واکنشها به گزارش ۱۰۰ روزه دولت یازدهم
صادق: منتقدان به هدف ارائه گزارش ۱۰۰ روزه توجه کنند
دنیای اقتصاد- گزارش ۱۰۰ روزه، در صدویکمین روز از شروع به کار دولت یازدهم از سوی حسن روحانی قرائت شد که البته با حواشی جدیدی همراه بود. ارائه گزارش یازدهمین رییسجمهوری ایران در پیشگاه مردم البته این بار متفاوت از دیگر گزارشهای مرسوم ریاستجمهوری در صداوسیما و در مقابل سه خبرنگار حوزه اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجی برگزار شد و بدعتی بود که جنجال آفرین شد. علاوهبر تغییر شیوه ارائه گزارش، آمار و ارقام بدهیهای دولت، پروژههای ناتمام و درصد تورم سبب شد، صدای برخی به انتقاد و صدای برخی دیگر به تشویق از دولت بلند شود.
دنیای اقتصاد- گزارش ۱۰۰ روزه، در صدویکمین روز از شروع به کار دولت یازدهم از سوی حسن روحانی قرائت شد که البته با حواشی جدیدی همراه بود. ارائه گزارش یازدهمین رییسجمهوری ایران در پیشگاه مردم البته این بار متفاوت از دیگر گزارشهای مرسوم ریاستجمهوری در صداوسیما و در مقابل سه خبرنگار حوزه اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجی برگزار شد و بدعتی بود که جنجال آفرین شد. علاوهبر تغییر شیوه ارائه گزارش، آمار و ارقام بدهیهای دولت، پروژههای ناتمام و درصد تورم سبب شد، صدای برخی به انتقاد و صدای برخی دیگر به تشویق از دولت بلند شود. آیتالله احمد علم الهدی که در انتخابات سال ۸۴ از جمله روحانیون حامی کاندیداتوری محمود احمدینژاد در انتخابات بود، در واکنش به گزارش ۱۰۰ روزه عملکرد دولت، سخنان روحانی در رابطه با احمدینژاد را یکطرفه دانست. او البته علاوهبر ارزیابی گزارش صد روزه دولت یازدهم، از ارزیابی سخنان خبرنگاران بازنماند و افزود: آنچه در گزارش رییسجمهور دردآور بود، حرف مجری بود که انتظار داشتیم از یک صهیونیست بشنویم نه از یک ایرانی که بگوید «جامعه خسته ایرانی به آرامش رسیده است. کدام جامعه را میتوان جامعه خسته نامید؟ انتظار ما از یک ایرانی و لو غیرمسلمان، این سخنان نیست، چه برسد به مسلمان و مجری رسانه ملی که البته ریاستجمهوری تمام صحبتها را با تدبیر در مصاحبه تلویزیونی پشت سر گذاشته است.»
محمدرضا صادق مشاور رییسجمهور در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» درباره برخی واکنشهای منفی مسوولان دولت سابق بر این موضوع تاکید کرد که اگر نگاهی منصفانه داشته باشیم، خواهیم دید دولت با ارائه گزارش ۱۰۰ روزه آن هم در موعد مقرر، به وعده خود عمل کرده است.
او با بیان اینکه این واکنشهای منفی را میتوان بر مبنای توجه نداشتن منتقدان گزارش صد روزه رییسجمهور، به هدف این کار دانست، توضیح داد: «هدف از این گزارش تبیین وضعیت واقعی کشور در عرصههای مختلف،از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید و نیز ارائه راهکارها و رویکردها برای حلوفصل مشکلات و کاهش تنشهای موجود بوده است.»
صادق در ادامه با اشاره به اینکه گزارش ۱۰۰ روزه رییسجمهور، ترازنامهای از خدمات یا مشکلات دولت قبل نبوده است، گفت: «در این گزارش برخی راهکارهای ضروری برای برخی مسائل فوری درنظر گرفته شده است که در راستای بهبود وضعیت کشور خواهد بود.»
مهرداد بذرپاش، نماینده مردم تهران در مجلس نیز با انتقاد از عملکرد دولت در ۱۰۰ روز گذشته گفت: گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه نشان داد تا آخر سال حداکثر اقدمات راهبردی دولت در حوزه اقتصاد، دادن ۲ بسته کالایی ارزان به برخی اقشار کمدرآمد است. آیا حداکثر تدبیر دولت ژنرالها همین بود؟ او در همین راستا تاکید کرد که راه پیشنهادی تیم اقتصادی دولت برای کاهش تورم کنترل حجم نقدینگی است، اینکه هیچ پروژه و کاری را انجام ندهیم از ترس اینکه نقدینگی کشور اضافه شود آسانترین راه کنترل تورم است. بذرپاش در پایان افزود: امیدواریم دولت محترم به این باور برسد که انتخابات تمام شده است و اکنون دولت جمهوری اسلامی ایران مطرح است. دستاوردهای ۳۳ ساله نظام با صدها هزار خون شهید به اینجا رسیده است.
این در حالی است که مشاور رییسجمهوری با تاکید بر اینکه پیش از هر واکنشی باید گزارش ارائه شده از سوی دولت به دقت مطالعه شود، توضیح داد: «تبیین وضعیت موجود کشور، بیش از هر دلیل دیگری، از اهداف این گزارش بوده است و دولت با ارائه آن درصدد بود، تا با روشن ساختن این وضعیت، مردم را آگاه کرده و راهکارهای مناسبی را برای مسیر پیش روی کشور ترسیم کند.»
ارسال نظر