفترچه‌های بیمه افزایش می‌یابد.
روحانی ادامه داد: ان‌شاءالله تعداد داروهایی که تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند به بیش از ۳۰۰ قلم و تا پایان سال به ۳۵۰ قلم خواهد رسید.
رئیس‌جمهوری با اشاره به عدم حضور پزشک متخصص در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در شب‌ها و ایام تعطیل و اجبار مردم برای مراجعه به بخش خصوصی، گفت: از این پس پزشکان متخصص بعدازظهرها، شب‌ها و همچنین روزهای تعطیل در بیمارستان‌ها حضور خواهند داشت و به تدریج متخصصان را به شهرستان‌ها اعزام می‌کنیم تا مردم مجبور نباشند که برای مراجعه به شهرهای بزرگ بیایند.
روحانی با بیان اینکه این موارد طی امسال و بسیاری از آنها در اردیبهشت‌ماه انجام می‌شود، تصریح کرد: مردم در نظام سلامت شاهد یک تحول چشمگیر خواهند بود؛ البته تحقق برخی از این موارد تا پایان سال طول خواهد کشید.
رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه اقشار کم درآمد از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها چه چیزی به دست می‌آورند، گفت: زمانی که تورم کاهش می‌‌یابد، عایدی آن نصیب همه خواهد شد؛ طی نزدیک به ۸ ماه گذشته از فعالیت دولت، تورم ۲۴ درصد کاهش پیدا کرده و شاید این در تاریخ کشور بی‌نظیر باشد.
کمک ۱۰ هزارمیلیارد تومانی به نظام سلامت
روحانی اولین اقدام دولت در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها را تحول در نظام سلامت اعلام کرد و گفت: دولت در سال‌جاری مبلغی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان به نظام سلامت کمک می‌کند و مردم می‌توانند تاثیر این کمک را هم در خرید دارو، هم در مراجعه به بیمارستان و هم در کاهش قیمت‌ها مشاهده کنند.
رئیس‌جمهوری با بیان این مطلب که تورم، مالیات عمومی ناخواسته و تحمیلی است، گفت: وقتی مردم به جای دریافت پول در مساله سلامت اطمینان پیدا کنند که مخارجشان کاهش پیدا کرده است، وضعیت بهتری به‌وجود می‌آید.
روحانی به پرداخت یارانه‌های کالایی از سوی دولت به‌عنوان بسته امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: ‌در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها به افرادی که زندگی بسیار سختی داشته و درفشار قرار دارند، یارانه کالایی تحت عنوان بسته امنیت غذایی پرداخت می‌شود.
رئیس‌جمهوری ضمن تاکید بر اینکه دراین مرحله به همه آنهایی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی هستند، این یارانه پرداخت می‌شود، اظهار کرد: دولت ۱۱ میلیون نفر زیرنظر این دو نهاد را تحت پوشش یارانه کالایی قرار می‌دهد.
روحانی افزود: تلاش می‌کنیم تا پایان سال، حداقل پنج مرتبه یارانه کالایی را به این ۲ گروه نیازمند پرداخت کنیم. این یازده میلیون نفر نیازمندترین افراد کشور هستند و هر کسی که در آینده نیز در این ۲ نهاد ثبت‌نام کند، تحت پوشش یارانه کالایی دولت قرار می‌گیرد.
رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به ثبت‌نام مردم و اعلام درآمدها از سوی مردم درمرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها برای دریافت یارانه نقدی، اعتماد به مردم را کمکی برای دولت دانست و تصریح کرد: ما به همه مردم اعتماد داریم.
روحانی افزود:اطلاعاتی که مردم در این مرحله اعلام کرده‌اند، پردازش می‌شود و چنانچه احساس کنیم که افراد نیازمند دیگری هم هستند، به این گروه ۱۱ میلیون نفری اضافه می‌شوند.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه دراین مرحله از هدفمندی یارانه‌ها مبلغی بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان از محل انصراف از درآمدها کسب شد که ما این درآمدها را مصرف می‌کنیم و به مردم هر سه ماه یک بار گزارش می‌دهیم که این پول‌ها در چه مواردی مصرف می‌شود، خاطرنشان کرد: مردم می‌توانند هر زمانی که خواستند، از دریافت یارانه‌ها انصراف دهند. هرچه تعداد افراد انصراف‌دهنده از دریافت یارانه بیشتر شود، دولت این تعداد را اعلام می‌کند.
