دنیای اقتصاد- عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای، طرح ایران در نشست ۱+۵ را منطقی، متوازن و واقع‌بینانه خواند و تصریح کرد که غنی‌سازی حتی یک روز تعلیق نخواهد شد. این اظهارات سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هسته‌‌ای ایران در مذاکرات ژنو است که یکشنبه‌شب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به تشریح طرح پیشنهادی ایران برای مذاکرات با ۱+۵ در ژنو پرداخت و عنوان کرد که تیم جدید با استفاده از تجربیات قبلی سعی کرده رویکردی جدید را طراحی و با برنامه عملیاتی جدید وارد مذاکرات شود. به گزارش خبرگزاری فارس، عراقچی عنوان کرد که مذاکرات باید در دو مرحله صورت گیرد، افزود: مرحله اول باید به هدف نهایی مذاکرات و درک و تفاهم مشترک برسیم. عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با بیان اینکه در تاریکی قدم نخواهیم زد، اظهار کرد: هدف مذاکرات باید مشترک باشد و بازی برد - برد را تعریف کنیم که هر دو طرف برنده باشند و این به معنای دادن امتیاز و صرف‌نظر کردن از حقوق ما نیست.

وی در خصوص مرحله دوم اظهار کرد: مرحله دوم زمانی است که تصمیم بگیریم چگونه به این سمت حرکت کنیم. وی با بیان اینکه ما گام‌ها را منطقی، متوازن و واقع‌بینانه تنظیم کردیم که برداشتن گام اول برای دو طرف مقدور باشد، ‌گفت: در طراحی ما گام اول و آخر مهم است و گام‌های میانی را بعدا می‌توان برداشت و در طرحی که ارائه می‌دهیم در تلاشیم که گام اول را تبیین کرده و در چارچوب مذاکرات به آن برسیم و زمانی که به گام آخر برسیم پرونده ایران به پرونده‌ای عادی تبدیل خواهد شد.

عراقچی با بیان اینکه این طرح عملیاتی در حال حاضر آماده است، خاطرنشان کرد: این طرح روز سه‌شنبه توسط آقای ظریف وزیر امور خارجه به ۱+۵ ارائه می‌شود.

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با بیان اینکه طرح پیشنهادی ایران نقشه مذاکرات را طراحی می‌کند، افزود: این طرح با طرح‌های گذشته ۱+۵ تفاوت می‌کند، آنها در آلماتی یک طرحی را به ما ارائه دادند که از نظر آنها روی میز قرار دارد، ولی از نظر ما زمان آن طرح گذشته و تغییرات مبنایی صورت گرفته و ما به طرح آنها جواب نمی‌دهیم، بلکه طرح خود را ارائه می‌کنیم.

معاون وزیر خارجه با ذکر این نکته که طرح ایران برای نشست ژنو منطقی، متوازن و واقع‌بینانه ترسیم شده ابراز امیدواری کرد که این طرح راهگشا باشد و مسیر مذاکرات را باز کند.

به باور عراقچی، ما در یک فاصله ۶ ماهه تا یک ساله می‌توانیم مذاکرات را جمع‌بندی کنیم، ولی برای مرحله اجرایی زمان تعریف می‌شود. اگر طرف مقابل حسن نیت و اراده ورود به مذاکرات سازنده را داشته باشد، امکان جمع‌بندی مذاکره وجود دارد. وی اضافه کرد: ما طرح را به گونه‌ای طراحی کردیم که بهانه برای رد آن وجود نداشته باشد. عراقچی این طرح را آزمونی برای حسن نیت طرف مقابل برشمرد و گفت که همه اجزای این طرح منطقی و متوازن است.

معاون وزیر خارجه در پاسخ به سوال دیگری با بیان اینکه لحن و ادبیات ۱+۵ نسبت به گذشته تغییر کرده، یادآور شد: لحن و ادبیات کافی نیست بلکه آنچه معیار قضاوت می‌باشد رفتار کشورها است و امیدواریم در ژنو شاهد تغییر رویکردها باشیم. عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای با ذکر این نکته که شواهد این تغییر رویکرد مشهود است، افزود: نشانه‌های مختلفی وجود دارد که زمینه برای پذیرش حقوق ایران در بین گروه ۱+۵ بیش از گذشته فراهم شده است.

عراقچی با بیان اینکه ظریف رییس تیم و مذاکره کننده اسبق ایران در مذاکرات ژنو است، خاطرنشان کرد: ما به دلیل آنکه به دنبال مذاکرات واقعی و جدی هستیم، ترجیح می‌دهیم که مذاکره بین معاونان وزرای خارجه صورت گیرد، در ملاقات ظریف و اشتون در نیویورک درباره شکل و طرح مذاکره گفت‌وگو شد که ما معتقد به ارتقای سطح مذاکرات به وزیر هستیم زیرا معتقدیم که رسیدن به نتیجه سریع‌تر و آسان‌تر است؛ چراکه وزرا قدرت تصمیم‌گیری دارند ولی خانم اشتون معتقد بود که باید به شیوه سابق ادامه دهیم.

وی ادامه داد: در نیویورک توافق شد که یک جلسه با حضور وزرا و یک جلسه با حضور معاونان برگزار شود تا ارزیابی صورت گیرد؛ البته نشست نیویورک جلسه بسیار موفقی بود.