رییس مرکز آمار ایران با بیان اینکه تاکنون ۶۵۰ شاخص برای تعیین افق چشم انداز کشور تدوین شده است، گفت: آمار در کشور خاک می‌خورد مگر اینکه نهادی سراغ آن را بگیرد. عادل آذر رییس مرکز آمار ایران در همایش آمار و کاربران با اشاره به اینکه در سال جهانی آمار قرار داریم، اظهار کرد: یکی از مباحثی که باید در نظر گرفته شود نیاز سنجی کاربران مرکز آمار ایران است. وی با تاکید بر اینکه به شرکت‌های با رتبه یک و دو برای واگذاری امور آماری آماده هستیم تصریح کرد: اکنون این نوع شرکت‌ها بسیار کم هستند و باید بیشتر در این زمینه فعالیت شود.

عادل آذر با تقسیم‌بندی کاربران به خاص و عام در حوزه آمار بیان کرد: دولت و دستگاه‌های اجرایی به عنوان کاربران خاص مطرح می‌شوند و دانشجویان، استادان، رسانه‌ها و دیگر گروه‌ها جزو مخاطبان عام قرار دارند. رییس مرکز آمار ایران به منابع مرکز آمار برای تعیین نیازهای آماری اشاره کرد و افزود: بررسی سهم‌های زمانی آمارهای پایه، بررسی شاخص‌های ارزیابی برنامه پنجم، آمارهای مورد نیاز مجامع بین‌المللی و نیاز سنجی از دستگاه‌های اجرایی قبل از تدوین برنامه و آمارهای پایه جزو منابع محسوب می‌شوند.

به گفته عادل‌آذر، در حوزه استانداردسازی، بهره‌وری و چشم‌انداز ۲۰ ساله نیاز داریم از لحاظ شاخص‌ها جایگاه کشور براساس ماده ۶۸ قانون برنامه تهیه و تدوین شود که اکنون ۶۵۰ شاخص برای این موضوع تعیین شده و همچنین در مرکز آمار، اداره کل شاخص‌ها تشکیل شده است. وی با تاکید بر اینکه برنامه‌های کلان کشور به شدت نیازمند شاخص‌هایی غیر از آمارهای پایه‌ای هستند، بیان کرد: در حال حاضر ۴۴ درصد آمارهای این مرکز در راستای مباحث علمی و تحقیقاتی، ۲۹ درصد تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی، ۲۶ درصد مطالعه شخصی و مابقی در بخش رسانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رییس مرکز آمار ایران با بیان اینکه نحوه دسترسی به آمار از طریق وب ۴۳ درصد است، گفت: اکنون حوزه‌های آمار مورد استفاده بیشتر مربوط به اشتغال و بیکاری و در مرحله بعد جمعیت است.