روحانی گفت: دولت با منابع حاصل از انصراف مردم از دریافت یارانه‌ها، می‌تواند به مسائل مترو در شهرهای بزرگ و همچنین بنزین پاک، نفت و گاز یورو ۴ و مسائل مربوط به سلامت توجه بیشتری داشته باشد.
روحانی در ادامه با بیان این مطلب که دولت در نظر دارد مصرف حدود ۲۰ میلیون بخاری را به نصف کاهش دهد، افزود:‌ در این طرح، دولت اعتبارات لازم را به وزارت نفت می‌دهد و وزارت نفت طی اطلاعیه‌های خود، مردم را از این موضوع باخبر می‌کند.
رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: ما در زمینه تولید چند کار را انجام خواهیم داد، در وهله اول، تولید برق را مورد توجه قرار می‌دهیم و معتقدیم اگر امروز به‌صورت فوری به برق کمک نکنیم، در تابستان امسال دچار مشکل خواهیم شد و نباید بگذاریم که مشکلی برای مردم ایجاد شود. همچنین حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان به بخش تولید برق کمک خواهیم کرد تا خاموشی نداشته باشیم. ۲۲۰۰ میلیارد تومان هم به‌صورت یارانه تسهیلات پرداخت خواهد شد. ضمن اینکه دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت می‌شود برای اینکه ما بخواهیم یارانه‌ای در سود تسهیلات و سرمایه در گردش پرداخت کنیم؛ یعنی وام با سود کمتر را مورد توجه قرار می‌دهیم.
دکتر روحانی در مورد نوع سرمایه‌گذاری در بخش نفت در همین راستا تصریح کرد: ما به این بخش کمک خواهیم کرد و این موضوع جزو برنامه‌های ما خواهد بود؛ چراکه موضوع نفت و گاز بسیار مهم است و به خاطر همین ما در این باره قدم‌های بسیار مهمی در سال‌جاری برمی‌داریم که البته این قدم‌ها در سال‌های گذشته نیز برداشته شده است.
روحانی با تاکید بر اینکه امسال چهار فاز از پارس‌جنوبی به بهره‌برداری خواهد رسید، گفت: این موضوع به این معنا است که ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز به تولید کشور اضافه می‌شود و در زمستان امسال دست ما باز خواهد بود و در نهایت با طی این روند، درآمد هم ایجاد خواهد شد، البته این برنامه در همان منبع مشترک در پارس‌جنوبی ادامه پیدا می‌کند.
دکتر روحانی افزود: مردم ما بدانند که در این مدت تولید و فروش نفت ما افزایش پیدا خواهد کرد و ان‌شاءالله در این راستا شاهد تحولات خوبی خواهیم بود.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در صورت به بهره‌برداری رسیدن فازهای پارس‌جنوبی در مساله گاز مشکل ما برطرف می‌شود و پتروشیمی ما نیز فعال‌تر خواهد شد، گفت: امسال چند واحد پتروشیمی به بهره‌برداری می‌رسد و در سفرهای استانی در جنوب کشور طرح‌های بسیار مهمی در زمینه عمران و آبادانی و پتروشیمی مدنظر قرارگرفت.
روحانی با تاکید بر ارائه گزارش در حوزه نفت و گاز به مردم گفت: دولت هر زمان بتواند به مردم گزارش می‌دهد، چون آنها صاحبان اصلی کشور ما هستند و ما خادمان مردم هستیم و باید به ولی نعمت خود که مردم عزیز ما هستند گزارش‌دهیم.
روحانی با بیان این مطلب که در حوزه نفت و گاز حرکت‌ها بسیار خوب است، ابراز امیدواری کرد: ان‌شاءالله مردم در مقاطع مختلف امسال و سال آینده طرح‌هایی را که به افتتاح خواهد رسید، خواهند دید.
رئیس‌جمهوری در ادامه به بخش کشاورزی پرداخت و به بازدید خود از وزارت کشاورزی اشاره کرد و گفت: چند هفته پیش از وزارت کشاورزی بازدید کردم و در مصاحبه‌ای اعلام کردم در طول پنج سال آینده چه تحولاتی در بخش کشاورزی ایجاد خواهد شد.
روحانی افزود: در هشت ماهی که از عمر دولت می‌گذرد، بخش کشاورزی تحول بزرگی را پشت سر گذاشته است، مردم ما امسال آثار تحول را در بخش گندم و جو و سایر بخش‌های محصولات کشاورزی خواهند دید. از جمله در سال گذشته کود را به موقع رساندیم که در گذشته با مشکلات بسیار فراوان همراه بود.
