نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر مشایی وارد عرصه انتخابات می‌شد، طرفداران روحانی بیشتر می‌شدند، در آن زمان ولایتی و قالیباف ساکت نمی‌ماندند که مشایی برنده انتخابات شود. اگر قرار بود به زور با هم تفاهم کنند، تفاهم می‌کردند به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس شورای اسلامی، محمدرضا باهنر نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو به تشریح تحولات و وقایع انتخابات ریاست‌جمهوری دور یازدهم، فضای انتخابات مجلس دهم و نگاه نظام به آزادی زندانیان امنیتی پرداخت.

باهنر گفت: ما حدس زدیم که دکتر روحانی به مرحله دوم انتخابات می‌رود، اما تصور اینکه در دور اول رای می‌آورد را نداشتیم من فکر می‌کنم اگر کسی ادعا داشته باشد که می‌دانستم که دکتر روحانی ۷/۰ درصد بیش از حد نصاب رای می‌آورد و انتخاب می‌شود اغراق کرده است، زیرا نه گروه‌های نظرسنجی علمی به این دقیقی داریم و نه شخصیت‌هایی که این‌گونه باشند. از هفت، هشت روز پیش از انتخابات و با برگزاری مناظرات تلویزیونی خیلی آرا جابه‌جا شد، حماسه سیاسی واقعا رخ داد و دکتر روحانی انتخاب شد، اما من فکر می‌کنم آن ۴۹ درصدی که به دکتر روحانی رای ندادند اکثریتشان از نتیجه انتخابات راضی بودند. اگرچه بخشی از رادیکال‌های جامعه چه بخش اصولگرایی و چه اصلاح‌طلبی که خیلی محدود بودند و بخش اعتدال را نمایندگی نمی‌کردند از انتخاب دکتر روحانی راضی نیستند.

وی در پاسخ به این سوال که درآخرین روزها تلاش شد آقایان ولایتی و قالیباف به وحدت برسند و خروجی واحد داشته باشند، حتی آیت‌الله مهدوی کنی هم گویا وارد صحنه شد و تقاضایی از آقای ولایتی داشت، چرا آقای ولایتی این تقاضا را قبول نکرد؟ گفت: این یکی از نکات منفی انتخابات بود. به ولایتی اصرار کردم با آیت‌الله مهدوی کنی ملاقات کند و نتیجه آن یک تصمیم واحد شود، اما اینکه ملاقات انجام نشد اتفاق بدی بود. من در حدی نبودم که به ولایتی بگویم بنشیند از آیت‌الله مهدوی کنی تبعیت کند، اما اصرار داشتم که ملاقات صورت بگیرد و نتیجه آن یک تصمیم واحد گرفته شود اینکه ملاقات انجام نشد، اتفاق بدی بود. آیت‌الله مهدوی کنی تلاش کرد که ولایتی را پیدا کند اما میسر نشد.

باهنر در پاسخ به این سوال که علت اینکه قالیباف رای نیاورد چه بود، با اینکه در زمان ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد سعی کرد از خود چهره عمرانی نشان دهد؟ گفت: اشتباه قالیباف آن بود که وقتی هاشمی در انتخابات ثبت‌نام کرد هجمه‌های تند و تیزی ضد وی داشت که غیرضروری بود، بعد از اینکه هاشمی نتوانست در انتخابات ادامه بدهد، قالیباف از آن حملات زودرس خود پشیمان شد، ولی پیشیمانی سودی نداشت.

نایب رییس مجلس در پاسخ به این سوال که اخیرا شاهد آزادی زندانیان امنیتی بودیم و آقای پورمحمدی وزیر دادگستری اعلام کرد پرونده موسوی و کروبی به شورای عالی امنیت ملی ارجاع داده شده، پس از تغییر فضای سیاسی کشور و با روی کار آمدن دولت روحانی، نگاه نظام به این مقوله چیست، آیا فضا برای رفع حصر‌ آماده شده است یا خیر؟ گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران هیچ زمانی علاقه ندارد که حتما یک نفر در زندان باشد، اصلا دلیلی برای این کار ندارد و نظام ازبخش‌ زندان‌ها نه‌تنها نفعی نمی‌برد، بلکه خسارت ، ضرر، هزینه اجتماعی، هزینه سیاسی و اقتصادی را متحمل می‌شود. اما زندان لازمه کار است، زیرا اگر قرار است هنجارهایی در کشور حاکم باشد یک عده متخلف هستند که باید سر جای خود بنشینند، اگر زمانی نظام احساس کند که یک متخلف تادیب شده و دیگر تخلف نمی‌کند و حاضر است به عنوان یک شهروند به زندگی خود ادامه دهد و به قوانین کشور پایبند باشد آن زمان دیگر دلیلی ندارد در زندان باقی بماند، بالاخره با این حماسه‌ای که اتفاق افتاد بسیاری از استدلال‌های غیر عقلایی مدعیان نخ‌نما و بی‌رنگ شد و اینکه نظام در انتخابات سال ۸۸ تقلب کرده، نقش بر آب شد، برخی با این اتفاقات رخ داده یکه خورده و دریافتند که اشتباه کرده‌اند و آن را اعلام می‌کنند و می‌گویند راهی که رفته‌ایم اشتباه بوده و حرف خطا زده‌ایم، جرم مرتکب شده‌ایم و مجازات خودمان را تحمل کرده‌ایم، اما عده‌ای هستند که به تکرار آن موضع اصرار می‌کنند که مشخص است برخورد نظام با آنها متفاوت است. بنابراین حتما نظرات کروبی و موسوی در رفع حصر آنها موثر است، نمی‌خواهم بگویم آنها چه کاری را انجام بدهند، آنها ظلم بزرگی را به انقلاب، نظام و منافع ملی وارد کردند، حتما تمام ظلم ها را نمی‌توانند جبران کنند و باید در درگاه خداوند توبه کنند، اما مقداری را که می‌توانند باید جبران کنند و قطعا این رفتارها بر تصمیمات نظام اثرگذار است.