چرا بانک مرکزی بازپرداخت بدهی زنجانی را تایید نکرد؟
گروه خبر- رئیس کمیسیون اصل نود مجلس میگوید: «یکی از مقامات بانک مرکزی در تماس با وی پرداخت بدهی زنجانی را تایید کرده است، اما عواملی تاثیرگذار شد که بانک خارجی (حسب اظهار مقام بانک مرکزی خودمان) گواهی خودش را پس گرفت. » محمد علی پور مختار در برنامه تلویزیونی «دیروز، امروز، فردا» بدون نام بردن از بابک زنجانی، اظهار کرد:«پرونده اخیر یک معادله چند ده مجهولی است. از یک طرف بحث تحریمها است، از یک طرف بحث حضور بانکهای خصوصی و دولتی خارجی، بانک مرکزی و وزارت نفت در پرونده مطرح است. »
وی با بیان اینکه بازیگران و عوامل مختلف زیادی در این پرونده وجود دارند که بیشتر خارجی هستند، خاطر نشان کرد: «گذشته متهم و مصالح کشور هم موضوع دیگری است که اهمیت دارد.
گروه خبر- رئیس کمیسیون اصل نود مجلس میگوید: «یکی از مقامات بانک مرکزی در تماس با وی پرداخت بدهی زنجانی را تایید کرده است، اما عواملی تاثیرگذار شد که بانک خارجی (حسب اظهار مقام بانک مرکزی خودمان) گواهی خودش را پس گرفت.» محمد علی پور مختار در برنامه تلویزیونی «دیروز، امروز، فردا» بدون نام بردن از بابک زنجانی، اظهار کرد:«پرونده اخیر یک معادله چند ده مجهولی است. از یک طرف بحث تحریمها است، از یک طرف بحث حضور بانکهای خصوصی و دولتی خارجی، بانک مرکزی و وزارت نفت در پرونده مطرح است.»
وی با بیان اینکه بازیگران و عوامل مختلف زیادی در این پرونده وجود دارند که بیشتر خارجی هستند، خاطر نشان کرد: «گذشته متهم و مصالح کشور هم موضوع دیگری است که اهمیت دارد. از جهت دیگر مدیریت این پرونده با هدف بازگشت این پولها به کشور صورت میگیرد. با تایید یکی از مسوولان بانک مرکزی و وزارت نفت اعلام شده بود بدهی وی به وزارت نفت به حساب واریز شده است. اما این عواملی که عرض کردم بعدا تاثیرگذار شد که آن بانک خارجی (حسب اظهار مقام بانک مرکزی خودمان) گواهی خودش را پس گرفت.»
پورمختار با بیان اینکه «تجربه نشان میدهد کسانی هستند که با فشار کارشان را ادامه میدهند و مراجعات نامشروع زیادی به آنها هست و مجبورند افراد را راضی کنند تا بتوانند در عرصه بمانند» خاطرنشان کرد: «موضوع حمایت و ایجاد امنیت برای سرمایهگذاری مساله بسیار مهمی است که باید صورت بگیرد. هدف از مبارزه با مفاسد اقتصادی، حمایت از سرمایهگذاری سالم است. ما به مبارزه با فساد اعتقاد داریم، اما بحث حمایت از سرمایهگذاران اقتصادی سالم هم یک بحث مهم است. منشأ مهم کاهش تولید ما، موضوع واردات است.» وی ادامه داد: «همیشه استثناها به منافذ فرار از اجرای قانون تبدیل شده است. بعضا همه به استثنا تبدیل میشوند. اینها باید برداشته شود. در قانون نویسی نباید گرد نویسی قانون اتفاق بیفتد و همه چیز باید شفاف و مشخص باشد.»
پورمختار با بیان اینکه مفاسد اداری در کنار مفاسد اقتصادی باهم تعریف میشوند، افزود: «اتفاقاتی در دستگاه اداری ما ممکن است اتفاق بیفتد که به بروز مفاسد اقتصادی کمک میکند. واقعیت تلخ این است که یک پای هر فسادی که بررسی میکنیم دستگاه اداری و اجرایی است. پس مفاسد اداری را هم باید در کنار مفاسد اقتصادی ریشهیابی و علاج کنیم.»
پورمختار در ادامه صحبت هایش گفت: «فشارهای زیادی در راه مبارزه با مفاسد اقتصادی وجود دارد. روی خود من فشارهای زیادی وجود دارد. میگویند مراقب باشید، با شما برخورد خواهند کرد، بعضا خودم حس میکنم وقتی نزدیک به موضوعی میشویم سفارشها و صدایش از جای دیگری میآید. در هفته جاری از روسای کمیسیونهای سابق اصل ۹۰ دعوت کردیم که آنجا یکی از آقایان راجع به یکی از روسای قبلی که الان در قم هستند و نتوانسته بودند تشریف بیاورند گفتند با ایشان هم همین برخورد صورت گرفت چون فعالیت زیادی در این زمینه داشته است.»
ارسال نظر