رئیس‌جمهوری تضمین قیمت محصولات کشاورزی از جمله گندم در شهریورماه را مهم‌ترین مساله در این بخش دانست و اظهار کرد: همیشه قیمت گندم در اسفند یا فروردین مشخص می‌شد، اما ما از شهریور این قیمت‌ها را اعلام کردیم.
رئیس شورای‌عالی اقتصاد به تعیین قیمت تضمینی کالاهای اساسی از سوی دولت اشاره کرد و گفت: الان هر چقدر از محصولات کشاورزی که دولت خریداری و تضمین می‌کند، نقدا به کشاورزان پرداخت می‌شود و تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار تن گندم خریداری شده است.
روحانی با بیان این مطلب که در گذشته یکی از مشکلاتی که کشاورزان با آن مواجه بودند این بود که ماه‌ها برای دریافت پول محصولاتشان معطل می‌شدند، افزود: الان به محض اینکه گندم خریداری می‌شود، پول به کشاورزان پرداخت می‌شود.
رئیس‌جمهوری اظهار کرد: در زمینه وسایل کشاورزی هم اقدامات بسیار خوبی انجام شده است، این اقدامات هم در حوزه تولید و هم در حوزه واردات بوده است و کشاورزی ما مثل حوزه نفت و گاز متحول خواهد شد.
ان‌شاءالله مردم به ما اعتماد خواهند داشت
رئیس‌جمهوری درباره میزان موفقیت سیاست تنش‌زدایی دولت، گفت: مسیر ما صلح و آشتی در دنیا و داخل کشور است و من این قول را به مردم داده بودم؛ تحقق این قول را آغاز کرده‌ایم و ادامه خواهیم داد.
دکتر روحانی در واکنش به این گفته مجری برنامه که کلید نیز تاثیرگذار بوده است، تاکید کرد: کلید ما در اختیار مردم است و بنای ما اعتماد به مردم است و ان‌شاءالله مردم نیز به ما اعتماد خواهند داشت.
رئیس‌جمهوری افزود: ما در عرصه سیاست خارجی قدم‌های بسیار بلندی را برداشته‌ایم البته باید حواسمان باشد که قدم‌هایمان را در این عرصه استوار و حساب‌شده برداریم.
دکتر روحانی در ادامه به بحث تحریم‌ها و تلاش دولت برای رفع آنها اشاره کرد و گفت: تحریم‌ها ظلم بزرگی بود که به ملت ما شد و همه از این تحریم‌ها ضرر کردند. البته تعداد محدودی نیز متاسفانه از این فشار و ظلم سود بردند که برخی از ارقام در این ارتباط و اسامی برخی از افراد در این ارتباط اعلام شد و به تدریج اگر افراد دیگری نیز در این زمینه هستند، اعلام می‌شود.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه مردم از رفع تحریم‌ها خوشحال می‌شوند؛ گفت: البته اقلیت ناچیزی هستند که از برداشتن تحریم‌ها عصبانی هستند چراکه لطمه می‌خورند چون از این تحریم‌ها سوءاستفاده می‌کردند و برخی از تخریب‌هایی که علیه دولت صورت می‌گیرد نیز از این موضوع منشأ می‌گیرد.
دکتر روحانی با اشاره به برخی تخریب‌ها علیه دولت، گفت: یکی از اهداف این تخریب‌ها این است که دولت را به حاشیه‌پردازی مشغول کنند و اینکه نگذارند دولت راه خود را ادامه دهد. اینکه عده‌ای راه دولت را نپسندند، اشکالی ندارد، نقد کنند. ما از نقد سازنده استقبال می‌کنیم. نقد سازنده لازم است، اما عده‌ای اتهام، دروغ‌پردازی، تخریب و هوچی‌گری را شروع کرده‌اند. البته هنوز به مقطعی نرسیده‌ایم که لازم بدانم برای مردم توضیح دهم. ما از این مسائل عبور می‌کنیم، ولی آنها می‌خواهند دولت را از مسیر خود خارج کنند.
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: مردم باید بدانند که دولت به‌عنوان خادم مردم، هدفش بهبود زندگی مردم از لحاظ مادی و معنوی است و این مسیر را ادامه می‌دهد. البته عده‌ای دلشان نمی‌خواهد دولت موفق شود و در این ارتباط یا قاعده بازی را نمی‌دانند یا اهداف دیگری را دنبال می‌کنند.
