نصب بیلبوردهای «صداقت آمریکایی» غیرقانونی بود

گروه دیپلماسی- سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه امیدواریم مسیر اظهارنظرها به سمت تامین منافع ملی باشد، گفت: رسانه‌ها مسوولیت دارند که در اعتماد مردمی نسبت به آنچه که در حوزه سیاسی در حال انجام است خلل و خدشه‌ای وارد نشود و نباید در اعتماد مردم نسبت به گروه مذاکره‌کننده تردید ایجاد شود. به گزارش»ایسنا»، مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در ساختمان شماره ۹ وزارت خارجه در خصوص نصب بیلبوردهای صداقت آمریکایی گفت: پیش از اینکه وزارت خارجه درگیر این موضوع شود شهرداری تهران و نهادهای داخلی موضوع را بررسی کردند که کار غیرقانونی صورت گرفته بود و هماهنگی‌های لازم درباره نصب آنها انجام نشده بود. در عین حال امیدواریم همه اظهارنظرها و طرح دیدگاه‌ها مبتنی بر چارچوب قانونی و با رعایت اصول و احترام به موضوع اعتماد مردم به گروه مذاکره‌کننده باشد، اگر این چارچوب‌ها در نقدها مورد توجه قرار گیرد همه امکان اظهارنظر و نقد را دارند و مسیری که برای گفت‌وگوها تنظیم شده هم ادامه پیدا خواهد کرد. امیدواریم اقدام در چارچوب قانون بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و همه نهادهای ذی‌ربط هم براین اساس به مسوولیت‌های خود عمل کنند.

پرواز مستقیم ایران به آمریکا

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اخبار منتشر شده درباره راه‌اندازی خط مستقیم پرواز ایران به آمریکای شمالی و کانادا گفت: موضوع ایجاد تسهیلات برای اتباع ایرانی و گردشگران پس از پایان سفر آقای روحانی به نیویورک مورد توجه قرار گرفت و عزم آقای رییس‌جمهور بر این است که تسهیلاتی برای اتباع ایرانی در این باره برقرار شود و در زمینه‌های مختلف مسائل و مشکلات ایرانی‌ها برطرف شود. یکی از بحث‌ها بحث پرواز مستقیم میان ایران و آمریکاست. این بحث نیازمند بررسی موضوعات فنی و اجرایی است و به محض اینکه دستگاه‌های مربوط به نتایج قابل اجرایی در این باره برسند امیدواریم این امکان برای تسهیل تردد فراهم شود.

اجرای تفاهم‌نامه امنیتی با پاکستان

سخنگوی وزارت خارجه از سفر معاون وزیر کشور به پاکستان برای پیگیری موضوع حادثه تروریستی سراوان خبر داد. او با اشاره به حادثه تروریستی سراوان گفت: این حادثه اقدامی شرورانه، تروریستی و مایه تاسف بود و وزارت خارجه به طور سریع کاردار پاکستان را دعوت و یادداشت اعتراضی خود را ارائه کرد. افخم ادامه داد: در عین حال مراتب پیگیری اجرای تفاهم‌نامه امنیتی در دستور کار است. موضوع استرداد مجرمان را در این باره دنبال می‌کنیم. مقامات پاکستان هم ضمن محکوم کردن این اقدام در مذاکراتی که سفیر ایران با معاون وزارت خارجه پاکستان داشت این نکته را اعلام کردند. افخم گفت: در این باره همکاری و گفت‌وگوی نزدیکی میان وزارت خارجه و وزارت کشور در جریان است و به‌زودی معاون وزیر کشور سفری به پاکستان برای پیگیری این موضوع خواهد داشت. ما خواهان این هستیم که این اشرار شناسایی شوند و دولت پاکستان با پیگیری‌هایی که خواهد کرد آنها را شناسایی و دستگیر خواهد کرد و براساس توافق‌نامه استرداد مجرمین آنها را تحویل ایران دهد و امکان مجازات آنها فراهم شود.

