عباس رجایی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»:
ایرانیان خارج از کشور سرمایه اقتصادی، اجتماعی کشور هستند
گروه خبر - رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» در تشریح هدف شکل گیری فراکسیون ایرانیان خارج از کشور با بیان اینکه ایرانیان نخبه و فرهیخته که دور از وطن زندگی میگذرانند نیز در عرصه اندیشه و فرهنگ ممتازند و با گسترش علم و دانش و فناوری میتوانند در راستای توسعه میهن گام بر دارند. عباس رجایی با تاکید بر اهمیت توسعه منابع انسانی و استفاده از استعدادها و ظرفیتهای موجود در ایرانیان خارج از کشور، به حضور بسیاری از ایرانیان در بزرگترین مراکز اقتصادی، علمی و مهندسی جهان اشاره کرد و از داراییهای فکری، علمی، اقتصادی و.
گروه خبر - رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» در تشریح هدف شکل گیری فراکسیون ایرانیان خارج از کشور با بیان اینکه ایرانیان نخبه و فرهیخته که دور از وطن زندگی میگذرانند نیز در عرصه اندیشه و فرهنگ ممتازند و با گسترش علم و دانش و فناوری میتوانند در راستای توسعه میهن گام بر دارند. عباس رجایی با تاکید بر اهمیت توسعه منابع انسانی و استفاده از استعدادها و ظرفیتهای موجود در ایرانیان خارج از کشور، به حضور بسیاری از ایرانیان در بزرگترین مراکز اقتصادی، علمی و مهندسی جهان اشاره کرد و از داراییهای فکری، علمی، اقتصادی و... آنها به عنوان سرمایه و پتانسیلی یاد کرد که میتواند در جهت خدمت به کشور، استفاده شود.
او با اشاره به علاقهمندی این افراد به زادگاه مادری و فرهنگ و کشورشان گفت: «حجم سرمایههای ایرانیان خارج از کشور قابل توجه است و جذب آن میتواند تاثیر عمیقی بر اجرای پروژههای ملی داشته باشد.»
رجایی علاوهبر این، با یادآوری اینکه این فراکسیون در مجلس هفتم و هشتم وجود داشت اما جای خالی آن در مجلس نهم احساس میشد، گفت: «مجلس به عنوان نماد مردمسالاری فراکسیون ایرانیان خارج از کشور را شکل داد که بهطور رسمی از ۲۵ فروردین ماه امسال کار خود را آغاز کرد.»
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه «ایرانیها هرجای دنیا که باشند ایرانی محسوب میشوند بنابراین باید در ازای استفاده از ظرفیتهایشان، بتوانیم امنیت سرمایهگذاری را برای آنها تامین کنیم، گفت: «برخی قوانین سرمایهگذاری باید برای ایرانیان خارج از کشور متفاوت از ساکنان داخل کشور باشد. به همین منظور نیازمند طراحی بستههای تعریف شده برای بهرهمندی هرچه بیشتر از ظرفیتهای ایرانیان خارج از کشور هستیم.» او با تاکید بر اینکه ما نیازمند تغییر نگاه به ایرانیان مقیم دیگر کشورهای جهان هستیم یادآوری کرد: «بسیاری از این افراد معاند نظام نبوده و خواهان سهیم بودن در آبادانی وطن خود هستند. حال آنکه عوض کردن این نگاه، ساز و کار خود را میطلبد که باید در قوانین لحاظ شود. این موضوع امسال به دلیل نامی که مقام معظم رهبری برای آن برگزیدهاند حساستر از پیش میشود.»
رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور با بیان اینکه متقاضیان عضویت در این فراکسیون تقریبا از همه استانهای کشور و همه کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی و همچنین اقلیتهای دینی و مذهبی هستند گفت: «تاکنون بیش از ۳۰ نفر از نمایندگان عضو این فراکسیون شدهاند اما هنوز برنامه عضوگیری بسته نشده و نمایندگان مجلس میتوانند به این فراکسیون بپیوندند.»
رجایی در توضیح برنامههای این فراکسیون، از همکاری نزدیک با شورایعالی ایرانیان خارج از کشور نام برد و گفت: «ارتباط نزدیک و کارساز با سازمانهای دولتی، غیردولتی، حوزههای علمیه، NGOها، رسانههای جمعی، وزارت خارجه و سفارتخانهها در دستور کار این فراکسیون قرار دارد.
رئیس فراکسیون ایرانیان خارج از کشور از کارگروه فرهنگ و اقوام، علمی و آموزشی، اقتصاد و بازرگانی، حقوقی و قضایی و فناوری نوین به عنوان پنج کارگروه این فراکسیون یاد کرد و گفت: «عباس رجایی رئیس فراکسیون، سیداحمد دستغیب، نایب رئیس اول، غلامرضا نوری، نایب رئیس دوم، علی ایرانپور، دبیر اول، محمدابراهیم رضایی، دبیر دوم و سیدهادی حسینی به عنوان سخنگوی این فراکسیون انتخاب شدهاند.»
ارسال نظر