رئیس‌جمهوری افزود: جایی که نقد است، ما از نقد استفاده می‌کنیم، اما جایی که دروغ و تخریب است، این به معنای مخالفت با منافع ملی و دستور مقام معظم رهبری است.
دکتر روحانی با اشاره به نام‌گذاری سال ۹۳ از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت: فرهنگ از اخلاق، ادب و برادری شروع می‌شود.
رئیس‌جمهوری افزود: در بخش فرهنگ نباید تهمت و افترا بزنیم و شایعه‌پراکنی کنیم.دولت نباید در مسیر خود دچار مشکل شود. دولت نماینده اکثریت قاطع مردم است و مردم نیز خواهان بهبود زندگی و آشتی هستند که هدف دولت است. چنانچه گروهی بخواهند رای اکثریت مردم را نادیده گرفته و به مسیری که مسیر دولت و منافع مردم است، لطمه بزنند، در آنجا خود مردم باید به صحنه بیایند و اگر لازم بود، دولت برای مردم توضیح می‌دهد، اما من اکنون این نیاز را احساس نمی‌کنم.
دکتر روحانی اضافه کرد: بسیاری از دوستان هم از طرق مختلف از ما درخواست داشتند در صحبت‌های خود به شایعه‌پراکنی‌ها پاسخی بدهم، اما امروز این نیاز را احساس نمی‌کنم هر زمان که نیاز بود این صحبت‌ها را اعلام می‌کنم.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه هدف دولت هم در سیاست داخلی و هم در سیاست خارجی آشتی بوده است، به روابط کشورمان با دنیا اشاره کرد و گفت: امروز روابط ما با دنیا بهتر از گذشته است، جایگاه و نفوذ ایران امروز بهتر از گذشته است. روابط با همسایگان و هم غیرهمسایگان روز به روز بهتر می‌شود.
دکترروحانی اضافه کرد: از لحاظ اقتصادی و سیاسی شاهد تحولات بسیار خوبی در روابط با روسیه خواهیم بود. در مورد غیرهمسایگان نیز شاهد تحول بسیار خوبی در ماه‌های آینده در روابط با چین خواهیم بود.
رئیس‌جمهوری اظهار کرد: ما گام نخست را امروز برداشته‌ایم. ما امروز در زمینه بانکی در مورد تمام کالاهای اساسی روال عادی را طی می‌کنیم و دیگر شرایط مانند شرایط تحریم نیست.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه امروز نخستین قدم در شکستن تحریم‌ها برداشته شده است، گفت: این شرایط مربوط به پول‌های بلوکه شده ایران که باید واریز شود، نیست. بحث مربوط به پول بلوکه شده ایران بحث دیگری است. ما امروز کلا شاهد تحولی در نظام خرید به‌ویژه در مورد کالاهای اساسی و دارو هستیم.
رئیس‌جمهوری گفت: ما در زمینه دستیابی به توافق نهایی با ۱+۵ گام‌های بسیار خوبی برداشته‌ایم. در این رابطه من از تیم مذاکره‌کننده، وزارت امور خارجه و همه ارگان‌های دیگری که در کنار وزارت‌خارجه فعالیت می‌کنند تشکر می‌کنم؛ چراکه بار سنگینی روی دوش آنها است و آنها به‌عنوان سربازانی که در خط‌مقدم ما در سیاست خارجی هستند، تلاش می‌کنند.
روحانی خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله روندی که امروز پیش می‌رود، روند پایان تحریم‌ها خواهد بود. منتها در این راه باید حساب‌شده گام برداریم. مردم نیز همان‌گونه که عمل کردند، باید دولت را کمک و همراهی کنند. رسانه‌ها نیز باید حواسشان جمع باشد.
رئیس‌جمهوری افزود: آنچه مربوط به منافع ملی است مساله دولت نیست، بلکه مساله همه ملت و منافع کل کشور مطرح است.
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه ما در کجای مذاکرات هسته‌ای هستیم، گفت: عده‌ای معتقدند که ما همیشه با دنیا جنگ خواهیم داشت یعنی هیچ‌وقت نمی‌توانیم روابط‌مان را با دنیا معمولی کنیم، ولی من این موضوع را هیچ‌وقت قبول نداشته‌ام و الان هم نمی‌پذیرم. این سخن به این معنا نیست که ما با همه دنیا روابط صمیمانه خواهیم داشت و مسلما کشورهای مختلف اهداف مختلف دارند. به هر ترتیب شرایط ما با آمریکا دشوار بوده و خواهد بود. این کشور، کشوری است که سال‌ها با ما روابط خصمانه داشته و هنوز هم دارد و این موضوع به‌زودی حل‌و‌فصل نمی‌شود.