مذاکرات ایران و آژانس

افخم درباره مذاکرات سیدعباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه و یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: دومین دور از مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دولت یازدهم در وین آغاز شد. این دوازدهمین دور از مذاکرات ایران و آژانس در طول دو سال گذشته است. ایران همواره بر همکاری با آژانس تاکید داشته و نهایت تلاش خود را برای شفاف‌سازی و رفع ابهامات و پاسخگویی به سوالات انجام داده است. در دولت جدید و متناسب با رویکردی که در مذاکرات با ۱+۵ داشتیم نیازمند این بوده و هستیم که این مذاکرات و رویکرد جدید خود را در تعاملات ایران و آژانس هم نشان دهد. او ادامه داد: دو طرف مذاکرات را مفید و سازنده خواندند؛ در عین حال امیدواریم براساس پیشنهادهایی که به آژانس ارائه شده برای چگونگی تداوم مذاکرات و رفع ابهامات نتایج خوبی به دست آوریم و امروز در پایان این گفت‌وگوها اولین نشانه‌های این تعامل جدید را شاهد باشیم. افخم درباره جدول زمانی در مذاکرات با آژانس هم گفت: ما در این مذاکرات خواهان این هستیم که گفت‌وگوها به نتیجه برسد. یکی از موضوعات مهم در این رابطه بحث زمان است. اگر زمان گفت‌وگوها کاملا باز بماند امکان سست شدن اراده‌ها و شکل‌گیری ابعاد دیگری که در روند مذاکرات اخلال ایجاد کند، وجود دارد و حتی اراده دو طرف از سوی طرف مقابل مورد سوال قرار گیرد. بنابراین به‌عنوان یکی از مبانی و اصولی که در رویکرد جدید ایران لحاظ شده بحث تعیین جدول زمانی است که امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان مسائل پیش رود که باید در تفاهم‌های دو طرف تعیین شود. از نظر ما جدول یک زمانی‌ که کمک کند مذاکرات هر چه زودتر به نتیجه برسد نشانه‌ای بر جدیت و عزم سیاسی برای حل مشکل است.

ترکیب هیات کارشناسی ایران در مذاکرات با ۱+۵

سخنگو همچنین درباره ترکیب هیات کارشناسی ایران در مذاکرات با ۱+۵ که قرار است فردا چهارشنبه در وین آغاز شود، اظهار کرد: این مذاکرات یکی از تفاهم‌های نشست قبلی در ژنو بود که قرار شد مباحث به صورت جزئی‌تر بررسی شود. از طرف ایران آقای بعیدی‌نژاد رییس هیات ایرانی خواهد بود و از حوزه‌های مربوط به سازمان انرژی اتمی، بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت کارشناسانی که کاملا جزئیات روندها را در اختیار دارند در این گروه حضور خواهند داشت. این مذاکرات دو روزه در وین دنبال خواهد شد. مباحث کارشناسی بسیار ریز و جزئی است که انتشار آن در مراحل ابتدایی هیچ ارزشی در حوزه خبر ندارد، زیرا باید بحث‌های کارشناسی به جمع‌بندی برسد که قابل ارائه به مسوولان بالاتر باشد. امیدواریم روندها و رویکردهایی که شروع شده و ایران کاملا جدی مصمم به اجرای آن است و از سوی طرف مقابل نیز چنین عزمی مشاهده کرده‌ایم، به خوبی دنبال شود.

حوزه اختیار کاردار غیرمقیم ایران در انگلیس تعیین می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین درباره مشخص شدن کاردار غیرمقیم ایران و انگلیس که برای ارتقای روابط دو کشور مورد توافق قرار گرفته بود نیز گفت: زمانی که این موضوع نهایی شود درباره آن اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. او توضیح داد: کاردار غیر مقیم میان دو کشور تردد می‌کند و در زمان استقرار در محل ماموریت خود موظف به انجام امور مختلفی که در حوزه روابط دو جانبه است خواهد بود. از این جهت کاردار غیر‌مقیم به صورت دائمی در محل ماموریت خود مستقر نیست. البته حیطه و حوزه اختیاراتش هم در یک سطح مشخصی تعیین می‌شود.

سفر اخضر الابراهیمی به تهران

افخم درباره سفر اخضر الابراهیمی، نماینده مشترک دبیرکل سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه به تهران نیز گفت: اخضر الابراهیمی برای زمینه‌سازی درباره برگزاری نشست «ژنو ۲» به تهران سفر کرد و دیدارهای متعدد و بسیار خوبی با مقامات ایران داشت. رویکرد و نگاه ایران به حل سیاسی موضوع سوریه رسیدن به یک راه‌حل پایدار و با در نظر گرفتن نقش مردم سوریه و حق آنها در تعیین سرنوشت خودشان مبانی و چارچوب‌های رویکرد ماست. او گفت: اخضر الابراهیمی بر حضور ایران در نشست «ژنو ۲» تاکید کرد و این نشانگر این واقعیت است که اگر قرار است راه‌حلی پایدار و واقع‌بینانه در سوریه شکل گیرد باید تمامی عوامل و حوزه‌هایی که امکان تاثیرگذاری بر شکل‌گیری راه‌حل را دارند در این نشست حضور داشته باشند. بنابراین تمایل کشورها برای حضور ایران نشان دهنده تصمیم آنها برای لزوم تعامل با ایران است و امیدواریم بحران سوریه که عوامل مختلفی در پیچیده شدن بحران آن تاثیر داشته به سمت واقع‌بینی و استفاده از همه ظرفیت‌ها حرکت کند.