سفره‌های زیرزمینی در آستانه انهدام

ایرنا - معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه، سفره‌های زیرزمینی در آستانه انهدام قرار دارند و هنوز نمی‌دانیم چه چیزی را از دست می‌دهیم، گفت: بیش از ۵۰ درصد منابع آبی کشور وابسته به سفره‌های زیرزمینی است. رحیم میدانی در همایش مدیران ارشد آب و فاضلاب کشور افزود: اگر گفته می‌شود آب، ‌محور توسعه و اشتغال است امروز دیگر رمقی در آب باقی نمانده که ایجاد اشتغال کند.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مسوولان کشور گفت: ایشان بر گفتمان‌سازی و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکید کردند که از همکاران می خواهم توجه ویژه به این موضوعات داشته باشند.

معاون وزیر نیرو با تاکید بر بهره‌وری بیشتر از منابع آب کشور اظهار کرد: بدون توجه به بهره‌وری مدیریت منابع آب میسر نمی‌شود و عمده‌ترین مشکل امروز کشور پایین بودن بهره‌وری آب و به تبع آن بهره‌وری نیروی انسانی است.

وی با اشاره به اینکه منابع آبی کشور در وضعیت خوبی قرار ندارد، گفت: مشکلات این‌طور نیست که ریشه در تغییر اقلیم داشته باشد، بلکه برای مدیریت منابع آب باید با سناریوهای جدید حرکت کنیم تا در آینده غافلگیر نشویم.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی باید به خودمان بیاییم و نسبت به منابع آب کشور حساس باشیم و از هدر دادن آن نیز به شدت پرهیز کنیم. معاون وزیر نیرو با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی مدیریت حوزه اظهار کرد: چنین شوراهایی طی ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته در کشورهای دنیا تشکیل شده است، اگر چه با تاخیر وارد این بحث شدیم، اما نتایج خوبی را به‌دست خواهیم آورد.

وی با بیان اینکه همه باید نسبت به مسائل و مشکلات آب حساس باشند و این تنها مشکل وزارت نیرو نیست، خاطرنشان کرد: با اقدامات پلیسی نمی‌توان آب را مدیریت کرد، بلکه باید در این خصوص فرهنگ‌سازی کرد و آب باید به دغدغه همگانی تبدیل شود.

معاون وزیر نیرو در خصوص ساخت سد در کشور نیز گفت: نباید با اعمال فشار مجبور شویم سدی را احداث کنیم که اگر بعدها از ظرفیت آب آن کاسته شد تنها وزارت نیرو جوابگو باشد.

قائم مقام وزیر نیرو نیز با بیان اینکه باید در مصرف آب نهایت تلاش صورت گیرد و همه در این زمینه همکاری داشته باشند، گفت: در حال حاضر از ۳۱ استان کشور در ۲۴ استان با مشکل کم آبی مواجه هستیم.

ستار محمودی افزود: اگرچه خوشحالیم که کسی در سال جاری متوجه نشد چگونه آب شرب تامین شد، ولی چگونگی تهیه آب از موارد قابل توجه است که اگر تلاش همکاران نبود، امکان تامین فراهم نمی‌شد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت بارندگی‌ها از اول مهرماه تا هجدهم اسفند ماه سال جاری مناسب نبود و نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش مواجه هستیم، ادامه داد: میانگین بارش‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته

۲۱ درصد و روان آب‌ها نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد با کاهش مواجه شده است.

قائم مقام وزیر نیرو اظهار کرد: سال آینده با دو دغدغه بحران آب و افزایش تعرفه‌ها مواجه هستیم و این آزمونی برای همکاران در وزارت نیرو است.

وی افزود: اولویت بخشی به طرح‌های نیمه‌تمام، پیش‌بینی طرح‌های اضطراری تامین آب، برنامه نگهداری و بهره‌برداری از تاسیسات و توجه به کیفیت آب، شیوه‌های کنترل مصرف و تهیه و تجهیزات مورد نیاز و نظام اندازه‌گیری از موضوعات با اولویت است.

قائم مقام وزیر نیرو گفت: در بخش تعرفه‌ها در حال حاضر قیمت تمام شده آب شهری ۷۱۰ تومان به ازای هر مترمکعب و این در حالی است که به ازای هر مترمکعب تنها ۳۲۰ تومان از مشترک دریافت می‌شود و اگر ۲۰ درصد افزایش داشته باشیم، میانگین یک هزار و ۵۰۰ تومان برای قبوض هر مشترک افزایش خواهد یافت.

محمودی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد آب مصرفی کشاورزان از طریق آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود، گفت: قیمت تمام شده آب به ازای هر مترمکعب آب کشاورزی ۱۳۰ تومان است، ولی میانگین دریافتی از کشاورزان چهار تومان است که اگر ۲۰درصد هم افزایش یابد پنج تومان به ازای هر مترمکعب خواهد شد که هنوز با قیمت تمام شده فاصله زیادی دارد.

وی با تاکید بر ضرورت افزایش اعتماد مشترکان افزود: اگر قرار است ۲۰ درصد در تعرفه‌ها افزایش داشته باشیم باید ۲۰ درصد نیز خدمات را افزایش دهیم و نباید در ارتباط با مشترکان نارسایی وجود داشته باشد.