بالگردهای سپاه و نفربرهای ارتش به کمک میآیند
ورود نیروهای مسلح به بحران برف در شمال
گروه خبر - مناطق شمالی کشور اگرچه همچنان با مشکلات ناشی از بارش برف کمسابقه، دستوپنجه نرم میکنند، اما پس از دستور رئیسجمهور به وزرای کشور، راه و شهرسازی و نیرو برای پیگیری وضعیت شهرهای محاصره در برف، این بار نوبت به نیروهای مسلح رسید تا با نفربرهای ارتش و بالگردهای سپاه برای امدادرسانی به استانهای مازندران و گیلان، وارد عمل شوند. امیر محمودی، رئیس ستاد بحران ارتش نیز از اعزام نفربرهای ارتش به مناطق صعبالعبور استان گیلان خبر داد. همچنین فرماندهان سپاه استانی ملزم شدند تا به کمک مردم بروند؛ ورود سپاه به این جریان از دستور ویژه سرلشکر جعفری فرمانده سپاه پاسداران برای کمک به مناطق شمال آغاز شده است.
گروه خبر - مناطق شمالی کشور اگرچه همچنان با مشکلات ناشی از بارش برف کمسابقه، دستوپنجه نرم میکنند، اما پس از دستور رئیسجمهور به وزرای کشور، راه و شهرسازی و نیرو برای پیگیری وضعیت شهرهای محاصره در برف، این بار نوبت به نیروهای مسلح رسید تا با نفربرهای ارتش و بالگردهای سپاه برای امدادرسانی به استانهای مازندران و گیلان، وارد عمل شوند. امیر محمودی، رئیس ستاد بحران ارتش نیز از اعزام نفربرهای ارتش به مناطق صعبالعبور استان گیلان خبر داد. همچنین فرماندهان سپاه استانی ملزم شدند تا به کمک مردم بروند؛ ورود سپاه به این جریان از دستور ویژه سرلشکر جعفری فرمانده سپاه پاسداران برای کمک به مناطق شمال آغاز شده است. این خبر را سردار رمضان شریف معاون روابط عمومی کل سپاه در گفتوگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد و گفت: «بعد از مشخص شدن ابعاد گسترده بحران بارش برف در استانهای گیلان و مازندران و لزوم حضور گسترده و منسجم سپاه و بسیج در این امر، سردار جعفری دستور ویژه را صادر کرد.»
او با اعلام اینکه «تاکنون ۱۸ گردان در استان گیلان و ۱۲ گردان نیروی انسانی در استان مازندران کار امدادرسانی به مردم و کمک به دستگاههای مسوول را انجام میدهند»، از فعالیت «۷۰ دستگاه مهندسی مانند لودر و ۱۸۰ دستگاه خودرو کمکدار برای ارسال مایحتاج به مردم منطقه از سوی سپاه »خبر داد.
معاون روابط عمومی همچنین از دستور جعفری به قرارگاه خاتمالانبیا(ص) خبر داد که تحت امر فرماندهان سپاه این دو استان به مردم کمکرسانی کنند. او همچنین گفت: «نیروی هوافضای سپاه برای پشتیبانی هوایی به منظور رفع نیازهای احتمالی سپاههای استانی و ستاد بحران آمادگی دارد.»
اگرچه گزارشها حاکی از آن است که در برخی مناطق ارتفاع برف به دو متر رسیده است، اما آمارهای رسمی شرکت ملی گاز ایران نشان میدهد که متوسط مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری به بیش از ۴۹۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است. خبرگزاری مهر گزارش داده که «هماکنون جریان گاز شهری در استانهای مختلف کشور همچون آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گیلان و گلستان با افت شدید یا قطعیهای گسترده روبهرو شده است.»
در شرایطی که سرما زندگی عادی مردم را مختل کرده، گزارش شرکت گاز از قطع گاز در شهرهای مازندران حکایت دارد؛ محسن عرب مقصودی مدیرعامل شرکت گاز این استان با اشاره به افت فشار یا قطعی گاز در برخی از شهرهای این استان حاشیه دریای خزر، گفت: «جریان گاز بخشی از محلات آمل قطع شده و گاز مصرفی همه ادارات، کارخانهها، مدارس و مراکز تجاری مازندران قطع است.»
در این میان مسوولان از مردم خواستهاند که در صورت نیاز از لوازم برقی گرمایشی استفاده کنند؛ اما این سخن در شرایطی مطرح شده که قطع برق در برخی مناطق مشکلات مردم را دو چندان کرده است. با این حال وزیر کشور از رفع مشکل برق شهرهای شمالی خبر داده است. عبدالرضا رحمانی فضلی در گفتوگو با «ایرنا» علاوهبر اعلام خبر رفع قطعی برق و بازگشایی راههای داخلی استانهای شمالی، «بسته بودن راههای روستایی» را «تنها مساله فعلی این مناطق» قلمداد کرد که «آن هم در حال بازگشایی است.» وزیر کشور «عملکرد» وزارت راه و شهرسازی، سپاه پاسداران، شهرداری تهران و سایر دستگاههای اجرایی در این زمینه را «خوب» توصیف کرد و گفت: «با همت همه مسوولان، برق هماکنون در تمام شهرها وصل است و حتی مشکل پخت نان نیز که از مشکلات مردم به حساب میآمد، رفع شده است.»
با این همه سازمان امداد و نجات هلال احمر از «توزیع بسته غذایی در بین محاصرهشدگان برف در ۲۶استان» خبر داده است. بر اساس گزارش «ایرنا» پیرحسین کولیوند رئیس سازمان هلال احمر گفت که «۱۰هزار و ۶۰۰بسته غذایی بین متاثرین از برف و یخبندان در ۲۶ استان توزیع شده است.»
با همه این تکاپوها برای مدیریت بحران برف و سرما در مناطق شمالی کشور اما، قاسم احمدی لاشکی دبیر مجمع نمایندگان مازندران، از بحران جدید در غرب مازندران هشدار داد و به خبرگزاری فارس گفت: «بعد از اتمام بارشها و آب شدن برفها، احتمال بروز سیل در مناطق بحرانزده مازندران وجود دارد و دستگاههای مرتبط، تمهیدات لازم برای مدیریت در سیل احتمالی را داشته باشند.»
بحران برف و سرما در شمال کشور در حالی چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت که طبق پیشبینی سازمان هواشناسی کشور، در ۲۴ ساعت آینده نیز بسیاری از مناطق کشور شاهد ادامه بارش برف خواهند بود. حال باید دید سایر استانها تدابیر لازم را برای رویارویی با بارش سنگین برف اتخاذ کردهاند یا خیر؟
ارسال نظر