رئیس‌جمهوری افزود: معتقدم ما می‌توانیم با هر کشوری که دچار تنش هستیم، آن تنش را کاهش دهیم و در همین چند ماه نیز این کار انجام شده است؛ چنان‌که ما توسعه روابط با کشورهای دوست و همسایه را مدنظر قرار داده‌ایم و حضور سیاسیون و اقتصادیون از کشورهای مختلف غرب و شرق در تهران گواه همین موضوع است.
روحانی با بیان اینکه در موضوع هسته‌ای تحریم را ظلم بزرگی به مردم و ملتمان می‌دانیم و باید این تحریم‌ها را برداریم، گفت:‌ در مذاکرات هسته‌ای از همان اول اعلام کردیم که این مذاکرات بر مبنای برد - برد خواهد بود و اگر کسی فکر می‌کند می‌تواند در یک مذاکره طرف مقابل را شکست دهد و خودش صددرصد به پیروزی برسد، اشتباه می‌کند؛ چراکه دنیای سیاست این‌گونه نیست و ما باید به نقطه تعامل برسیم.
رئیس‌جمهوری اضافه کرد: خط قرمز کشورمان در بحث هسته‌ای حقوق ملت ایران است. ما از حق ملتمان کوتاه نخواهیم آمد، اما اینکه از حق خود به چه سبکی استفاده کنیم، تندتر یا کندتر استفاده کنیم، وابسته به تصمیمات نظام ما است؛ اما اجازه نمی‌دهیم که هیچ‌گاه منافع ملی ما زیر چکمه ابرقدرت‌ها، بیگانگان و متخاصمان قرار بگیرد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: تیمی که در حال مذاکره است، خوب مسائل را می‌فهمد و متخصص این کار است. مسائل حقوقی و سیاسی را درک می‌کند و تجربه لازم را دارد، دلیلش هم این است که ما در مرحله اول توانستیم موفق شویم؛ درحالی‌که بسیاری فکر می‌کردند این توفیق امکان‌پذیر نیست.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه ما در مذاکرات هسته‌ای در حال پیشرفت بوده و به مرحله نهایی وارد شده‌ایم، گفت: اگر طرف مقابل ما در چارچوب مقررات بین‌المللی و حفظ حقوق ملت ایران و منافع ما حرکت کند، در زمان کوتاهی می‌توانیم مسائل‌مان را حل‌و‌فصل کنیم و دلیلش این است که ما چیزی را مخفی نکرده‌ایم و نمی‌خواهیم مخفی کنیم. فعالیت‌های ما صلح‌آمیز بوده و خواهد بود و همه فعالیت‌های ما تحت نظارت آژانس بوده و خواهد بود؛ بنابراین چه مشکلی برای اینکه مسائل‌مان را با دنیا حل‌و‌فصل کنیم وجود دارد؟
روحانی ادامه داد: دنیا هم این موضوع را فهمیده است که مسیر تهدید و فشار و تحریم به سر آمده و افکار عمومی دنیا هم پذیرای این موضوع نیست. آنگاه که غرب علیه ملت ایران قدم برداشت، قطعا ضدحقوق بشر بود؛ چراکه در تحریم دارو و کالاهای اساسی به مردم ما فشار وارد کرد.
رئیس‌جمهوری افزود: وقتی مردم برای خرید گندم و داروهای مورد نیاز خود به‌دلیل تحریم غیرقانونی و غلط غرب دچار مشکل باشند، در واقع این کار خلاف حقوق بشر، اصول انسانی و چارچوب مقررات بین‌المللی بوده است.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تعامل سازنده با جهان، گفت: کشور و ملت ایران آماده است تا با استدلال، منطق و تعامل سازنده با دنیا سخن گفته و پای میز مذاکره بنشیند؛ البته در این مسیر هرگز فشار، زور و سخن ناحق را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت.
روحانی با بیان اینکه دنیا امروز می‌بیند که ایران با منطق با جهان سخن می‌گوید، گفت: دنیای سیاست دنیای شعار نیست و آنها که فکر می‌کنند اگر با صدای بلند و با درشتی با دیگران صحبت کنند، در دنیا پیروز می‌شوند، مسائل سیاسی را خوب نمی‌شناسند. البته اگر قصدمان تعامل باشد، نه تقابل.
