نهاوندیان: با سیاستهای اعانهای به تولید پایدار نمیرسیم
دنیای اقتصاد - مسوول دفتر رییسجمهور در مراسم افتتاح ششمین جشنواره فناوری نانو که در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، حضور یافت. او در این مراسم با تاکید بر سالمسازی اقتصاد تصریح کرد که هر جا در اقتصاد در منبع تولید، رانت ایجاد شد، حکم مرگ فکرها و ابتکارهای جدید صادر شده است. محمد نهاوندیان در این همایش گفت که فرصت ۱۰ ساله زمان مناسبی برای نگاه به گذشته است تا نقشه راه آینده را ترسیم کنیم و نقاط قوت و ضعفمان را بشناسیم. در شرایطی که اقتصاد دچار رکود و تورم است شناخت بیماری ساختاری اقتصاد را باید به عنوان یک فرصت به حساب آوریم.
دنیای اقتصاد - مسوول دفتر رییسجمهور در مراسم افتتاح ششمین جشنواره فناوری نانو که در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، حضور یافت. او در این مراسم با تاکید بر سالمسازی اقتصاد تصریح کرد که هر جا در اقتصاد در منبع تولید، رانت ایجاد شد، حکم مرگ فکرها و ابتکارهای جدید صادر شده است. محمد نهاوندیان در این همایش گفت که فرصت ۱۰ ساله زمان مناسبی برای نگاه به گذشته است تا نقشه راه آینده را ترسیم کنیم و نقاط قوت و ضعفمان را بشناسیم. در شرایطی که اقتصاد دچار رکود و تورم است شناخت بیماری ساختاری اقتصاد را باید به عنوان یک فرصت به حساب آوریم. به گزارش «ایسنا»، مسوول دفتر رییسجمهور تصریح کرد: تا زمانی که بازار اقتصاد و صنعت ما علامتش این باشد که دسترسی به رانت، ارتباط یا امتیاز خاص عمدهترین درآمدها را به وجود میآورد، در این اقتصاد فناوریهای نوین به طور واقعی رشد نمیکند، پس اینکه مجددا ارز چند نرخی در اقتصاد ایران راه افتاد تلاش چندین ساله را بر باد داد و درآمدهای کلان حاصل از تفاوت نرخ ارز باعث میشود کسی به فکر فناوری نوین نیفتد، پس همه باید عزم کنیم و به سمت بازار شفاف و رقابتی برویم و بگذاریم ساختار بازار رقابتی جلوی بیعدالتی را بگیرد، چون برای عدالت باید سازوکار ایجاد کرد و در این راستا دولت باید بر بازار نظارت کند و از سازوکار رقابتی در بازار حمایت ساختاری داشته باشد.
مسوول دفتر رییسجمهور در ادامه به وظیفه بازار اشاره کرد و گفت: تشکلها و اتاق بازرگانی باید اجزای بازار را به هم متصل کنند و باید دست اقتصاد موجود را گرفت و آن را به نانو نزدیک کرد، پس حلقه واسط، تشکلها هستند و باید نهادسازی لازم در این زمینه انجام گیرد، چون نیازمند بنگاههای مالی در کنار شرکتهای دانشبنیان هستیم. وی با بیان اینکه وظیفه دولت حمایت از فضای مسابقه و حراست از فواید مسابقه در بازار است، گفت: دولت باید فضای رقابتی ایجاد کند، از آن حراست کند و آن را اعتلا بخشد چون با سیاستهای اعانهای به تولید پایدار نمیرسیم، بلکه باید سیاست توانمندی جایگزین سیاست توزیع صدقه شود، البته وظیفه اجتماعی ما است که به ناتوانان رسیدگی کنیم؛ اما توهین به ملت ایران است که بگوییم همه ناتوان هستند.
نهاوندیان با اشاره به گامهای خوبی که از سوی معاونت علمی ریاستجمهوری تا به حال برداشته شده است و باید ادامه یابد و تقویت شود، تصریح کرد: معاونت علمی ریاستجمهوری نباید خودش وارد میدان تصدی یا اجرای پروژهها شود، بلکه وظیفه معاونت ستادی، اصلاح سیاستها، نهادسازی و ایجاد پیوند است و انشاءالله حرکتهای شایسته با قوت بیشتر در دولت تدبیر و امید ادامه یابد.
مسوول دفتر رییسجمهور همچنین با بیان اینکه بازارگشایی جهانی از وظایف دیگر دولت است، تصریح کرد: دسترسی به رقابت جهانی حق همه فعالان سیاسی و دانشوران ماست، پس تحریمهای غیرمنطقی و ظالمانه باید شکسته شود و ما زمانی موفق خواهیم بود که بتوانیم کسانی را که میخواستند ما را منزوی کنند، منزوی کنیم که در این راستا گامهای موثر دیپلماسی فعال نشان داد صهیونیسم جهانی نحوه حرف زدنش متفاوت شده است و او الان ترس انزوا دارد.
نهاوندیان: معاونت علمی و فناوری حذف نمیشود
رییس دفتر رییسجمهور در جمع خبرنگاران گفت: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، حذف نمیشود و در ساختار دولت به قوت خود باقی میماند. دولت برای راهاندازی شرکتهای دانشبنیان جدید در کشور، برنامه دارد و باید نهادی نیز تاسیس شود که منابع مالی این شرکتها را تامین کند. به گزارش خبرگزاری نسیم، محمد نهاوندیان در حاشیه مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه بینالمللی فناوری نانو در تهران، با اعلام این خبر افزود: ایجاد رابطه قوی میان «دانش، فناوری و بازار کار» سیاست راهبردی دولت است؛ در این رابطه باید بازارهای جدید و ارتباطات جدید میان اقتصاد نوین با آنچه در دنیا وجود دارد، ایجاد شود. برای ایجاد بازارهای جدید، نیازمند روابط بینالمللی هستیم که این امر نیز با جدیت دنبال خواهد شد.
ارسال نظر