رئیس‌جمهوری سیاست دولت را بر پایه تعامل سازنده با جهان دانست و خاطرنشان کرد: سند چشم‌انداز بیست‌ساله هم که مطابق فرمایش مقام معظم رهبری بعد از قانون اساسی مهم‌ترین سیاست کشور است، بر تعامل سازنده تاکید دارد؛ تعامل سازنده راه خود را دارد و دولت این راه را به‌خوبی می‌شناسد و تا امروز در این مسیر موفق بوده و ان‌شاءالله در آینده نیز موفق خواهد بود.
روحانی با تاکید بر اینکه خوش‌بینی و بدبینی در دنیای سیاست معنا نداشته و باید در این مسیر واقع‌بین باشیم، افزود: با شناختی که از دنیا دارم، نسبت به مذاکرات بدبین نیستم، اما دستیابی به توافق نهایی در پایان ۶ ماه، وابسته به این است که طرف مقابل آماده تعامل صحیح باشد. رئیس‌جمهوری با اشاره بر آمادگی ایران برای تعامل درست و سازنده، گفت: کشور و ملت ایران آماده است تا با استدلال، منطق و تعامل سازنده با دنیا سخن گفته و پای میز مذاکره بنشیند؛ البته فشار، زور و سخن ناحق را هیچ‌گاه نپذیرفته و نخواهد پذیرفت.
روحانی با بیان اینکه ایران در این مذاکرات و معامله که با غرب انجام داده یا خواهد داد، به‌دنبال چیزی جز شفافیت بیشتر در راستای افزایش اعتماد افکار عمومی دنیا نیست، ادامه داد: ایران هیچ‌ زمانی به‌دنبال سلاح نبوده و نخواهد بود و هیچ باکی از بیان شفاف این موضوع برای ایجاد اعتماد بیشتر نداریم.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه شکستن و رفع عهدنامه‌ها و تحریم‌های نابحق سازمان ملل از حقوق ملت ایران است، تصریح کرد: قدم‌هایی برای شکستن تحریم و تحریم‌های پتروشیمی، خودرو و قطعات هواپیما برداشته شده و همه شرکت‌های مهم هواپیمایی برای فروش قطعه و تعمیرات اعلام آمادگی کردند و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است.
روحانی گفت: در حوزه تعاملات بانکی همه تحریم‌ها برداشته نشده؛ اما یک قدم مهم برداشته شده و آن این است که در مورد دارو و کالاهای اساسی عین روال سابق بدون اینکه مبلغی اضافه بپردازیم، خرید می‌کنیم.
رئیس‌جمهوری افزود: قدم اصلی این است که همه تحریم‌ها برداشته شود؛ چراکه این تحریم‌ها غیرقانونی است و ان‌شاءالله در مذاکرات نهایی این قدم‌ برداشته خواهد شد.
روحانی همچنین درخصوص گسترش روابط ایران با کشورهای اروپای غربی و نتایج حاصل از این گسترش روابط، ازجمله در زمینه افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در جمهوری اسلامی ایران مورد اشتیاق همه آنها است؛ البته باید به این نکته توجه داشت که حل‌و‌فصل مسائل اقتصادی و سیاسی در روابط بین‌الملل یک‌شبه انجام نمی‌شود.
رئیس‌جمهوری با اشاره به ابراز علاقه شرکت‌های خارجی برای حضور و سرمایه‌گذاری در کشورمان اظهار کرد: برای اجرایی شدن این کار، ابتدا باید مشکلات بانکی ما حل‌و‌فصل شود.
روحانی با بیان اینکه به‌واسطه توافق صورت‌گرفته یک قدم در زمینه حل‌و‌فصل این موضوع برداشته شده و در آینده نیز قدم‌های فراوانی باید برداشته شود و ان‌شاءالله در توافق نهایی این مساله حل خواهد شد، رفت‌وآمد وزرای خارجه کشورهای اروپایی را بیانگر این موضوع دانست که همه به آینده امیدوار و خوش‌بین هستند.
رئیس‌جمهوری تاکید کرد: ما باید این روند را در راستای حقوق ملت ایران با توجه به خطوط قرمز و همچنین رعایت عزت و حکمت ادامه دهیم.
روحانی با بیان اینکه روابط جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها گسترش پیدا کرده است، در زمینه روابط با عربستان نیز گفت: مانعی برای روابط از سوی ایران وجود ندارد و مشکل آنها در ارتباط با منطقه است که امیدواریم آنها شرایط منطقه را درک کرده و بدانند که راه‌حل مسائل منطقه، برادری، صلح، امنیت و مقابله با تروریسم است؛ در این صورت مشکلی برای روابط نخواهیم داشت.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه آیا در مذاکرات غیر از مسائل هسته‌ای در مورد مسائل دیگر نیز گفت‌وگو خواهد شد؟، گفت: به غیر از آمریکا که روابطمان پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، با دیگر کشورهای ۱+۵ مساله‌ای نداریم و مذاکره و گفت‌وگو می‌کنیم و این در حالی است که با دو کشور چین و روسیه روابط خوبی داریم که بهتر نیز خواهد شد.
روحانی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه آیا هنوز هم نسبت به تعاملات داخلی در کشور خوش‌بین هستید با بیان اینکه من هنوز هم خوش‌بین هستم؛ چراکه ملت ما ملت بسیار بزرگ و فهیمی است، افزود: ابتدا باید بپذیریم که جناح‌ها و احزاب مختلفی در کشور حضور دارند و نظرات آنها نظرات مختلفی است که این اشکالی هم ندارد؛ چراکه باید نظرات مختلف را تحمل کرده و آستانه تحمل خود را بالا برده و نباید به خاطر یک مساله جزئی روبه‌روی هم قرار بگیریم.
رئیس‌جمهوری با اشاره به شرایط کشور در سال‌های گذشته، اظهار کرد: در گذشته شرایطی در کشور بود که قوا روبه‌روی هم قرار می‌گرفتند و حتی از یکدیگر شکایت می‌کردند اما امروز دولت روابط خوبی با مجلس دارد.
امروز دولت با کلیت مجلس به‌عنوان قوه مقننه و همچنین با قوه قضائیه روابط خوبی دارد؛ امروز قوای سه‌گانه با هم روابط بسیار خوبی دارند و همواره به کمک هم می‌شتابند و با یکدیگر تفاهم و تعامل دارند.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امروز اقوام و اقلیت‌های کشور شرایط بسیار خوبی دارند، تصریح کرد: من در سفر به سیستان و بلوچستان از اینکه مشاهده کردم شیعه و سنی، بلوچ، زابلی و سیستانی برادرانه کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، بسیار لذت بردم.
روحانی با اشاره به استعدادهای موجود در سواحل جنوبی کشور، اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان و سواحل جنوبی کشور استعدادها و ظرفیت‌های بسیاری برای شکوفایی دارند و هرچه این مناطق شکوفا‌تر شوند و توسعه در آن بیشتر شود، اختلافات هم کمتر خواهد شد.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت نیاز به انسجام و وحدت در کشور خاطرنشان کرد: همه اقلیت‌های دینی و اقوام گوناگون در کشور، ایرانی بوده و از حقوق برابر شهروندی برخوردارند؛ تمام جناح‌هایی که قانون اساسی را قبول داشته و در چارچوب آن فعالیت می‌کنند و همه موافقان و مخالفان دولت عزیز و محترم هستند و از حقوق برابر برخوردارند.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: تنها سخن دولت این است که چارچوب منافع ملی و دیانت را مراعات کنند؛ بنده می‌خواهم همه جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها و حتی آنهایی که دولت را تخریب می‌کنند، بدانند همه زیر یک سقف هستیم و داخل یک خانواده قرار داریم و نقد آنها روی چشم ما قرار دارد، اما نگذارند اخلاق لطمه ببیند.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اخلاق، تعامل سازنده با دنیا و احیای اقتصاد از جمله شعارهای اصلی بنده در انتخابات بود، گفت: من امروز به‌دنبال پیگیری همه آن شعارها هستم و نسبت به همه قول‌هایی که به مردم در ۲۲ فروردین سال ۹۲، روز ثبت‌نام ریاست‌جمهوری و در همه سخنرانی‌های خودم اعلام کردم، وفادار خواهم بود.
تداوم کمک و حمایت از مردم
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه پیروزی ملت در حقیقت پیروزی همگان است، منتقدان دولت را به احترام گذاشتن به پیروزی‌های ملت فراخواند و گفت: دولت تدبیر و امید در همه زمینه‌ها با کمک و حمایت مردم راه خود را ادامه خواهد داد.
روحانی با بیان اینکه مردم باید بدانند برخی موارد یک روزه حل نخواهد شد، افزود: حل برخی موضوعات که به سیاست داخلی، وحدت و انسجام جناح‌های درون کشور مربوط می‌شود زمان‌بر است؛ همه باید به هم کمک کرده و شرایط را آماده‌تر کنیم، عجله برخی افراد کار را سخت می‌کند.
روحانی با اشاره به اینکه گفته می‌شود رئیس‌جمهور بعضی از صحبت‌های خود را فراموش کرده است، گفت: بنده هیچ چیز را یادم نرفته و شکر خدا حافظه‌ام خوب بوده و هنوز خوب است و به خوبی می‌دانم که چه قولی داده‌ام و چه باید بکنم.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه همه قوا باید دست به دست هم بدهیم و به قانون اساسی احترام بگذاریم، خاطرنشان کرد: همه باید یادمان باشد که زیر پرچم رهبری معظم انقلاب هستیم و باید به ولایت فقیه احترام گذاشته و احترام بزرگان را مدنظر قرار دهیم.
روحانی با بیان اینکه شکستن بزرگان کشور هنر نبوده و با مروت و فرهنگ ایرانی و اسلامی ما سازگار نیست، افزود: بیان اختلاف نظرها و تضارب آرا اشکالی ندارد، اما باید احترام یکدیگر را نگه داریم و به اخلاق پایبند باشیم.
رئیس‌جمهوری ملت ایران را ملتی زنده، رشید و بزرگ توصیف و تصریح کرد: بنده به ملت بزرگ و عزیزمان اطمینان می‌دهم، دولت قدم‌های مستحکمی در مسیری که انتخاب کرده و به مردم قول داده برمی‌دارد؛ بنده به اقتصاد و رونق اقتصادی و ادامه مهار تورم و ایجاد اشتغال در کشور خوش‌بین هستم و در حوزه سیاست خارجی نیز به مسائل بدبین نیستم؛ تعامل با دنیا ادامه پیدا کرده و در مساله هسته‌ای نیز قدم به قدم موضوع را حل خواهیم کرد.
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه آیا موضوع کاهش دخالت دولت در بخش فرهنگ به معنای بی‌توجهی دولت به این بخش است، گفت: دخالت غیر از کمک است و دولت حتما به بخش فرهنگ کمک خواهد کرد.
رئیس‌جمهوری ضمن ابراز رضایت از وضعیت دانشگاه‌های کشور، گفت: امروز دانشگاه‌ها بسیار آرام، بانشاط و فعال هستند و در همین راستا از استادان، دانشجویان و فرهنگیان و البته از کارگران عزیز که این ایام متعلق به آنها است تشکر می‌کنم.
روحانی با بیان اینکه اقدامات خوبی در بخش فرهنگ کشور در حال انجام شدن است، تصریح کرد: در راستای تحرک و تجاری‌سازی فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان نیز قدم‌های خوبی برداشته شده است.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه کاهش مداخله دولت در بخش فرهنگ به معنای آن است که کارشناسان فرهنگ و پیشکسوتان و انجمن‌های تخصصی بیشتر به صحنه بیایند، گفت: ما می‌خواهیم صاحب‌نظران در بسیاری از موارد مربوط به بخش فرهنگ در چارچوب قانون وارد صحنه شوند؛ البته قانون هم باید شفاف بوده و در کشور اجرا شود و همه به آن احترام بگذاریم.
روحانی با بیان اینکه جوانان و بانوان کشور تلاش‌های بسیاری کرده‌ و شاهد نشاط خاصی در میان زنان کشور هستیم، اظهار کرد: نهاد ریاست‌جمهوری برای اولین‌بار از زنان سفرا برای معرفی روز زن در تهران دعوت کرد که البته مثل اینکه برخی از این شادمانی و قدم مثبت کمی ناراحت شده‌اند.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه پیروزی ملت در حقیقت پیروزی همه است، ادامه داد: منتقدان دولت، به پیروزی‌ها احترام بگذارند و ان‌شاءالله در همه زمینه‌ها با کمک و حمایت مردم راه را ادامه خواهیم داد و بنده کاملا امیدوارم و موفقیت را پیش روی ملت ایران می‌بینم و به امید خدا شاهد موفقیت‌های بیشتری در سایر زمینه‌ها خواهیم بود.
روحانی در پایان ضمن آرزوی توفیق برای ملت ایران در پناه اجرای احکام مقدس دین مبین اسلام و فرهنگ بالای ایرانی، اظهار امیدواری کرد، بتوانیم همواره هویت ایرانی و اسلامی خود را حفظ کنیم.

سرمایه‌گذاران در راه ایران